231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 364
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Абе, така е, изхвърля не знам какво, ама аз моя като го избърша два пъти става като на дядо Мраз (сори, от онова поколение съм Grinning) голям и червен, и гледам, ако мога да пресека нещата рано, ако се получи. Дано мине леко при вас!

# 376
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз затова режа лук и дишам изпаренията (нищо не вкарвам аз в носа).
Лукът дезинфицира и лигавицата спада.

Но като капки: абсурд 🙈

# 377
По умната употреба на лук за тази цел! С най-добри чувства го казвам.  За първи път като го направих преди 100 години, никой не ми каза, че тряба да изчакам летливите вещества да се поизпарят, не знам колко време нямах обоняние. Обаче  ми мина

# 378
  • Germany
Аз такава хрема имам, когато съм болна, че просто се чудя от къде извира всичкото това нещо. Едва ли не всичко, което съм чувала съм си капала в носа. И лук, и ракия, и прополис, с нищичко не ми минава, докато не се натече. Така че, май е най-добре, както Ася казва.
Хора, имаме голям проблем с едни съседи. В нашия вход са все тихи хорица, работещи до късно, никога не сме имали проблеми. Преди половин месец се нанесе уж една жена на приземния етаж. Чудна гюрултия спретва по нощите. Първо беше с музика, мъжът ми се изнерви и викна полиция, и разлепи във входа разпечатка от наредбата за силна музика. Спряха с музиката, но продължават да идват поне веднъж седмично някакви мъже, до 3-4 часа се надвикват, целия вход огласят. Оплакахме се на хазаина ни, на хаусфервалтунга. Ами нищо не можели да направят, собственика на апартамента даже не знаел, кой е наемател, той на друг го бил дал и т.н оправдания. Лошото е, че само ние се оплакваме, другите уж били чули, но се скатават…Направо нямам идея какво да правим. Мъжът ми не може да спи, изнервил се е, ще наемал адвокат☹

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 21:28 от PeaPink

# 379
Бързо оздравяване на болните! И без последици!

PeaPink, не знам какво се прави в такъв случай. Аз сигурно бих подавала редовно сигнали в полицията. Да кажат по-вещите. Мъжът ти да си вземе тапи за уши на първо време. Има във всяка дрогерия. Аз винаги си нося  когато ходим някъде, че съм свикнала да спя на пълна тишина.

# 380
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Реа, много е неприятно.
В старото жилище един съсед крещеше здраво, незнам дрога ли взимаше. Ужас беше.

Да ти кажа, с адвокат е тегаво и скъпо.
Първо: тапи за уши.
Като се успокои мъжът ти и емоциите избледнеят, опитайте се да спечелите и другите съседи, за да се оплачат повече и собственикът да се трогне.

Погледни и наредбата за шума. Не помня кой точно отговаря, дали не беше Ordnungsamt...

При нас едните съседи са задействали адвокат спрямо друг съсед. “Проблемният” се пада между нас и тях. Аз обаче нищо не чувам, има двойна стена между нас. Обаче аз говоря с него и се разбирам с него.
Та, понякога емпатичен разговор може да допринесе много повече.
Разбира се, не функционира при всички, но пък е безплатно.

# 381
  • Germany
Рейна, Пепеляшка, стискам палци бързо и леко да мине при всички!
PeaPink, това е супер неприятно. И ние имаме едни съседи, които малко като се стопли и почват да се събират с приятели в двора си и да плямпат и да се надвикват до 12.00-1.00. Никой не им прави забележка.... Дано намерите решение, но на 1во време вземи тапи за уши на мъжа ти, да не се мъчи.

# 382
Пепеляшка леко оздравяване и добре си се сетила а пцр веднага. Браво. Рейна има ли кой да ви пазарува ако сте всички?
За съседите ... нещо народа е луднал май. Имате късмет че не сте собственици.  Може да се преместите по-лесно ако се окаже необходимо.

# 383
Заради съседи, които си мислиха, че всеки шум идва от моето жилище, въпреки, че имам комшии с малки деца (обаче заради това не могат да се оплачат), нямам такава драма, но си направих рехтшутс

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 07:11 от GlowFlow

# 384
  • Germany
Тъкмо днес взех тапи за уши 😎 Моят мъж вярно е такъв, много пали и като си науми нещо, отиде работата. Нямам представа какво решение ще намерим. Когато викнахме полиция предния път, явно някой от тях е видял, че идват, веднага спряха музиката и се изнизаха. Сега уж пуснахме на другите съседи съобщение, да драснат по един имейл с оплакване от шума, но съм почти сигурна, че никой няма да го направи. До нас има едно японче, което е точно отгоре на купонджиите и той вика ок, ок ще пишел, но мънка един такъв…
Глоу ние имаме запис от единият им купон, сигурни сме, че шумът е от тях.
Бела, честно казано с удоволствие бих се преместила, само че да си намериш жилище и то на хубаво място в Мюнхен е не мисия невъзможна, а направо фантастика

# 385
  • Немция
Пинки, много неприятно. Не знам как е най-оптимално да се постъпи.

Аз имах хрема с делтата и не беше като обичайната хрема. