Имате ли "идеал" за женска фигура?

• 40 720
  • 556
  •   1
Отговори
# 120
Ми то аз съм с пясъчен часовник, но си представям колко стабилно би бил погребан от сланина и висящи месца или бих била скини фет или така модерното фет, ама с пропорции, ако не тренирах и се хранех безразборно. Според мен пък усилията са главното, не генът. Не винаги съотношението е толкова важно колкото тонусът и цялостно добрата поддръжка. Има жени без силно изразена талия с много яки тела, тренирани, елегантни.

# 121
Ако нямаш генетично пропорционално тяло каквото и да тренираш, каквито и диети да правиш НЕ МОЖЕШ да имаш идеална фигура !
Като пример - имаш дълъг торс и къси крака, или къс торс и дълги крака. Както и да се погледне такава фигура не може ( даже и с оперативна намеса ) да  постигне идеална пропорционалност!
Това визирах. Сори за офтопика.

# 122
Ми то аз съм с пясъчен часовник, но си представям колко стабилно би бил погребан от сланина и висящи месца или бих била скини фет или така модерното фет, ама с пропорции, ако не тренирах и се хранех безразборно. Според мен пък усилията са главното, не генът. Не винаги съотношението е толкова важно колкото тонусът и цялостно добрата поддръжка. Има жени без силно изразена талия с много яки тела, тренирани, елегантни.
Разбира се , никой не говори за наднормено тегло или висящи сланини! Но ако талията е широка, бюстът лисващ ,задникът плосък и тн и тн спортът и здравословното хранене няма да ги оправят.

# 123
Оправят и още как, всеки с базови фитнес познания може да ти го каже. Специално талията и плоското д са най- лесни за ремонт, важното е да не се сравняваш с останалите, а да имаш реалистични цели за твоята фигура и гени.
Вече за бюста е ясно че трябва външна намеса, ако това е приоритет.
Всеки може да бъде перфектната версия за себе си, ако спре да си намира оправдания.

snowwhite12,
Скрит текст:
За мен няма такова нещо като "дебел" пясъчен часовник, пясъчния часовник си я пясъчен часовник, харесвам ги във всички размери.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 23:14 от Glossycherry

# 124
  • Пловдив
Така, де, всичко се оправя, ама да не се сравняваш и да имаш реалистични цели - демек,  трябва да си го имаш по рождение. Wink
Широка талия специално не виждам как се "оправя", най-много да се маскира от по-широк ханш и по-стегнати рамене; айде, плоския задник можеш да го позакръглиш и пооформиш, ако ти е цел.
"Оправя" е условна дума, защото практически всяко що-годе стегнато тяло без излишни кила си изглежда достатъчно добре, за да не е много уместно да се говори за оправяне.
На всички тези жени от снимките как им намирате кусури на фигурите, не знам.

# 125
Кое от двете е последно- да си го имаш по рождение или че всяко добре тренирано тяло изглежда достатъчно добре?
И тези, които виждаш на снимките се сравняват с други постоянно, защото в твоите очи винаги има някой по- добър от теб. Защо мислиш постоянно се публикуват такива снимки- търси се публично одобрение.
НИКОЙ няма всичко по рождение, може да имаш страхотни физически гени, но в главата да няма много. Това означава ли че не трябва книга да отвориш през живота си, защото няма как да станеш знаменит учен?
Не трябва да се сравняваш с другите, защото трябва да работиш с това, което ти е дадено.
П.П. Тук искам да вмъкна още нещо- това че си с наднормено тегло не означава непременно че си с "лоши" гени. Означава че консумираш повече калории от колкото изгаряш. От там нататък само може да гадаем останалото.

# 126
Кое от двете е последно- да си го имаш по рождение или че всяко добре тренирано тяло изглежда достатъчно добре?
И тези, които виждаш на снимките се сравняват с други постоянно, защото в твоите очи винаги има някой по- добър от теб. Защо мислиш постоянно се публикуват такива снимки- търси се публично одобрение.
НИКОЙ няма всичко по рождение, може да имаш страхотни физически гени, но в главата да няма много. Това означава ли че не трябва книга да отвориш през живота си, защото няма как да станеш знаменит учен?
Не трябва да се сравняваш с другите, защото трябва да работиш с това, което ти е дадено.
П.П. Тук искам да вмъкна още нещо- това че си с наднормено тегло не означава непременно че си с "лоши" гени. Означава че консумираш повече калории от колкото изгаряш. От там нататък само може да гадаем останалото.
Да , но в темата се обсъжда какъв е нашият идеал за женска фигура. Както се вижда всяка от нас има различни критерии,  някои харесват слаби жени без бюст, други по-мускулести и оформени тела и тн ...

# 127
Разбира се Barbie, но все пак съдейки по това как е оформена темата, считам поста си за адекватен. Ако не е, модератор ще се намеси и готово Simple Smile

# 128
Съглсасна съм , постът ти е по темата. 😊 Най-важно е човек да обича и уважава себе си, независимо от идеалите за красота !

# 129
Спор няма, че поддържано тяло изглежда по-добре от неподдържано.
Но пропорциите с тренировка не могат да се променят.
Не ми харесват набити, с къси крайници/ без талия/с широк ханш/дебели бедра/много голям бюст.
Не влизат в моя "идеал". Даже и да са тренирани.

# 130
  • София
Оо, бюстът е "колкото повече, толкова повече". Почти няма мъж, който да е против. Каквото и да си убеждават някои. Разбира се, не за сметка на други сланини.
Тренирането и хранителният режим са също важни, както и генетиката. Да, не можеш да оправиш къси крайници, но ако е "пипнато" с тренировки, може да изглежда наистина умопомрачително.
Кльощави и силикон не понасям. Не е естествено. Идеалният тонус се постига с движение. Няколко стотици милиона еволюция. Няма какво да е друго. Инстинктите за харесване са "вързани" към "естественото".
Другото е комплекс и жажда за внимание. Както навремето се слагаше безогледен грим, като картина на Пикасо, сега безогледно се прави пластика. Индустрията отговаря на комплексите. Но не е красиво. Поне не и за мъжете. (със супер малки изключения, където много леко е пипнато, незабележимо)

# 131
  • Пловдив
Глосичери, очевидно не си ме разбрала изобщо, щом вкарваш думи като "последно". И първо, и последно - липсващото по рождение на пълноценен ремонт и промяна НЕ подлежи, което не е трагедия, защото почти всяко недебело и що-годе стегнато тяло изглежда добре, поне за целите на нормалния вкус, затова и не смятам думата "оправя" за точна. Оправят се повреди и дефекти, леките несъответствия с идеала не са такива. Горе казах абсолютно същото, ако и сега не е ясно, не мога по друг начин.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 09:55 от Магдена

# 132
Глоси, за мен пък има дебели пясъчни часовници определено, но е въпрос на вкус.

Иначе за талията: наистина не е най-важното. Живея на място с много плаж.... постоянно виждам голи хора лятото-млади, стари, студенти, всякакви. Реалността е жестока-навсякъде целулит, нетренирани тела, сланина. Много рядко виждам истински поддържани (жени) и като окото ми закове такава фигура, дали е с талия или без няма мноооого разлика. Пипнатите с тренировки и без целулит са над средното ниво по условие за мен, рядко забелязван недъзи като къси крайници и т.н. Реално такива хора се пипват достатъчно,че да балансират и не си личи. Външността е и коса, лице, стил...но пред пясъчна нетренирана фигура определено бих предпочела по-неперфектна тренирана и поддържана. С дрехи естествено не винаги личи, но истината излиза на яве на плажа...Joy Пясъчна поддържана фигура естествено е десятката, но не на всяка цена и не за всички.

# 133
затова и не смятам думата "оправя" за точна

Ако погледнеш поста преди моя (този на който отговарях) ще видиш че използвах тази дума, защото потребителката я използва. Разбира се че не е най- подходящата дума, просто я използвах в този случай.

# 134
Тази датчанка е с перфектно тяло ...

https://www.instagram.com/ziennasonne/

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 10:54 от bibi_bibi

Общи условия

Активация на акаунт