231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 306
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
  • Germany
И в нашето училище има учител, който иска децата да стават, като влиза. Малоумно е, но сме го приели. Иначе нямам против украинските деца да учат наравно с моите. Има вече няколко в нашето училище.

Имам въпрос към взелите гражданство - описахте ли имотите си в БГ? Аз не ги писах в заявлението, но сега ме питат дали имам застраховки и имоти /не работя тук и затова/ и се чудя дали да си кажа имотите в БГ. Имам един апартамент от татко, който съм пуснала да продавам и се притеснявам да не ми вземат и тук някакви пари за данъци след това.

# 496
Между България и Германия няма доколкото знам двойно данъчно облагане. Нямате ли данъчен консултант?

# 497
  • Germany
Мони,на наследствен имот не се дължат данъци. Четох го скоро, защото и аз продадох скоро такъв апартамент.
Ени и аз помислих, че стават като влезе украинското момиче и се впечатлих направо. Ти и друг път си писала разни неща за вашето училище и си викам бреййй, какви неща се случват 🤣

# 498
Аз пък не разбирам, защо приемането на украинското момиче е проблем. Също разбрах, че директорът е старомоден и изисква по-голямо уважение от учениците, присъщо за средата на 20 век, както в Източна, така и в Западна Европа, ама понеже се казва Николай, е комунистическо поведението му.

# 499
Най- нормално ми се струва да стават учениците като влиза учителят. И да учат украински деца в германските училища пак е съвсем нормално предвид обстановката. Не знам от къде идва тази нетолерантност, всъщност знам, но не ми се коментира.

# 500
Според моето , което си е просто такова, много са били готини украинчетата, можели баскет и в паузите било супер. Какво му трябва на човека Simple Smile
А иначе и аз не съм по авторитарните даскали. В спортната детска градина една си беше наумила, че при спорната педагогика било позволено да вика на децата... ами малк ослед като се появи и ние се чупиросахме от там и то не само ние. И в училището имаше една-две с еднакви напъни за фелдфебел ... и там хвърчеше перушина по едно време.

# 501
Ако Допела е Папа, аз може ли да съм Чичо?
Мерси за вниманието

# 502
  • Немция
Допел не е Панда, но този Др.Коктейл ми е съмнителен. Laughing

Не знам, може и да съм старомодна, но не виждам нещо нередно да се изправиш при поздрав , не само в училище. Израз на някакво уважение е.

# 503

И тогава Панда (защото за мен си един и същи човек, скрит зад различни образи) какво, за нещо хубаво ли го считаш?

Бъркаш.

За Николай не разбрах какъв е проблемът. Между другото, единият ми шеф се казва Николай. Чист германец роден и израснал в САЩ. И проблемите със ставането и украинчето не ги разбрах. Живяхме в държава, в която преди началото на часовете всички учители и ученици се молят.

# 504
  • Deutschland/HE
А ако директора е Николай и е от руски произход, надали би бил благосклонен към украинците точно.

Синът ми каза, че те също стават като влиза учител, но повечето им правят знак/казват да не стават. Дъщеря ми е в оберщуфе и те вече не ставали.

# 505
  • Немция
Доколкото разбрах проблемът е, че украинчето не знаело немски, но е попаднало все пак в гимназия.
Ще му е доста трудно, но явно са решили да го пробват.

Националността на директора и неговата роля също е поставен под въпрос. Grin

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 18:23 от Бибит

# 506
Арабите къде попадаха? Да не са ги изпращали на Луната?

# 507
Нищо против нямам нито срещу украинци, нито срещу децата им, нито срещу интегрирането им, напротив - намирам го за прекрасно. Мнението ми беше в посока лепкавата показност, която струи от всякъде по мейнстрийма, колко много, видиш ли, сме загрижени за благото на всички по света ...

И с риск да опротивея до невъзможност, ставането при влизане на учител намирам за прекрасен показ на уважение. Satisfied

# 508
Допел аз не съм сигурна дали тук в спора става дума за личното мнение за ставането и за уважението и пр. Според мен спора обикаля като котка около гореща каша ... т.е. около това дали ставането е ок защото го правят в немските у-ща и ако не го правиха , а само в китайските / руските например ок ли щеше да е. Т.е. доколкото схващам разговора се движи както винаги покрай различните хора и различните им възприятия и реакции и т.н.

# 509
Сега си попитах децата стават ли на учителите преди започване на часа. Отговор: "Хе, че как иначе ?!?" Ами никак. Браво, че ги учат на респект. И с украинчетата в класовете им няма проблеми - умни и бързо интегриращи се, вече пробват комуникация  на немски.
Путиноидите са навсякъде. Не ме учудва нищо.

Общи условия

Активация на акаунт