Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 12

• 36 032
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Успех на приятелката ти. Моят син дори материалите, които му даде педиатърката по темата, го мързи да чете, какво остава за книги. Иначе си умира да ми задава въпроси за интимния ни живот на най-неудобните места.

Дени, не знам но им се е получило.. смятай този на 13г е питал майка си детайли после Simple Smile
 Днес и споменах че търся книжката ( от вас разбрах че я има) и тя каза че ше ми ги даде, но че момчетата и са много навърте с нещата Simple Smile

# 376
Моята е лъвичка- много добричка, амбициозна, ученолюбива, но разпиляна и хаотична Simple Smile
Предстои горско училище в края на май и много се вълнува, а аз много се тревожа.

# 377
Моята е лъвичка- много добричка, амбициозна, ученолюбива, но разпиляна и хаотична Simple Smile
Предстои горско училище в края на май и много се вълнува, а аз много се тревожа.
И моята лъвица е такава. Постоянните ни спорове са за разхвърляната стая и дрехите, които са навсякъде. Иначе е добричка и много умна.

# 378
Нашето момиче е като Тонкината-Близнаци.
Много умна, комуникативна, вървят й езици и писане, лек характер и ако не беше тежкият асцендент щеше да е напълно въздушно дете.

Ние сме само въздушни зодии у дома и вибрираме на сходни честоти.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 16:57 от Анонимен

# 379
Моята голямата е близнак, за жалост явно по кривият се е случил:) Точно обратно на комуникативна е и не защото няма какво да каже, не желае просто. Хич не е слънчева, обрана в приказки, в чувства. Такова мамо обичам те, по 10 пъти на ден от нея няма, ни като малка, ни сега.
Може за моя РД или за 8 март да ми напише стих с обяснения да имам да си чета една година.
Трудно намира среда и компания. Когато има такава много се вдава и ако я подведат или нещо се случи преживява дълго и го мисли.
Малаката пък шапка на тояга, живее с мисълта че всичи я обичат и тя ги обича.
И като е толкова положителна и уверена наистина и се случват с лекота нещата.
А кака и с много мъки и труд постига нещо.
Толкова крайно различни са ми децата, добре че са с много голяма разлика, че щях да стана кривогледа от супер емоционално до темерут🤪😅
Голямата казва, че ако бяха с малка разлика и сестра и е толква популярна и харесвана, тя щяла да ревнува:) на 10 и 21 са🤪😅😅😅

# 380
И аз съм близнаци, Жак все едно мен описа. С дъщеря ти сме си лика прилика.

Децата ми са водолеи и двамата.
Девойката е много различна от мен, знае какво иска и винаги си го постига. Няма други варианти при нея.

# 381
  • София
Жаки, като написа, че голямата ти дъщеря е на 21 г., щях да падна! Кога мина това време, ама то ние сме си динозаври в тоя форум. Да сме живи и здрави всички, един ден в бАбешката тема да обменяме опит. Joy
Моят близнак си е темерутче. Като малка беше най-слънчевото и весело дете, сега е борсук. Дано да е от пубертета и да й се наместят отново чакрите. Но поне е непукист като татко си и не преживява драматично разни случки.

# 382
  • Sunshine state
Аз на зодии не вярвам много, много. Родена е на 2ри Юни. И моята е босрук и ако не хареса някого, изобщо и дума няма да му обели. Такова е. 🤷🏼♀

# 383
Извинявайте, но какво е "босрук"?

И аз не вярвам на зодиите, даже за малката ми дъщеря не се бях замисляла каква зодия е Simple Smile
Голямата е водолей, като мен, много си приличаме по характер, но все пак ми е дъщеря Simple Smile))

# 384
Извинявайте, но какво е "босрук"?
Борсукът е язовец, а преносно - намусен, нацупен, необщителен човек.

# 385
Моята е така като се разсърди за нещо. Ей, няма спиране. Трябва да я разсея с нещо за да й мине облачното настроение. Въобще като една типична Везна, при нея всичко е черно или бяло.
За съжаление, не се хаби много да се свързва в приятелски отношения. А това ми е голям дерт, защото е сама и един ден, когато нас с баща й ни няма, тя искам да има хора, на които да може да разчита. Не й пука дали ще се среща редовно с някоя приятелка или изобщо няма да си звъннат с месеци. Напълно самодостатъчна си е сама, за сега.

# 386
Жаки, верно ли голямата е Близнаци и тя? По-различна зодия си я представях като я описа.

Иначе същото като при Тонка- сега се променя доста, но това е пубертета плюс изолацията две години, с която посвикнаха да са си само вкъщи и на у-ще- минават се много фази, етапи и търсят себе си.
На моменти ми е тъжно, че става интроверт като мен, който предпочита да седне да напише онлайн какво що и не търси контакти навън, че даже ги и отблъсква. Напълно самодостатъчна.

Винаги е била много адаптивна, супер лесно й се отдават учене, пеене, рисуване,  писане, езици и техника.
Никога не е плакала като я оставям някъде с непознати учители, деца и групи, все ме посрещаше умсихната като я вземех и чак след време казваше ако е имало нещо не както трябва, но винаги позитивна, че не е кой знае какво  и винаги е била много приключенски настроена и позитивна за всяко нещо.

Екстроверт, социална, любопитна, искаща да опитва нови неща, пъстра индиавидуалност и много позитивна- пълен бащичко. Сега е по-обрана, черни дрехи, затворена, оплаквания, критика на всичко, обожаваща животните, радател за справедливост, но и философстване за всичко, Стивън Кинг и психология, асоциална и самодостатъчна- майчичка. Надявам се да го израсне и да намери своята индивидуалност между двата полюса в къщи Wink

С нейните 4 приятелки (Водолей, Близнаци, Стрелец и Близнаци) са много различни, нека са през дни родени с другите две Близначки в същата година.

Отказва да излиза с тях като я поканят ( стигало и времето и контактите в училище), прекарва време или с нас, или сама в стаята си, не желае да пробва нови спортове или да продължи с неащата,  скоито се занимаваше 6-7 години преди Ковид, лагерите били все едни и същи и нищо ново не се научавало, но е много ентусиазирана за местенето ни и новата гимназия и среда.

Там разглежда и набелязва къде иска да отиде и е много радостна, че няма да има никой у дома, защото няма да работим от вкъщи и ще има къщата за себе си. Понеже бях същата и чаках все нашите да излязат някъде и да съм сама (все още ми е най-любимото да отидат някъде двамата или като си легнат да си чета, пиша и гледам филми, слушам музика сама) я разбирам напълно.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 16:16 от Анонимен

# 387
  • Sunshine state
И моята е по-затворена, но пък е скрита лимонка и го върши едни - кара приятелите й да правят пакости, а тя да излезе суха от водата. От тихите пакотници. Примерно миналата седмица дменяха улуците на къщите на нашата улица и с приятелите от квартала ходили и хвърляли старите по на хората вратите. Съседите се оплаквали на другите деца на родителите, но всъщност моята ги е подстрекавала, а не е хвърляла. Всичките отнесоха наказание, включително и тя, понеже я познавам. Мисли си, че като не е извършила реално действието е невинна, ама не би.  На мъжа ми се е метнала, аз съм много общителна и социална. Дърдоря нон стоп. Дори се шегуваме, че мълча само докато спя. 😂 Какво да кажа, не ми се искаше да е като него тиха, ама не е късно и може би ще се промени по-натам.

# 388
Пупитка, ти си като мм и свекървата- само като спят не говорят. И тя беше същата като по-малка, но сега е по-обрана Simple Smile В училище единствените й забележки са, че говори твърде много.

При нас е обратното- доста наивна е и въобще в такива конфликти е потърпевшата страна, а не иницииращата.

Едната й приятелка е доста оправна и леко попива арогнатност и перчене, но е пред нас предимно май, навън получаваме обратна връзка, че е повече сговорчива, бъбрива и умерена.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 16:17 от Анонимен

# 389
Моята голямата е супер забавна, пука ни от смях, много и върви приакзката, ако е сред близки може да е душата на компанията, но сред непознати просто не се хаби, мълчи си и слуша.
Много е чувствителна и състрадателна, но крие всичко в себе си, слага маска на непукист, но отвътре гори. Трудно се отпуска да споделя, да се разплаче. Аз я познавам и само като я погледна ми е ясно какво се случва в душата и. Обаче все си мисля партньорът и утре другиден как ще гадае какво мисли и чувства, като тя не говори за тези неща?! Трудно се живее с такъв човек, който слага стена. Освен да си намери някой като нея, нещо немец или друг по обран етнос, ако има😅🤪🤣
Иначе е способна да даде всичките си пари, до стотинка на баба, която продва на улицата, без да вземе стоката, праивла го е много пъти.
Способна е да свали якето си и да го даде на зъзнещ просяк. Но няма да го каже, дума няма да обели! Беше на 12 като се връна без яке и мълчеше като партизанин, каза загубих го.
Само че живеехме в малък град и след известно време видях баба, която събираше кашони с ярко червено лачено яке! Такава е моята дъщеря. Дано има късмет,  нея много повече я мисля как ще се справи. Малката много ясно и шумно заявява какво иска и го гони трябва да си напълно глух да не схванеш. Упорита и на моменти досадна чак, но драпа до дупка за всичко. Можеше някак по- равномерно да се разгледали амбицията между двете, ма на такива са. Огън и лед. А аз по средата луда калинка тряба да превключвам рязко от рев до пълно мълчание😅🤪

Общи условия

Активация на акаунт