231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 378
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
Е, Бела, не се научи. Всичко, което става в Китай винаги е лошо и гадно.😉

# 316
  • Немция
Китайският локдаун няма много общо с тукашния. Там е доста по-екстремен.

# 317
  • München, Deutschland
Тук масово ням маски, може би едно 20% да са с маски и са най-вече пенсионери. Днес обикалях и магазините (за дрехи и обувки), че имах да купувам неща и се возих и с метрото - понеже тук още е ффп2 за транспорта (нз навсякъде ли е така в Германия), хората слагат маска в секундата, в която вече трябва да прекрачат и влязат в транспорта и до 5 секунди след слизане са я махнали. На самите спирки повечето нямат маски. Изключвам най-най-централните спирки, на които са масово хора от други провинции, туристи и т.н., които вероятно не знаят правилата в детайли и носят и вътре в спирките.

По магазините почти няма вече маскирани. Беше ми интересно да чуя, че на други места не е така.

# 318
Не за пръв път го казвам Бибит -  обясненията по повод някои неща са един път. Много са ми интересни. Yum

# 319
  • Немция
Мерси, подобно.Wink

# 320
Ще го пробвам и аз това за сетивата с кафето защото и моите сетива са увредени вече 9-ти месец. Чувала съм и за етерични масла. Аз май и свикнах даже с това състояние. Най-гадни са ми лук, чесън, банан, кайма, кисело мляко. Интересното е, че където има мляко на прах или дори пробиотика имат същия вкус като киселото мляко. Боклук навън мирише ужасно, но вкъщи боклука въобще не го усещам, а хвърлям още памперси. Странна работа. Сега мъжът ми е с ковид и забелязвам подобрение на сетивата при мен. Може и съвпадение да е, а може и от контакт с вируса отново. При всички положения явно не ми пречи защото не слабея, а съм 3 кг отгоре.
Покрай малката фурия съм напълно със запълнено време и все ще пробвам с етерични масла и не пробвам. Да тръгва на градина вече за да си почина 2-3 масеца и после на тръстиката.
Мъфини правя само вече със шманд от една детска книжка, детето ги откри и понеже са толкова лесни и то ги прави редовно. Добавям замразени плодове  Обаче наизуст не помня рецепти.

# 321
  • Germany
При нас повечето хора са с маски на закрито. В класа на малкият/7 клас/ от 25 деца 4 са без маски. При големият /11 клас/ повечето са без.
Вечерница, и аз съм чела, че обонянието се възстановява с тренировки - миришене на силни миризми по няколко пъти на ден. Дано скоро се възстанови напълно дъщеря ти!
Пак е мрачно навън. Не знам защо всеки уикенд се скапва времето...

# 322
  • в сърцето на един мъж...
Откакто взехме нинджата, ни тигани ползвам толкова, ни тенджери. Всичко готви милата, пази топло, вари, пече, за секунди прави определени неща, изобщо облекчи ми се живота. Това е най-добрата покупка от доста време насам.

# 323
Всеки ейр фрайър е огромно облекчение, но и аз май ще взема Нинджа, че готви повече неща, макар че размерът е доста голям. Нашият е Cosori.

# 324
  • Немция
Рейна, ще ми е интересно да споделиш дали наистина ще имаш подобрение на сетивата, след повторен контакт с короната. Леко боледуване на мъжа ти Flowers Four Leaf Clover, а децата как са?
Нищо не пречи да пробваш с аромати, според мен всичко по-ароматно като кафе например има своя смисъл, когато става дума за тренинг на обоняниие. Не знам дали наистина помага.

Времето е било дъждовно явно само на юг, при нас е сухо и слънчево от доста време насам, дори е прекалено сухо.

# 325
С мъжа ми нали пипнахме корона по време на коледния си престой в България. И използвахме времето за ремонт на спалнята. Та, по време на ремонтните дейности, мъжа ми използваше коресилин/или както се казва там/ със супер силен мирис на  ацетон. След сблъсъка с него, мисля, че обонянието ни се повъзвърна някак си.
Моето обаче все още не е както трябва, ще пробвам това с кафето.

# 326
Само синът ми ли е късметлия и не е загубил нито вкус, нито мирис, когато се разболя края на януари? Имаше само 2 дни температура и положителен тест. Или пък е бил с омикрон?

# 327
  • Немция
Дени, синът ти е сравнително малък, зрелостта играе роля. А и не всеки губи мирис и вкус. Най-младият , който познавам с трайна и частична загуба на сетива, е на 20 години.

Голямото ми дете е имало някаква кратка промяна в сетивата, за едно денонощие, но той е на 12 и още не ми изглежда да е в пубертета.
Имаше силно главоболие 1 вечер.
Аз също имах леееко главоболие и проблеми с вкус и обоняние за 1 месец. Нищо особено не правех, в един момент се възвърнаха.

# 328
Бибит времето не само при вас , ами и при нас е супер. Аз мисля тези дни на всякъде е супер.
Как са ягодите? На близката сергия има доста не скъпи. Ядем доста ягоди и не пропускаме. После черешки Simple Smile
В същност не виждам цените на ягоди и на аспержи да са се качили от миналата година.

# 329
  • Am Dorf (BB)
И тук вече има по сергиите ягоди. Наблизо имаме на два различни производителя, единият предлага 500г за 4,90е (в края на май 2020 цената е била 3,90е, да видим дали и тази ще е така). Другият производител продава 500г за 4,00е. Вчера купих от по-евтините, струват ми се по-малко ароматни, продава ги не на 100% зрели.

Общи условия

Активация на акаунт