Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 45

• 71 025
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде Там
здравейте, честити празници на всички - много усмивки и вкусни ястия Simple Smile

агнешко с ориз със спанак

козунаци и яйца

ребърца с кисело зеле

# 211
Marilyn3,
моля за рецептата на картофените кюфтета.

# 212
Marilyn3,
моля за рецептата на картофените кюфтета.
5/6 картофа, 1глава лук,2 яйца,сирене (По желание), черен пипер, сол, чубрица,магданоз, може да се добави и галета. Капвам по малко олио върху всяко кюфте преди да ги изпека.

Стара снимка на Чийзкейк Lotus Biscoff 🎂

# 213
  • там където има винаги вятър
Още се намират варени яйца и настъргани + майонеза, сирене крема, сладка царевица.

Заради тях взех половин литър мляко, остана и сега правя кекс Rolling Eyes

# 214
# 215
свинско ама китайско Wink

за неядящото ми зеленчуци

за закуска днес

# 216
# 217
Пилешко на тиган, яйца на очи,печенш картофки с много подправки ,салатка от чери,краставица и червен лук.

ОГРОМЕН сандвич с бекон и кашкавал,пържени картофки

# 218
  • München, Deutschland
У нас днес дояждахме и обирахме хладилника. Всъщност, често така хапваме, като добавям и нещо ново, като стилът е всеки път различен. Този път съм на нещо като средимноморски фюжън, но има и български елементи. Simple Smile

Лютите чушлета пекох на скара и мариновах миналата седмица, обацда от вчера, нещо като гръцка салата с гръцко овче сирене, риган и италиански чери домати, варени яйца, разядка от авокадо, пържени тиквички с кисело мляко, чътни с... круша Simple Smile, варените яйца са ясни, имаше и по едно вурстче.

Добавих само пушена сьомга с малко каперси и една фокача от едно тесто, което престоя 2 дни. Стана на супер шупли, беше с добавка с българското брашно за баница на София Мел. С такива хубави шупли не ми се е получавала никога, а дори не изчаках тестото да се поотпусне... Много е готино това брашно.

След откритието ми на един италиански магазин в съседното селце с прекрасни плодове и зеленчуци, днес намерих и едно ново за мен италианско сирене - меко, с коричка, вкусово е нещо между бурата и френско бри (уточнявам френско, понеже немското е много тежко и не е така приятно). Смес е от 3 млека - козе, краве и овче и вкусовете се допълват много добре, меки са и много удачно е прикрита остротата в ароматите на 2 от трите млека. Специално го рових в интернет, че ми хареса, ето това е: https://www.caseificioaltalanga.it/product/la-tur/?lang=en

Било се изработвало ръчно, а фабриката им е в едно малко селце между Генуа и Торино.

Мики, хареса ли ви кексът с кондензирано мляко? Имам останали 2 мънички опаковки и досега на каквото и да го правя това кондензирано мляко, все ми има един особен дъх и все не го възприемам...

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 01:09 от chrissy

# 219
  • Под сянката на разлистените кактуси
Домашните наденички на мъжката Туна, тиквички соте и зелена салата

# 220
  • In transit
Криси, много ни харесва.
Скрит текст:
Скоро правих и без какао. И двата са много вкусни. Блатове за торти също съм правила. На крем също е много вкусно. Да не би твоето да е друг вид? Моето е от този вид:
,
но има и такова, което е доста по-различно на вкус и консистенция:

Пенкейкс за закуска

# 221
  • в кукувиче гнездо

От снощи едно постно зеле, набързо след родителска среща 😅

# 222
Вкусен и лесен за направа кашкавал на фурна, приготвих за обяд днес. 😋🧀🥘🍴
https://inthebeniskitchen.com/2022/04/28/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B … 0%B2%D0%B8%D0%B4/

# 223
  • München, Deutschland
Мики, да, моето е от втория вид, преди го сипвах в кафето, това е много типично в Германия. Твоето май е като карамелен крем, това, което в България често наричат сгущенка. Но това, течното, е много харесвано от американките, слагат го вместо обикновено мляко, а на мен опечено, т.е. термично обработено, ми е странно,

# 224
Не е сгущенка това на Мики, нормално кондензирано мляко е. Твоето предполагам е като сметана за кафе, а това е сладко и гъсто (но не, колкото сгущенката).
Любимите ми лучени кръгчета

Общи условия

Активация на акаунт