231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 325
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
  • в сърцето на един мъж...
В началото като почнаха децата, едно мило, симпатично шоколадово дете ни обясни, че това е училище без расизъм. Т.е. не се тормозят деца като тях явно, защото за другите емигрантски деца няма ограничение в мобинга. Сега са решили да проверят, с идването на украинците, дали трябва да остане без расизъм или да променят нещо. Както моя син казва, ако кажеш, че си да го променят, значи си расист Simple Smile Никой няма да гони ауслендерите или те сами да си тръгват, ама ще се гордеят, че им помагат, пък скрито ги тормозят.
Ние на работа още се тестваме и ходим с маски.

# 436

Ние на работа още се тестваме и ходим с маски.

Защо?

# 437
Защото не можем да пазим отстояние от 1.5 метра Simple Smile Не мога да ти обясня адекватно, а и адекватно обяснение не получихме.

# 438
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Гея, бях иронична.
Механизмът ми е ясен и той е прилаган не само спрямо чужденците, а и спрямо по-различните.

Малката е негативна. Много недомислено е всичко: днес сутринта възпитателката е била позитивна, днес да тестваме децата, за да могат утре да идат. Все едно няма инкубационен период... 🙄

# 439
  • Германия
При нас вече няма корона, нито се говори за брой инфицираби, нито мерки има, нито маски, кеф! И на работа сме без маски 🥳

Аз съм (за сега) много доволна от новата ми работа, всички са много мили, обясняват, помагат, приятно ми е, чувствам се добре!

А малкия днес има РД, става на 2г 🥳

# 440
Честито Teo!

Аз не разбирам защо изобщо се занимава някой с дискриминации и подобни. В крайна сметка хаусрехта си е хаусрехт.

# 441
Тео, да ти е жив и здрав! И много хубаво звучи това за работата!
Бела, какъв хаусрехт?
Асе, да, ясно ми е че си иронична. Просто някои неща след толкова време тук все още ме учудват...

# 442
Гея и аз не можах да разбера при всички тези дъги от къде го изкопаха този хаусрехт. Но фоколкото схващам ако искам мога да кажа, че всички с цъки не ги искам на моя пикник. Хаусрехт.
Мога също да кажа, че само хора под 65 кг. може да влизат в моето заведение.
И изобщо не разбирам за какво са определенията като равенство , толерантност и пр. след като има обергеорднете хаусрехт.
Иначе аз вашите 1,5 м. ги разбирам добре. Ако някой иска да се пази и да спазва 1,5 м. , а не може да му се осигурят условия , то ... ами не е ок.

# 443
  • Germany
Да ви е жив и здрав рожденикът, Тео!
Вярно, че уж изчезна Ковид, но наши приятели ходиха миналата седмица на кино и сега всички са болни с положителни тестове. 4 парчета. Ние трябваше снощи да гледаме Doctor Strange, но се отказахме след тази прекрасна ковидна новина 😆

# 444
При нас е с маски само на нашия етаж и само по коридорите Grinning но пък в офисите сме по 1
Честито на малкото Тео, здраво и щастливо да е Birthday

# 445
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тео, да ти е жив и здрав!
Дано и от работата все така да си доволна.

Днес минах през града, че ми искат “официален” тест от яслата: повече тест центрове има от преди...
Единият беше в огромно помещение на централната улица. Толкова ли печелят още? Много се учудих.

# 446
Ася,
Ако си контактен, не си стоиш под карантина, но трябва да се тестваш всеки ден 5 дни подред в Хесен. Сега дали вкъщи сам или официално е решениие на фирмата. На мен ми дават безплатни тестове, че имам близки контакти с читатели, при мъжа ми при контактен - официален тест.

# 447
Ася,
Ако си контактен, не си стоиш под карантина, но трябва да се тестваш всеки ден 5 дни подред в Хесен.

Това е само препоръчително.

https://www.hessen.de/handeln/corona-in-hessen/quarantaene

# 448
  • Германия
Тео, честито! Да го слушате и да ви е здраво и щастливо детето! И дано все така ти харесва работата.
Вальо днес е трябвало да прави 3 пъти тест в училището, първият излязъл положителен, понеже всяка седмица се оказва фалшив положителен, направил втори, който се оказал невалиден и така потретил с отрицателен резултат.  Мартиновците още нямат резултат от пср, но пък дойде смс от здравната служба, да попълним данни за симптомите, които има Джуниър.

# 449
И на мен ми пратиха такова, няма да го попълвам.
Тео да ти е живо и здраво детенцето.
Да ви кажа баща ми не е добре, разговаряме какво що и излиза, че след бустерната доза му започват оплакванията. Отделно една жена сподели, че неин близък след бустерна започва да не му е добре, така и не се съвзема 4 месеца и сега е починал. Не се сдържах да споделя притесненията си с баща ми и той ми разказва, че срещнал на гробищата позната, жена на негов бивш колега и тя му споделила, че е починал човекът две седмици след ваксината...какво, кой, защо и как не знам, но съм притеснена откровено казано.

Общи условия

Активация на акаунт