Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 35 967
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Божеке, моята голямата на 20 сефте сложи след тежък искруктаШ😅🤪 И пак ми звъни и вика- мамо, май излезе бе😅🤪🤣 Сега слага накрая само, че първите дни е ужас. В първите два дни нощем слага по две от нощните олуейс, със застъпване в средата и обува два чифта бикини стегнати или бикини и много късо клинче, да държи стабилно. Дано малката не е, като кака, адски болезнен и обилен цикъл:( аз за 3 дни съм приключила всичко…

# 106
Как реагирате вие в такава ситуация?
Обяснявам, че не трябва.
Ама ще трябва и наказания.

# 107
Как реагирате вие в такава ситуация?
Обяснявам, че не трябва.
Ама ще трябва и наказания.

На колко години е? До сега как се е държала с вас? Не знам аз как бих реагирала, ако дъщеря ми си позволи да се опита да ме удари, но няма да е с обяснения. С наказания също, защото те за мен са неефективни, особено пък по време на пубертета.

# 108
  • София
Това с боя - изтървали сте положението, надали сега изведнъж е започнала, без никакви предпоставки отпреди това.
Дъщеря ми беше на 5 г, когато изпадна в истерия на нашия пазар и се нахвърли да ме удря. Веднага си записах час за детски психотерапевт и ми дадоха много добри съвети и насоки, които спазвах. Не мога да си представя към днешна дата дъщеря ми да вдигне ръка срещу когото и да било.

# 109
  • Sunshine state
Ако ми посегне, ще яде боя със сигурност. И нашата има изблици, но не ни посяга, защото ние не сме беззащитни и знае, че ще има последствия. Никакви дискусии, направо или на терапевт, или нещо по-сурово от обяснения.

# 110
  • Mars Hotel
Мдаа, да не удря се обяснява на двегодишно, не на дете на ръст колкото майката.

# 111
Увисна  ми ченето. Какви ще да са тез нерви? А да си позволи да вдигне ръка на родители?!  И нашата се цупи понякога, затваря се в стаята си,  но ако се ударя някъде, тя реве на глас, защото МЕН ме боли.

# 112
Може дамата да се консултира с психолог на първо време.

# 113
И аз ще търся психолог/психотерапевт. Тези, които ходите някъде, може ли да препоръчате? И каква е цената за сесия? Предполагам е около час...
Момичета, пък толкова ли да съм задръстена да не мога да махна едно лепило? Правя кола маска, но тя от топлата вода веднага се измива, туй чудо само лепнеше като онези мигновените, бързосъхнещи лепила, няма махане.... Може пък и защото беше на интим и там по-леко натисках.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 21:54 от aDream

# 114
  • Mediterraneo
Просто не си представям някоя от дъщерите ми да вдигне ръка срещу мен. Наистина, трудно ми е да си представя подобна ситуация, въпреки че с голямата съм минавала през какви ли не изблици. Тежки думи е изтървала в яда си, после сме изчиствали нещата със спокоен разговор. Но да посегне... Ха го е направила някоя, ха се е напикала в ръцете ми. Пък после може да им търся психолог.

# 115
Обяснявам си го с подсъзнателните възприятия на децата на агресията навсякъде в живота около тях, по филмите, компютърните игри и др. В съчетание с неподходящо хранене, далеч от природата и чистия въздух, липса на достатъчно спорт/движение за хормонално балансиране и наличие на дразнител насреща, агресията може да се отключи без да я търсят съзнателно. При нас, двете с майка й като си синхронизират цикъла понякога ми идва да хвана гората. А когато детето е спортувало, едро и здраво като в нашия случай (от години черен колан по карате), не е за подценяване опастността от физическа саморазправа и понякога съм доста притеснен за съпругата си колко много си позволява да я провокира и ядосва за несъществени неща. Много усилия ми коства да успокоявам топката като стане напечено и се радвам, че не се е стигало до крайности. Аз също смятам, че при честа видима агресия трябва да потърсите професионална помощ от психолог особено ако усещането ви е че нещата се влошават.

