231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 292
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
И аз като Папи 2  дни в офиса, ама не мога да изкарам до края. Сериозно две години хоум офис и съм отвикнала.

Бела този тест го правих преди време. Някакъв проблем бях решила, че на глутен се дължи, оказа се, че нямам непоносимост. Но потърсих в аптека, понеже личният ме прати  на гастро, обадих се на един, там ми казаха, че не знам къде трябва да отида и ме домързя Simple Smile  Иначе обичам тесто, ама не ям, ама обичам и не ми се отразява негативно освен на кантара.
В интерес на истината детенце на приятели почти две години отне докато установят, че всичко, което му има се дължи на глутена, не е шега, колко пъти лежа в болница това дете, добре е сега, ограничава се, разбира се, но ако подобна непоносимост е опция, не е безобидно.

# 571
  • Germany
Много хубава рецепта за коктейлче, ама много алкохол в нея. Аз това ако го изпия и съм до там 🤣
Утре и вдругиден го дават 30 градуса, как ще се работи незнам. В главата ми само басейни.
На един онлайн уоркшоп съм в момента и усещам как придремвам от време на време, май пропуснах това-онова, а е важно 🥱

# 572
Аз сутринта нещо се помотавах, та сега в жегата съм седнала работа да върша (на терасата Grinning), а горкият компютър ще прегрее съвсем, по-бързо и от мен даже.

Твърд алкохол съм опитвала само на гаргара с ракия. Joy Бляк! Излъгах, и билкови тинктури консумирам, т.е. ще се окаже, че ликьори пия. Scream

# 573
Много хубава рецепта за коктейлче, ама много алкохол в нея. Аз това ако го изпия и съм до там 🤣

Аз тъкмо щях да се оплачат, че има много захар. Сладки питиета не пия. И тоник гледам да е без захар. Иначе да, освен захарта има и много алкохол. След едно такова, да не ме търси никой.

И аз не мога да се разделя с хоум офиса. Във фирмата ни направиха график, според който аз ще ходя само в петък, когато по принцип затваряме кантората в 15 часа. И доста почивни петъци заради празници се очертават, въобще доволна съм.

След малко отивам в Кьолн и гледам, че е 32 градуса там. Папа Коктейл сигурно е в интензивното. При нас в гората е 29.

# 574
Папа се включи и не мога да смогна да ви изчета Grinning Започнах нова работа от началото на май ( Мони, в твоя регион съм сега)и доживях да се насладя и аз на тази благинка хоум офис - само сряда и четвъртък сме във фирмата, но на тези температури нямам проблем, там поне е климатизирано 😆 Само дето работата от вкъщи не става да е от терасата на слънце, че съм вързана 8 часа на два големи монитора и няма много мърдане от бюрото, че от старческото далекогледство трудно работя само на лаптопа.
Джин тоник ми е любимо лятно питие,  свързвам го и аз с ваканции и плаж. Другият вариант ми е със сух бял вермут като мартини.

# 575
Ко ши пийми, да полеем новата работа на Марголота?
Значи с Гейа (?) искам да си станем много гъсти и да върнем на мода дей дринкинга. Кой туй нещо, много толеранс, много малко алкохол... летс мейк дайдринкинг грейт агейн!

Софт, не питай - на сандвич съм между два дайсъна и се потя като строителен работник-общак. От тези, по-пълничките, че миришат повечко на мъж. Joy

Рецепта за джин искахте - Емели ви даде. Ся рИветИ! Ми не стаа така. Прейте по един коктейл... сякаш.

Допела да напуска тая работа дето и бира не дават да се пий. Харц 4 унд дер таг гехьорт дир.

# 576
по-скъпи сте от от Ямазакура уискито.

Заканила съм се да си взема един японски джин. Року или Етсу.

Року джина е супер добър, обаче е силничък. Откакто открихме един австрийски магазин с добри цени, редовно зареждаме алкохол от там Simple Smile

Остава само да ми споделиш/може и на лични/ къде аджеба е тоя австрийски магазин, за да се възползваме и ние от него.
Иначе, за киселините - роман мога да напиша.
Наздраве, компанията!

# 577
  • München, Deutschland
Ууу, запоят е на ниво. 😃😃

Ама как топло, 23° е при мен, бих предпочела да са 10 отгоре. 😃 Днес сме на бира, ама не сме я отпочнали още.

# 578
Гръцка мусака и бяло вино с моооого лед при мен. Врътнята по мусаката е голяма, но всяка отделена минута си струва.

# 579
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега признай откъде е олиото/зехтина, че при гръцката мусака всичко се пържи. 😆

Аз имам още 1/2л. рапс олио и после трябва да мина на зехтин, но той има силен вкус и сина няма да куси 🙈

# 580
Ох, 20+ години ходя на Санторини, поне веднъж ям мусака, не ме интересува в какъв ресторант, все ме подиграват Laughing Ама не ме интересува, много ми харесва

# 581
Ася, JoyHug.
Признавам без бой, че мусаката е по рецепта на Иван Звездев и картофите са варени, а патладжана е печен на фурна. Той слага и тиквички, но ние не обичаме и ги пропускам. Става много вкусна и голямо количество, но се изяжда до шушка.
Ето линк с рецептата ако някой се интересува https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … D0%B0%D0%BA%D0%B0
Олио от рапица срещнах случайно в Норма миналата седмица и взех 3 бутилки по 750мл. Иначе и при нас беше на свършок. Но скоро ходих до турски и до български магазин и и в двата имаше палет с олио по 4.50 евро литъра.

# 582
Искам дъжд! Сутринта поливах тревата, а сега пак е суха. Съвестно ми е да хабя питейна вода за някаква си трева.

Ние пак се натъпкахме с аспержи. Май само още един път ще успеем да си купим, защото резервирахме разни почивки. Sunglasses

# 583
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На Санторини не помня какво съм яла, но виното още го помня.
Доста силничко беше.

Мама Ени, благодаря, откак имам деца не правя връткави неща, а и никой не ги яде.
Единствено правя лазаня, когато сготвя голямата тенджера с Боло. Болото го порционирам и замразявам.
При нас само слънч.олио намирам.

В края на юни ядлата на малката прекратява дейност. Директорката я познавам от 10г и много я уважавам за работата, която върши с децата.
Засега сме 4 майки, които искаме да се организираме да подарим нещо. Обаче никой няма кой знае каква идея.
До сега подарявахме все нещо за яслата: книги, играчки, по празниците за колектива нещо.
Ама сега?!

Някой има ли изключителна, невероятна идея какво може да подарим?!

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 21:56 от asyalein

# 584
Олио от седмици има в Handelshof... поне в Кьолн. Някакви 20-30 цента на литър увеличение от преди "кризата".

Общи условия

Активация на акаунт