Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 002
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Dress as Princes, точно на същото дередже сме. Писна ми от театрални припадъци. Ще й запиша час за махане на тръна с лазер, че да ни се разкара от главата тоя проблем.

# 271
За гризането на нокти проверете и за емоционална причина. Особено ако е започнало с детска градина или училище, може да е свързано със стрес и тревожност от там.

# 272
Относно гризането на нокти, моята девойка си ги гризе от 5-6 годишна. Категорично причината беше емоционална.
На 13 я заведох на гел лак, откакто е с него, спря гризането и нокътната плочка се оправи. Не ходи със свръх дълги нокти и ярки лакове, бежово, розово, бяло, съвсем лека дължина. Много съм доволна, че успяхме да се справим с този проблем.

Dress as Princes, точно на същото дередже сме. Писна ми от театрални припадъци. Ще й запиша час за махане на тръна с лазер, че да ни се разкара от главата тоя проблем.
Течният азот е далеч по-безобиден от лазер, не го изключвай като опция. Става за секунди и действа безотказно. Ние ходихме в 29 ДКЦ, отзад в кожния диспансер.

# 273
И във ВМА дерматологът работи с течен азот. Нужно е само направление от ЛЛ

# 274
Момичета, Тонка, мога да споделя следното- от два месеца ходя в естетична клиника на лазерно обезкосмяване.
 Моето дете имаше кокоши трън преди много години и с едно обработване с течен азот в поликлиниката, пробема изчезна. Но имам приятелка ,чието дете е с упорит кокоши трън , който многоратно се появява след горене с течен азот. Години вече се занимават с него. Тя ме помоли да питам в клиниката, понеже го има в менюто (премахване с лазер). Лекарката, с която говорих ми каза, че с течен азот ще го горят ,да дойде, аз попитах -Е нали уж с лазер и тя ми каза, че са видели че не е ефективно и не го правят вече. Причината за многократното появяване била, че не го изчегъртват хубаво до долу.... Това за лазера исках да ви споделя, понеже е от скоро информацията ми

# 275
За кокошите тръни, след като се премахнат е добре да се пие и нещо вътрешно, противовирусно. Така ще се намали опасността след време да излезе пак.
А за ноктите, да, причината винаги е емоционална, ние се опитваме да се справяме с положението, но няма гладък живот никъде. Навсякъде има динамика и при деца и при възрастни. Нужно е единствено и ние и те да сме по- адаптивни и когато за нещо се дразним и ядосваме, да си зададем въпроса- Важно ли ще е това за мен след 1 година?  Wink

# 276
  • София
Записах час за кокошия трън. Явно съм се заблуждавала, че лазерът за всичко върши чудеса, тъй като от клиниката ми казаха, че най-вече ползват течен азот специално за кокоши трън. Пък аз си мислех, че това е остарял метод. На мен едни брадавици са ми махали с течен азот и доста болеше. Кой знае какво крякане ще е от страна на дъщеря ми. Добре, че часът е за следващата събота и ще сме семейно на манипулацията, така че мъжът ми ще я обуздава, ако се наложи. Joy

# 277
  • Пловдив
Тонка, питах приятелка, която си прави манипулацията с лазер, каза, че изобщо не е ефективна - пак й е излязъл.
Най-доволна е от Верутол или както там се казва турското мазило.
Имала е и на ръката, и на крака и с него ги е махнала и двата.

# 278
Гала Салекс е също лосион за премахване на кокоши тръни. Но при всички такива средства за домашна употреба се иска постоянство и всеки път преди нанасяне на мазилото участъка да се подготви добре. Отделно, възможно е да е на такова място, където е трудно да се нанася мазило и после да се задържи лепенка.

# 279
Здравейте!Дъщеря ми е на 10 години  и от миналата година е с цикъл,който беше редовен всеки месец с 2-3 дни закъснение понякога.Този месец обаче,никакъв го няма вече 12 дни е закъснението и се чудя да я водя ли на гинеколог?

# 280
  • Пловдив
Първите две години е нормално цикълът да не е редовен. При моята дъщеря е много зле - идва на 15-17 ден след като й свърши. Водих я на детски гинеколог, но не сме правили преглед, само с ехограф през корема я гледа. Каза, че няма нужда да се изследват хормони, трябвало да минат поне 2 години.
При нея огромно влияние оказва и смяна на времето или надморската височина - в тези случаи й идва по два пъти в месеца.
При нас 2 години минаха, все още е нередовен и трябва отново да я водя.

# 281
Нормално е да има аномалии. Аз бих изчакала.

# 282
Преди време ви питах за съвети относно враснал нокът на крака, сега обаче имаме и друг проблем - кокоши трън. Дъщеря ми от месеци го влачи и я боли (в горната част на стъпалото, на "възглавничката"), като е третиран с една течност като гел срещу кокоши тръни, както и едни пластири. Никакъв ефект. Четох, че може да се премахне с лазер, но има ли някой от вас, който челно да се е сблъскал с тая гадина. Също така се чудя къде да го търся този лазер и дали дерматолози се занимават с това...

Пробвайте с азот при дерматолог и да, дерматолози го правят.
Другият вариант е писалка от аптеката. И ако нищо не помогне - дерматолог.
При големите хора азот не помага, но при по-нежната кожа при децата понякога се получава.

# 283
И аз те съветвам да не водиш детето на гинеколог все още, защото ще й е стрес. Може да се е повлиял от смяна на обстановката, дори от стрес в училище покрай някой изпит. През първите 2г е много нередовен, после се нормализират нещата.

# 284
Първите две години е нормално цикълът да не е редовен. При моята дъщеря е много зле - идва на 15-17 ден след като й свърши. Водих я на детски гинеколог, но не сме правили преглед, само с ехограф през корема я гледа. Каза, че няма нужда да се изследват хормони, трябвало да минат поне 2 години.
При нея огромно влияние оказва и смяна на времето или надморската височина - в тези случаи й идва по два пъти в месеца.
При нас 2 години минаха, все още е нередовен и трябва отново да я водя.
15-17 дни след като свърши си е 22-24 ден на цикъла, съвсем нормално е в тази възраст да не е забодено на 28 ден. И така написано "по два пъти в месеца"... е ужасно объркващо. Ако месеца е 31 дни на всички ни се е случвало в началото и края на месеца.
При дъщеря ми се случи два пъти да има кървене на 14 ден от цикъла, гинеколожката каза да проконтролирам количество и следващата дата, ами беше си ден кървене, ден цапане и после 16 дни след това нормална менструация, т.е. цикъл 30 дни с овулаторно кървене по средата. Не сме изследвали хормони, случи се два поредни цикъла и после сравнително редовно 24-29 дни (средно 27-28).

Общи условия

Активация на акаунт