Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 35 998
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Лак против гризене на нокти съм виждала на URGO, но нямаме опит. Моята дъщеря не ги гризе, но преди изрязваше много късо и кожичките й се възпаляваха. Проблема отмина като спря да изрязва до кръв.
Скрит текст:
Колежка от офиса ми сподели, че слагането на ноктопластика помогнало при дъщеря й да се откаже от гризене. Тя е на 18г, та не го препоръчвам за деца в началото на пубертета, защото все пак се разваля нокътната плочка.

# 256
С горчивия лак имахме краткотраен ефект.Редовно си човърка кожичките и ноктите.Говорих, говорих... ефект нула. Надявам се като порасне още малко да започне да се грижи за ноктите си, да се лакира и да спре да ги гризе.

# 257
Моята й се наложи да спи една нощ с пръст обвит с бинт и домат за изтегляне на гнойта от пръста. От тогава си взе поука и не реже така изкъсо, нито ги дърпа.

# 258
  • София
Преди време ви питах за съвети относно враснал нокът на крака, сега обаче имаме и друг проблем - кокоши трън. Дъщеря ми от месеци го влачи и я боли (в горната част на стъпалото, на "възглавничката"), като е третиран с една течност като гел срещу кокоши тръни, както и едни пластири. Никакъв ефект. Четох, че може да се премахне с лазер, но има ли някой от вас, който челно да се е сблъскал с тая гадина. Също така се чудя къде да го търся този лазер и дали дерматолози се занимават с това...

# 259
С горчивия лак имахме краткотраен ефект.Редовно си човърка кожичките и ноктите.Говорих, говорих... ефект нула. Надявам се като порасне още малко да започне да се грижи за ноктите си, да се лакира и да спре да ги гризе.
Да, то проблемът не е толкова в гризенето, колкото в чопленето. Споменах й за лака, прие го. Ще потърся и ще пробва. Току виж е спряла и чопленето. Започна още в градината, като ги караха да спят. С времето понамаля, но не спира. Казва, че като се притесни за нещо и ги почва...

# 260
Феличе, и при нас от детската градина се появи. С огромно нежелание ходеше заради спането. През какво ли не минахме- повръщане, прилошаване, гризане на нокти.

Тони, сина ми имаше кокоши трън на стъпалото. Дерматолог му го гори с течен азот, мина и замина.

# 261
Тонка, на същото място се бяха появили няколко наведнъж. Купих едно мазило, което слагах на малко парченце памук, голямо колкото мястото, което искам да третирам.  Отгоре лепенка. Така няколко пъти и мястото се изрязва. Може би за три пъти изрязване и изчезнаха.
В началото купих лепенка, но ми казаха в аптеката, че с една лепенка нищо няма да се случи и ми препоръчаха тази течност.

# 262
  • Mediterraneo
Моята имаше кокоши трън, упорит, че и пусна разклонения. С едно лекарство мина с две намазвания! Само да се сетя как му беше името.

# 263
Тонка, Верутол, турско мазило, виж в ОЛХ, Базар или по групи във ФБ.

# 264
  • София
Тонка, единият ми младеж имаше на пръст на ръката. Дерматолог в Токуда с течен азот го махна.

# 265
  • Sunshine state
И нашата имаше кокоши трън на стъпалото преди две години, който я боцкаше доста. Махнахме го с течен азот от аптеката - първо махнах каквото успях на повърхноста с кюрета и после ползвах апликатора с течния азот.
Вартнер се казва и е удобно за ползване за брадавици и кокоши тръни. 👍🏻

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 02:47 от Pupitka

# 266
  • София
Благодаря ви много за отговорите!
Моята дъщеря е дива коза и не ми дава да й пипна кокошия трън, камо ли нещо да го чопля. Затова искам да я заведем някъде да й го махнат, защото на друго място няма да смее да се държи като дивачка. На мъжа ми са му махали с течен азот, но уж с лазер било най-съвременния метод. Искам да се свършва с това кардинално и от раз, защото много време мина.

# 267
Скрит текст:
quote author=Feliche link=topic=1433536.msg44670911#msg44670911 date=1650915959]
Да, то проблемът не е толкова в гризенето, колкото в чопленето. Споменах й за лака, прие го. Ще потърся и ще пробва. Току виж е спряла и чопленето. Започна още в градината, като ги караха да спят. С времето понамаля, но не спира. Казва, че като се притесни за нещо и ги почва...
При моята дъщеря също почна в детската градина, пробвахме какво ли не, с горчивия лак имаше най голям ефект, но временно. Слагахме и гел лак на няколко пъти и него изчопли. Сега непрекъснато правя забележки - спри да си гризеш ноктите, изправи се. Не виждам към момента да има ефект де, но надеждата умира последна и затова продължавам.

# 268
Дъщеря ми имаше кокоши трън преди 4-5 години. Де що мазило имаше по аптеките купих, нищо не помогна. Накрая я заведох на кожен лекар и с две процедури с течен азот, всичко мина като с магическа пръчка.

# 269
И моята имаше кокоши трън преди няколко години когато ходеше на плуване. Махнахме го с някакви капки и чоплене. Мястото трябва добре да се разчисти от сухата кожа за да проникне лекарството дълбоко до корена. Снощи я погледнах и видях, че отново излиза, на същото място, след години затишие. Много съм разочарована. Този път ще потърся дерматолог, а не педиатър. Лазер или азот, каквото и да е, само да мине по-бързо защото не ми се занимава всяка вечер с нейните паники и крясъци, че я боли и умира.

Общи условия

Активация на акаунт