Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 35 963
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, от цялата дискусия за менструалното бельо, не можах да се ориентирам има ли го в България във физически магазин или се поръчва само от странство? И, може ли линк към тези гел-ленти от DM? Благодаря предварително!

# 91
Менстурално бельо съм виждала, че предлагат в ДМ, но гел-ленти днес не видях

# 92
Ще препоръчам няколко книги:

# 93
  • София/Благоевград
Нашата тийнейджърка е станала и агресивна, даже. Какво да я правя? Не може за всичо да и угаждам. Трябва и тя да слуша.
Какво значи агресивна? Опитва се да ви удря ли?

# 94
Момичета, днес разбрах за темата и се записвам и аз, по- рано отколкото ми се иска, но какво да се прави…
Жаки още няма 10 г, но започват промените… няколко косъмчета на интим, гърдичката само едната с топче и я боли. Чувствителна е била винаги, сега още повече, реве, разсеяна, нещо си мърмори, оптва се да тропа с крак, ма тихо де😅🤪 Не смее още. Страх ме е какво ни чака,  още толкова малка… Кака и на 10 нямаше никави индикации, до 12 ни косъм, ни гърди, в 7 клас и дойде. Жаки знаее за цикъла, за превръзки, тампони всичко. Покрай кака и знае как я боли, хапове, свещички, компетентна е. Сега и казах да ни покаже как се слага превръзка- знае, крилца залепи всичко😅🤣 Каза че се сменят на 2-3 или най много 4 часа и вкъщи задължително се мием с водичка подсушаване и слагаме нова, кака и казала:) Та това няма да обяснвам поне.
Обаче онзи ден казала лоша дума в клас, не знаеше точния и смисъл, обяснвахме се.
Че е обидно и не бива така…
Много от рано се започва никак не съм готова..
С каката не сме усетили, не е имала пубертет тя. Спокойно, разумно дете, но тази ще ни сипе за всички… Много емоционална, влияе се, иска да е интересна… не знам…

Косъмчетата подстригвам и щракам с епилатора Лумеа, не я боли. Моят дерматолог казва ме просто на деца не са правени изпитания и няма как да и навреди, действа на къса вълна само до корена на косъма. Кака и е от 14 г ще минава с него, но тя на лазер ходи от 17 годишна и няма нищо вече. Жаки няма по ръце и крака видими, под мишници също.
Ако иска ще бръснем или каквото изтрае, не искам да се комплексира от такива неща.
Веждите и са хуабви няма за махане. Черни точки някоко имаше, моята козметичка ги махна.
Мие лицето с цереве на кака си и крем пак цереве или Уриаж. Душ всяка вечер и смяна на бельо, така е от бебе. Ролка Дав, макар че не се поти още, аз я проверявам.
По- гоямата сестра е голям бонус за мен, тя гледа кака си за висчко и всичко си знае. Седи до нея и я зяпа, когато се оправя. Суетна е много.
Не знам как ще е занапред …
Ма да си даваме кураж тука😅🤪

# 95
Вероятно вербално само в желанието си да бъде винаги на нейното. Не вярвам да посяга на родителите си за момиче, но пък не е и невъзможно. Трябват много разговори, аргументи, убеждаване, компромисни решения с отстъпки и от двете страни, но търпението на родителите обикновено първо се изчерпва и се предават. При нас съществено угаждане никога не е имало дори и като е била по-малка и сякаш навика да си събира постепенно пари  сама за всичко по-значимо отсява импулсивните моментни желания да има всичко възможно което й се иска. Понеже парите не й стигат за всичко желано, се е научила да слага приоритети по значимост за нея. А за нематериалните капризи номера обикновено минава само с майка й. Аз изграждам с години авторитет в разговори като с голям човек чрез разумни доводи и детайлни обяснения за всички аргументи за и против. Дава резултат и често се вслушва в съветите, но държа и да не прекалявам с рестрикциите. Трудно е да отглеждаш тийнейджър и се учим в движение. Тези хормони обаче правят така, че понякога направо не можем да я познаем и съвсем не е успокоение, че има и много по-тежки случаи. Спорта донякъде помогна. Жалко, че последните години го заряза и може би това влоши доста нещата напоследък (14г.).

# 96
И ние пробвахме с лентите за подмишници, но кърпичката с олио е само една и на следващия път стана едно олепкване... Нямаше чистене с дни, с нищо не се получи. Над устните пробвахме с гела, аз също, но много пари и стават пъпчици. Не издържахме 10 минути.
Кола маската може да бъде почостена с всякакъв вид олио. Ако нямаш под ръка някакво козметично, винаги може да ползваш най-обикновено олио за готвене. Може и зехтин. Не е нужно да се ходи с олепканото. Освен това се продават и отделни кърпички за почистване на кола маска на марка Виктория. Виждала съм ги в ДМ, едни зелени малки индивидуални опаковки.

# 97
Вярвай ми, с всичко опитах. Първо се измих с интимен, понеже там пробвах, не стана. После реших с бебешко олио, то стоеше не като кола маска, а като онова гадното лепило от стикерите, няма махане. Пробвах и с душ-гела, същият резултат.
Ако има такива кърпички още утре отивам да ги търся, защото в кутията имаше само една и я ползвах при подмишниците на тийнката Simple Smile, а за мен не остана и беше неприятно на следващия ден леко да ми се залепя бельото Grinning.
Утре ще снимам кои ползвахме ние.

# 98
Лепкаво сао с мазно, марля и тампонче с олио, зехтин, кокосово течно каковто имаш. Маха и остатък на стикери по стъкло и всякакви мебели, изпробвано Simple Smile

# 99
Вземи си малко бебешка пудра или талк.
Поне няма да ти лепне и ще се отмие за два дена.
И ако имаш кокосово олио или олио за плаж пак стават... но пудрата накрая си е най лесното решение

# 100
Менстурално бельо съм виждала, че предлагат в ДМ, но гел-ленти днес не видях

Може ли да снимаш в ДМ. Вчера бях в два магазина и не видях.

Както и някой написа, че е   поръчвал от алиекспрес, моля да сложи линк.

# 101
  • Sunshine state
Напояваш която и да е момра кърпичка с олио и бършеш. Simple Smile

# 102
Нашата тийнейджърка е станала и агресивна, даже. Какво да я правя? Не може за всичо да и угаждам. Трябва и тя да слуша.
Какво значи агресивна? Опитва се да ви удря ли?

Ами да!
Като и кажа нещо, че трябва да направи си позволява и това.

# 103
  • Mars Hotel
Как реагирате вие в такава ситуация?

# 104
Аз съм купила от Лидл един уред за домашна коло маска ,с него махаме под мишниците,много съм доволна. Ако я  боли слагам на малки участъци и дърпам. Отделно  ползваме хидратираш лосион или мазен крем, зехтин ако нещо залепено остане
С лумена на Филипс може ли да се махат руси косми?
Относно бельото за цикъл ,много съм доволна, слага превръзка върху бикините и при обилен цикъл детето се чувства сигурно и спокойно,през нощта също . Все още е нередовен цикъла и не се знае кога ще идва,поради това онзи ден с бикините и ежедневна отиде на излет с приятелки .За определени ситуации и  малки момичета е удобно. Има в Etam  и  Primak  Относно ежедневните превръзки за постоянно ми е прекалено. Напослед чувам за деца на 14, 15 години с тампони. Нейни приятелки слагат тампони по принцип и отделно за басейн. Сигурно и моята ще иска, за да се къпе лятото.

Общи условия

Активация на акаунт