# 116
Отскоро започна да носи ежедневни превръзки дъщеря ми, защото сама поиска. Знае, че аз нося. Преди да и' се появят косми в бикини зоната, изобщо не проявяваше интерес. За себе си избирам памучни, дишащи и неароматизирани ежедневни превръзки. С всичко друго не се чувствам добре, аз не понасям и ароматизирана или рециклирана тоалетна хартия- от всякакви такива неща ми е некомфортно. От дишащи памучни и неароматизирани ежедневни превръзки- не. Даже бих казала, че без ежедневна превръзка в част от месеца по-скоро има риск да ми се появи раздразнение от влажното бельо, отколкото да ми запарва каквото и да е...Моделът превръзки, който използва дъщеря ми, всъщност са още по-тънки от моите. Честно казано, на мен, откакто станах на нейната възраст, ми е било некомфортно да съм без превръзка...А от около половин година може би дъщеря ми започна да си дърпа нагоре всички гащи, боксерки, долнища, дънки...но толкова нагоре, че познайте къде и как и' се защипва бельото...След това просто няма изпиране...откакто носи ежедневни превръзки, нямаме този проблем, изхвърля ги. Не значи, че носи ежедневни превръзки, за да не спазва лична хигиена. Но тях може да изхвърли и докато е на училище, докато не си представям как точно би могла да сменя гащи в тоалетната в училище (доста е малка, а и все има опашка от чакащи отпред)...Дъщеря ми също казва, че се чувства по-удобно с ежедневна превръзка. Междудругото, понеже в последните месеци и' се появи и доста окосмяване в бикини зоната, преди ежедневните превръзки често ми се оплакваше, че в плата на бикините и' се защипват косми, че я скубе и боли...В никакъв случай не съм настоявала аз да носи ежедневни превръзки, казвала съм, че аз нося и, ако поиска някой ден, може и на нея да купя. На мен лично никога не са ми запарвали ежедневните превръзки, които нося- от години съм си подбрала 2-3 вида и не си правя експерименти с други марки и видове. От ароматизираните бягам надалеч. По същия начин сме вкъщи и с тоалетната хартия, имаме пак 2-3 вида и там също не купуваме други видове...🙂
Скрит текст:

По отношение на цикъла, при мен с годините се промени. В началото беше по-обилен, обаче някак по-компактно беше кървенето. Сега ми е средно към малко обилен, обаче през първите 2 дни застъпвам по 2 нощни превръзки (минимум за през нощта) една зад друга, отделно съм често и с тампон. Може да е едно петънце отзад, но без застъпването не може да се "хване" на дължина от една-единствена превръзка...Иначе да, супер са препоръките да не се носят тампони, обаче мен през първите минимум 2 дни от цикъла буквално ме спасяват. 😉
Аз имам въпрос за изпотяването на краката...От една седмица забелязах, че много бързо и' се вмирисват чорапите. Имам предвид, като е заспала и вляза в стаята и', още от вратата подушвам миризма на вмирисани чорапи. По-топло е, скача повече, разбирам. Обаче...чак пък толкова? Обувките и' не са вмирисани по този начин, вече я карам да сменя чорапите и като се прибере и така го няма онзи "аромат". Може ли да се използва някакъв продукт- соли за крака, талк, крем или друго, за да не се стига чак до такива аромати? Или пък е нормално и е нещо от хормоните?🤔 Не и' миришат постоянно така краката; даже зимата с доста силното отопление в училище не се получаваше. Факт е и, че се връща отдавна (дори, когато все още навън не беше топло) по блуза, с яке в ръка и все и' е топло като се прибира...🤔 И да уточня, че целогодишно носим и двете нормални тънки памучни чорапи, не носим дебели или термо чорапи. Напоследък е започнала и връзките на обувките да стяга доста (дишаща структура имат, не иска да ги връзва по-хлабаво). Тя всъщност не усеща  когато чорапите и' миришат след училище...🙄

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 05:08 от dolce miele

# 117
Долче , това е добро ,ползва го ММ :

# 118
  • София
За чорапите, вижте първо дали не идва от обувките проблема. Аз така веднъж купих високи кецове от H&M и се оказаха страшен боклук. На втория ден и се изпотиха краката и почнаха да миришат. Сменихме обувките пръскахме с това и се оправи.

# 119
Аз съм купила от Лидл един уред за домашна коло маска ,с него махаме под мишниците,много съм доволна. Ако я  боли слагам на малки участъци и дърпам. Отделно  ползваме хидратираш лосион или мазен крем, зехтин ако нещо залепено остане
С лумена на Филипс може ли да се махат руси косми?
Относно бельото за цикъл ,много съм доволна, слага превръзка върху бикините и при обилен цикъл детето се чувства сигурно и спокойно,през нощта също . Все още е нередовен цикъла и не се знае кога ще идва,поради това онзи ден с бикините и ежедневна отиде на излет с приятелки .За определени ситуации и  малки момичета е удобно. Има в Etam  и  Primak  Относно ежедневните превръзки за постоянно ми е прекалено. Напослед чувам за деца на 14, 15 години с тампони. Нейни приятелки слагат тампони по принцип и отделно за басейн. Сигурно и моята ще иска, за да се къпе лятото.

Бихте ли дали линк,към бельото ,което ползвате?
Сега гледах в сайта на Etam- не видях такъв тип бельо.
Моля, и другите които ползват - дайте конкретен линк и насоки ,какво е важно да гледаме за този тип бельо.
Какви са цените на качествено такова?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт