231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 929
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
Бибит,
Хората свободно си ходят в кафенетата и ресторантите при нас без маски.

# 301
  • Немция
По заведения тези дни не съм ходила, така че нямам впечатления.
Пиша за магазини и фризьорката ми днес.
По магазини се засичат повече хора вече без маски, но не са много, не са мнозинство в никакъв случай.

# 302
Явно аз живея на особено място. Вчера се постригах, никой клиент не беше с маска. Пихме кафе с мъжа - сервитьорите  с маски, клиентите - не. Ресторантът е в мебелен магазин - клиентите 50:50. Та явно си зависи от мястото на живеене.

И аз. Вчера бях на особено особено място, летище с няколко хиляди човека г до г#.з. Никой не беше с маска, включително и персонал, и полицаи. В самолета и германците бяха без маски.
Но в България е по-голям кеф, защото не е нужно въобще да имаш в маска в джоба за някакво изключение, защото няма изключения.

# 303
Рядко виждам хора с маски и това много ме радва. Винаги съм готвила по една манджа и всички си ядем с апетит. Дори не мога да си представя да готвя за всеки отделно.

# 304
  • Немция
Въпрос на усещане. Мен тоталното неглижиране на вируса в момента ме дразнеше в България. Видяхме се с доста хора, масово разправят как лепнали вируса по 2 пъти, как някои още имат проблеми, но явно нямат проблем още веднъж да го лепнат. Добре, че не се заразихме този път, докато бяхме там и по време на полета.

На чекирането едно 20-30% може би бяха с маски, в самолета обаче повечето бяха с маски. Това преди 2 седмици.

# 305
Винаги съм готвила по една манджа и всички си ядем с апетит. Дори не мога да си представя да готвя за всеки отделно.
И аз съм така. Но по принцип знам, че съм зла майка.

# 306
  • Берлин
При нас болшинството в магазините са с маска. В работата са задължителни по коридорите, в градския транспорт също. Полетите Берлин-Лондон-Берлин по Великден бяха задължително с маска, а на връщане не пускаха на гейта, ако не се представи филтърна такава, на се насеше само в самолета.
Веч, моят племеник изкара лонг ковид. Върна вкус и обоняние с нещо много елементарно - дишане над кутията със смляно кафе 2-3 минутки по 2-3 пъти на ден. Комшийката и една колежка също пробваха така- проработи и при тях. Ако искаш, пробвай.
У нас тиганът е само за омлети 2-3 пъти месечно. Готвим в стъклени съдове във фурната (да се чете, че Мм готви, аз не се занимавам с такива дейности).
На тема рецепти - синът ми поръча домашни мъфини. Имате ли изпитана рецепта (лесна)? Формата ми е силиконова по 6 бр.по-големи, 2 имам.

# 307
Аз правя една манджа и докато не се изяде друго не правя. Който иска нещо друго е свободен да си го напазарува и сготви. И като бяха малки децата важеше това правило. А закуски не им правя откакто могат да държат нож за мазане. Само в неделя понякога.

Аз откакто имам ейр фрайър и Le Creuset готвя само с тях. По-често ейр фрайър. И барбекю палим веднъж седмично и после два дни ядем опеченото. Притежавам три тигана на WMF, само единият се ползва за яйца и за сафрид от дъжд на вятър. Другите ще ги донеса на някой роднина в България.

# 308
У нас детето яде всичко, ние дъртите сме с претенции и предпочитания. Laughing

Вечерница, много неприятно. Sad Дано бързо да се подобри. Правили ли се някакви изследвания? Има пакети за пост ковид: https://www.dr-kirkamm.de/anforderungsboegen/labordiagnostik-long-covid.

# 309
На тема рецепти - синът ми поръча домашни мъфини. Имате ли изпитана рецепта (лесна)? Формата ми е силиконова по 6 бр.по-големи, 2 имам.
https://sallys-blog.de/muffins-grundrezept
Няма рецепта на Сали, която да не ни е станала.
Тя е и причината щерката да се запали по печенето и готвенето.

Предпочитам готвене на фурна, в стъкло предимно. От както готвят и децата, тиганите се ползват все по-често. Пържим в еърфрайер, лесна работа, без мазнина.
Все по-рядко готвя, отменят ме често.

# 310
Ейрфрайър не е само за пържене, моят даже не мога да кажа, че пържи. Печено пиле и месо става многократно по- добре, отколкото на фурна.

# 311
Какви еърфрайери имате? С какво покритие са вътре?

# 312
Моят еърфрайър е малък, та за печене на пържоли, пилета и т.н. не става. Само картофи и разни малки неща. С кеф го купих, но не знаех, че има големи и малки. Почти не го ползваме.

# 313
  • В страната на мечтите
У нас рецепти за мъфини да искаш - сладки, солени, всякакви Joy

Тази е  много любима:
Скрит текст:
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч захар
1/2ч.ч вода
1/2ч.ч олио
2 банана
1 ябълка
Канела
Ванилия
2ч.ч брашно
1п. бакпулвер
1 с. л какао по желание

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се водата и олиото, нарязаните на парченца плодове. Брашното се пресява с бакпулвера, канелата и ванилията и се добавя към сместа. Пълнят се формичките и се пекат на 180° с вентилатор за около 20 мин.
По желание може в малко количество от сместа да се добави какото и да се сложи на всяко мъфинче по 1ч.л. какова смес преди печенето.
Всякакви вариации съм пробвала, грешка няма Simple Smile

# 314
Веч много съжалявам за щерката и дано се оправи бързо.
Аз се чудя защо такива негативни коментари чета за китайския локдаун? Нали и тук правихме и на есен ни чака пак. Защо китайците да не могат ? Много странни коментари по вестниците.

Общи условия

Активация на акаунт