231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 361
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
  • Germany
Същата работа Мьос, мястото и сградата са идеални и за 7год. тук, такова чудо не ни се беше случвало.
Мъжът ми каза, че аз съм виновна (това е редовният му номер), защото заради мен и детето живеел в града 😆 Още преди 5 год.   щял да се премести в село с 10 къщи, но аз не съм искала🤣
Сега купонджийката е тихичка, срамува се явно след последното оплакване. Лошото е, че тя се срамува по една седмица макс, после и минава и пак привиква народа (поне да ги канеше в събота, а тя бам в средата на седмицата).

# 391
То пък на село въобще няма купонджии. При нас всеки вдига свободно купон и никой не му прави проблем. Само германци са. Даже по време на локдауните бяха още по-редовни шумните сбирки. Най- близкият съсед и приятелите му редовно ни обгазяват с марихуана. Той всъщност ни е хазяйнът ни, на 23 години. И в къщи като дойдат български гости не е тихо, но никога не сме се притеснявали, дори като сме на терасата. Като ми е шумно ползвам тапи за уши. Имам един кашон от Амазон.

# 392
  • Germany
Хах Софт, ти на едро пазаруваш.
Де да знам, едно е да спретнеш купон през уикенда, друго е в 2-3 през нощта да издаваш орангутански звуци с пълно гърло по средата на седмицата. Почти съм сигурна, че не правите така 😉

# 393
Аз ли имам късмет с местоживеенето не знам, но никога, повтарям НИКОГА за последните 6 години, откакто сме в сегашния ни град не съм чувал от някъде комшии, които да вдигат гюрултия след 22:00.
Каквито и веселби - дворни или домашни да съм засичал, то всичко шумно приключва след горния час.
Дори дотолкова съм свикнал, че всичко друго ми се вижда ненормално, а в България се побърквам за дните, в които сме там и нямам търпение да се прибирам обратно.

# 394
При нас има, по повод са, следователно редки и са мног овесели. Дори да ги слушаш са много весели, без агресия и изцепки и мен много ме радва да слушам как хората празнуват даже да не сме поканени. Но някои просто канят всички съседни къщи и тогава няма проблеми с джангъра.
Ние също каним, предпочитаме приказки пред висока музика и викове.
Конфликтите със съседите са ужасно кофти нещо. Не трябва да се започват, но ако има някоя страна по-емоционална и не толкова предвиднлива и не толкова мислеща и се получава много лоши ситуации от които абсолютно никой нищо не печели.

# 395
Имам един познат, съседите му се съдят защото като разделяли градината я разделили неправилно и сега на едните липсват 20 см вляво.

# 396
Хах Софт, ти на едро пазаруваш.
Де да знам, едно е да спретнеш купон през уикенда, друго е в 2-3 през нощта да издаваш орангутански звуци с пълно гърло по средата на седмицата. Почти съм сигурна, че не правите така 😉

Ние не правим чак така, но немските съседи правят и по-лоши работи по всяко време на седмицата. Знаеш ли как се смеят напушени германци?

Полетът ми от Варна до Кьолн има повече от пет часа закъснение. Вися от 9 часа на летището.

# 397
Дори дотолкова съм свикнал, че всичко друго ми се вижда ненормално, а в България се побърквам за дните, в които сме там и нямам търпение да се прибирам обратно.

За България роман мога да напиша. Едни веселяци - автоджамбази от съседния вход редовно се събират на бири и музика, почти всяка вечер. Молих ги учтиво да престанат, като не се отзоваха, взех да звъня на 112. Та се спряха.
Тук, слава Богу, нямаме проблеми с шумни съседи. В отсрещния блок има българско семейство и когато родителите се изнесат, младежа събира тайфата и весели всички околни блокове. Лошото е, когато е през лятото, защото държим вратата на терасата отворена и всичко се чува - музика, викове...

@Софт, здрави нерви ти желая и лек полет!

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 15:54 от Pipi_

# 398
  • Германия
Soft, би трябвало да ви дадат поне ваучер за хапка/пийка. Много е изнервящо чакането и ако не дават информация е още по-тегаво.

# 399
Soft, би трябвало да ви дадат поне ваучер за хапка/пийка. Много е изнервящо чакането и ако не дават информация е още по-тегаво.

Дадоха ни по минерална вода и кроасан. Мъжът до мен в самолета ми сподели, че изхарчил над 50 евро за глупава храна, храна и вода на летището. И аз горе-долу толкова. Аз ще искам компенсация. 300-400 евро е в този случай. От нашата кантора даже колегите, които се занимават със самолетните компании ще го поискат.
С Уиз Ейр никога вече, ако не е на живот и смърт.

# 400
И на нас ни се случи веднъж подобно закъснение. В самолета казаха, че е било поради технически проблем, но впоследствие авиокомпанията се оправда с времето. Получихме обезщетение (повече от платените билети) чрез фирма, беше се стигнало до съд, но понеже имало много оплаквания точно за същия полет, фирмата се беше "напънала" да спечели делото. Бяха ни написали, че само за нас и още 1-2-ма е нямало да се занимават.
Ние храна винаги си носим. Няма начин да ядем тази на летището/в самолета. Но хората масово си хапнаха тогава раздадените сандвичи.

# 401
  • Немция
Софт, неприятно, но се случват и такива неща с полетите.
С Уиз летим от много време, както и други около нас, не сме имали такава ситуация, пу-пу. Grin
Тази пролет използвахме и новото им предложение с
полет от Пловдив, в удобно време даже, няма ставане посред нощ.
Летището е малко, с редки полети, беше спокойно и всички учтиви. Grin

# 402
Soft Click, съжалявам за неприятната ситуация. На летището абсолютно никаква информация ли не ви дават? SMS от Уиз за закъснение преди това не получи ли? Аз миналата година бях информирана и за двата полета - за първия с SMS за закъснение от един час, а за втория на мейла за промяна на часовете от 13:00 следобед в 19:00 или 20:00 вечерта. Стискам палци за положителна развръзка и да ви компенсират за причиненото неудобство, а аз ще се радвам да споделиш за алтернативни компании и маршрути в близост до Кьолн, Баден-Баден, Франкфурт и прочие на не повече от 250 километра от моето населено място, което е на 30 километра от люксембургската граница. Ако имаше директни полети от Люксембург до София с Luxair, изобщо нямаше да се замислям, ама няма. Другата опция е Саарбрюкен, ама и те не летят до България май. От четирите авикомпании, които са ми известни да летят от "близките" летища до България като че ли Луфтханза са най-малкото зло и утре имам полет с тях до София. Избрах ги заради удобните часове, защото летят сутрин и следобед съм в България, спират на терминал 2, където мога да си взема метрото и да отида до съответната автогара без задръстване и мога да се прибера още на същия ден до съответния град, без да се налага да запазвам стая в хотел, което искам да избягвам занапред. Чакам да стане 11 часа, за да мога да се чекирам и се надявма да няма неприятните изненади отпреди 2 години, че полетът е препълнен и ме молят да отстъпя мястото си, защото няма да им мине номерът.

# 403
Аз летя доста често до България, 1 час закъснение доста често се случва, приемем го за нормално. С други, не- нискотарифни също ми се е случвало, настанявали са ни в хотели за тяхна сметка, не са ни плащали обезщетение, но ние не сме и искали.

# 404
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На мен ми се е случвало закъснение 2-3ч, в самолета някой беше припаднал и са кацали във Варшава.
Нищо не съобщиха.
Една жена ме помоли да й нагледам багажа, за да иде до 00. Остана седнала до мен и имала приятел, който летял с този полет и я информира с смс, че са на летището във Варшава.
Оттам жената, която също седеше до нас, чу, обади се на мъжа си, той през flightradar следеше самолета и така двете имаха актуална информация и ме информираха 🤣
Всички останали бяха в неведение.

Бибит, от къде летя до Пловдив?

Общи условия

Активация на акаунт