Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 35 972
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Бельото се пере на ръка и някои от марките не препоръчват сушилня. Не се ползва също и омекотител, както и някои типове сапун. Т.е. тези гащички освен, че са скъпи изискват и специално поддържане и хигиена, за да бъдат ефективни.
Snuggs предлагат най-надеждните при силен цикъл.

# 136
  • Sunshine state
Да, така е, но аз не спазвам етикета и си ги пускам в сушилнята като стой, та гледай. Омекотител не ползвам отдавна. Нищо им няма. Като се скапят, ще купя нови и толкоз. Simple Smile

# 137
  • В царството на игрите:)
Струва ми се, че когато в семейството се смята за нормално родител да удари дете, то и детето ще сметне за нормално в един момент да удари възрастен, когато има физическа възможност за това.
Всъщност това е теза която последните години тотално опровергава. Родителите стават все по - търпеливи, все по - толерантни, все по - разбиращи, все по - либерални, психолозите имат все повече работа, но децата са по - агресивни от всякога Simple Smile Префинената жестокост на децата днес и нещата, които главите им раждат не кореспондира с благото им възпитание, а на предшествениците им, които са пошляпвани и през ум не е можело да мине да постъпват по този начин. И аз съм пошляпвала / не казвам, че е нормално, а че има моменти, които го изискват и съм постигала доста по - добър и траен ефект от 10000 думи/ в точен момент и е вършело работа, но никога до сега някой не ми се е оплакал, че детето ми е ударило някого. Винаги е било обратното и никога не съм си позволявала да кажа, когато те бият бий и ти. Никога! А съм го чувала от много родители, които не удрят, но пък раздават с охота този съвет. Думата ми е, че категорични изводи, когато става въпрос за хора и възпитание не може да се правят, защото обективната действителност често ги опровергава.

# 138
При нас в Канада, навсякъде от детските градини, през училища и университети до работното място е напълно недопустима каквато и да е форма на агресия за която се взимат мерки още при начални прояви на такава от някои проблемни индивиди. И това е в съчетание с доста високо ниво на толерантност към различните по принцип. Децата от малки се научават, че агресия сред другите е крайно нежелана и се наказва. Затова тя съществува единствено вкъщи, сред най-близките, там където няма ясни правила и "всеки сам си преценя" кое и как. За съжаление, точно вкъщи някои си позволяват неща, които навън не биха си позволили, нещо като отдушник на събраното напрежение и понякога се случват доста неприятни неща на които децата стават неволни свидетели или участници. За България вече не са ми актуални наблюденията.

# 139
  • София
Струва ми се, че когато в семейството се смята за нормално родител да удари дете, то и детето ще сметне за нормално в един момент да удари възрастен, когато има физическа възможност за това.
Всъщност това е теза която последните години тотално опровергава. Родителите стават все по - търпеливи, все по - толерантни, все по - разбиращи, все по - либерални, психолозите имат все повече работа, но децата са по - агресивни от всякога...
Милмич, и това са деца, чиито родители не са ги удряли? И не са били свидетел на агресия? В чиито семейства проблемите и конфликтите се разрешават с говорене, а не с удари? Съмнявам се. Както и да е, темата е дълга, просто смятам, че когато удар се приема за нещо нормално в семейството /какъвто и да е поводът/ - и детето ще го приеме за нормално.

# 140
Всъщност това е теза която последните години тотално опровергава. Родителите стават все по - търпеливи, все по - толерантни, все по - разбиращи, все по - либерални..., но децата са по - агресивни от всякога Simple Smile
Това изобщо не е вярно. Агресивни са деца, които или са свидетели на насилие в семейната си среда (не е задължително да са пряко потърпевши, достатъчно е да имат такъв модел около себе си), или са неглижирани и се опитват да привлекат внимание.

И прощавайте, но формулировки като "не казвам, че е нормално, ама съм пошляпвала в точен момент и е вършело работа" означават точно, че го смятате за напълно нормално и оправдано действие.

# 141
Записвам се и аз в тази тема с девойка с м.ц малко след 11 г. Тя беше подготвена, не се изненада, но иска вече да е момче. Искам и аз да купя такива гащички. Обаче размерът? Моето дете е 26 кг, дупето е малко. Има ли модели за деца? Това, което видях започва от s, xs също видях, но тя и там не се вмества.

# 142
  • Sunshine state

Всъщност това е теза която последните години тотално опровергава. Родителите стават все по - търпеливи, все по - толерантни, все по - разбиращи, все по - либерални, психолозите имат все повече работа, но децата са по - агресивни от всякога Simple Smile Префинената жестокост на децата днес и нещата, които главите им раждат не кореспондира с благото им възпитание, а на предшествениците им, които са пошляпвани и през ум не е можело да мине да постъпват по този начин. .
Браво за поста, абсолютно съм съгласна с написаното. Повсеместен проблем, факт.

Записвам се и аз в тази тема с девойка с м.ц малко след 11 г. Тя беше подготвена, не се изненада, но иска вече да е момче. Искам и аз да купя такива гащички. Обаче размерът? Моето дете е 26 кг, дупето е малко. Има ли модели за деца? Това, което видях започва от s, xs също видях, но тя и там не се вмества.
Нашата е 30кг и й взех xs - станаха й перфектно!

# 143
За мен родителят е този, който поставя и държи на границите кое може и кое не. И то от най -ранна бебешка възраст. Прекалената свобода и липса на всякъв контрол не води до нищо добро. Моите деца съм държала и държа строго. Има черти, ясно очертани в отношенията ни, които не се преминават. Наистина не мога да си представя детето ми да ми посегне. От 2 годишина обянсвам и не давам да се удря. Ако е и малко случай като бебе, взимам от площадката казван НЕ това е лошо , не бива и прибирам. И така 2-3 пъти и вдена че не се удря. Като станаха по- големи питам ако те ударят ще боли ли? Ще е хубаво ли? Не няма! Значи не се удря и така при всеки случай.
На 10-11 е изтървано положението.
Ако детето има сериозну прояви на агресия бих търсила специалист, нито е срамно, нито лошо.
Трябва да се спре и търси причината за това с удрянето.

Моята нали каза лоша дума, наказана е без телефон и нет, днес отиде с един телефон табакера Самсунг, бая по- голям от нея и вместо да я в срам, станала интересна и и звъняли децата са слушат ретро мелодия 😅🤪 И искали и те такъв😅🤪🤪🤣 Имам поне 6-7 мога да раздам да други сгафили😅🤭

# 144
Това се опитах да кажа, че нещата се възпитават още от най-ранна детска възраст, но не само в семейството, а навсякъде в обществото, без изключения. Проблем става когато извън семейството е прието за нормално някаква допустима степен на агресия (например между съучениците) и намеса на учителите само когато се минат всякакви граници. Тогава когато там те псуват или удрят, а ти си траеш започват да те смятат за загубеняк, а намесата е чак когато някой сериозно пострада. И така често ставаш като другите според средата в която си попаднал, каквото и възпитание да си имал. Затова е важно навсякъде летвата за допустимо ниво на агресия да е много ниско поставена и да има нетърпимост към това навсякъде в обществото.
Дъщерята си е изтърпявала гордо наказанията по месец без телевизия или седмица без интернет, ефект никакъв. Отдавна не я наказваме и се надяваме само с разговори да я убеждаваме кое смятаме за правилно и кое не, и много подробно защо.

# 145
Благодаря за отговорите за миришещите крачета! 🙂 Честно казано, за гъбички изобщо не ми беше хрумнало! 🙄 Интересно ми се стори това с оцета и содата- дано се съгласи да го прави (на нея не и' пука май особено, тя не усеща, че краката и' миришат).
На мен цикълът ми, още от първия такъв, винаги е бил редовен и точен и никога не ми е влияела промяната в климата. Но имам приятелки, които в началото (че даже и до малко след 20-тата им година) все още нямаха редовен цикъл или се случваше поне понякога да им "прескача"...Също и такива, които веднага се озоваваха с цикъл, щом отидеха на море- въпреки че уж не трябваше да е така...
Като възраст за първи цикъл, на мен ми е по-скоро странно да чуя, че се е случило за първи път на 14 или 15 г...🤔

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 07:45 от dolce miele

# 146
Благодаря за отговорите за миришещите крачета! 🙂 Честно казано, за гъбички изобщо не ми беше хрумнало! 🙄 Интересно ми се стори това с оцета и содата- дано се съгласи да го прави (на нея не и' пука май особено, тя не усеща, че краката и' миришат).
Първо опитайте със смяна на обувките. Случва се при деца (а и при възрастни) да има проблем с конкретни обувки, без да има кандидоза. На дъщеря ми така миришеше преди години едно безкрайно скъпо сабо с ортопедична подметка - абе хубава обувка, от естествена кожа, а... После е носила какви ли не куча марка маратонки и кецове и никога повече не се е случвало. Гъбички не е имала.
Иначе със сода и оцет най-много да си направите нещо за почистване на мивката Simple Smile. Съществуват добри спрейове за обувки срещу миризма, както и противогъбични препарати за крака в аптеките.

# 147
  • София
Третирате ли по някакъв начин пъпките на лицето? Чудя се дали да не и взема един коректор с масло от чаено дърво. Знам че то действа противовъзпалително, ако разчеше без да иска някоя пъпка да я намаже веднага, за да предотврати повторна поява или разпространение на нови пъпки. Ако сте доволни от някой продукт моля споделете опит Simple Smile

# 148
Идвам да се разпиша с едно сутришно ртъшкане у нас.
Щерката се събуди сърдита на света. Отговаря лошо, трябваше да и повторя 30 пъти да си убуе чорапите и прочее.. закуската не я искала, ок, стой си гладна, отиди да си миеш зъбите- не искам.   
Но това което ме побърква е неадекватните коментари на баща и. Пратих го да облича малката ни дъщеря и пооправих нещата с голямата, но блокажите на мъжа ми ме дразнят повече от тези на детето 😄

# 149
  • Sunshine state
Моят мъж понякога се заяжда безпричинно с нея и имам чувството, че трябва да разтървавам две деца. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт