Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 45

• 71 022
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Христос Воскресе!

Честито на рождениците, да сте здрави и щастливи 🌺🥀

# 181
  • София
Само картофена салата с яйца и зелен лук.

И шницели.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 19:25 от Тайна

# 182
Христос Воскресе! Гриловани тиквички и пилешки хапки.

# 183
  • София
Шарен Великден и малко от Цветница! 🌷🌷🌷 Природата се събужда и всичко е по-красиво и пъстро! 🥰 Весели празници! 🌼❤️🍀

https://www.instagram.com/mamascookingexperiments/

# 184
Палачинки с какао ❤

# 185
  • München, Deutschland
Единственото снимано в последните седмици, че не се задържаме вкъщи. Дроб сарми и агнешки не снимах.

Чабата сандвич с pulled / дърпано агнешко, домат биволско сърце, бекон и моцарела.
Домашни пържени картофки.

За днес ще сме на разпускащо меню - бели аспержи със сос холандез и варени картофи (типично немско пролетно ястие).

# 186
Честит Великден!
Курабийки с локум

Ала-Бала, с теб сме родени на една дата. Много здраве и късмет! Flowers Hibiscus Телетата сме все Убави Ора. Joy

# 187
Десертът днес. Остатък от мус с череши и една шоколадова паста за разкош. Пълна импровизация.

# 188
Салата и агнешко с ориз и спанак:

# 189
  • München, Deutschland
След голямото ядене покрай Великденските празници, вкъщи ни е време за малко по-лека кухня.

Спрях се на типично пролетно немско ястие, особено за южните региони на Германия. Толкова е просто, колкото е и вкусно и много хора го смятат за comfort food, защото им напомня на детството.

Интересен факт: много е скъпо да се поръча в традиционен (баварски) ресторант, да не говорим пък спрямо трите съставки, които съдържа - струва сигурно двойно на свинското печено с кнедли или на наденичките с кисело зеле, които са стандартното меню за сравнение в региона.

-------------

Бели аспержи, варени картофи, сос холандез

-------------

# 190
  • Под сянката на разлистените кактуси
Не бях правила парфе от сто години, даже съвсем го бях забравила. Но ми припомниха Grinning

# 191
  • Русе
Влизам набързо да си покажа яйцата и козунаците, а по-късно ще ви разгледам вкусотиите.
Яйцата са с люспи от червен лук и чай каркаде

Козунаците са с много пълнеж, но така ги предпочитаме

Внучката ми беше на гости и правихме меденки, голямо забавление и е!

И едни вратни пържоли с едрозърнеста горчица

# 192
  • In transit
Дара, здрава и щастлива бъди. Flowers Hibiscus

Криси, и тук цената на няколко аспержи e колкото на свинското. Rolling Eyes

Ние бяхме на леко рибно меню снощи. Любимия вече рийет от сардини, тарама хайвер и зелена салата.

Скрит текст:
Някой има ли идея как се отмирисва рибен аромат от глинен съд? Киснах в оцет, отгоре, отдолу, после в сода, пак така...продължава да има лека остатъчна миризма. Worried

# 193
Мики, пробвай да натъркаш добре с лимон. После накисни в съда лимона - сок и кора и да престои така. Лимоните по принцип добре обезмирисяват рибна миризма. После може да тръкнеш съдинката и с малко обезмаслител.
Пп Даре, Честита да си. Flowers Rose Жива, здрава и много щастлива. Flowers Four Leaf Clover

# 194
  • Once there was a Hushpuppy...
Ала Бала - честит рожден ден! Здраве и щастие ти желая! Kissing Heart
Дара - да е честит и на теб рожденият ден! Здраве и щастие! Kissing Heart

Великденските празници с традиционни ястия, агнешко, салати, палачинкова торта и дроб сърмата, която направих и съм много доволна от резултата.

И снощи набързо свинско бонфиле и задушени зеленчуци от мм.

Общи условия

Активация на акаунт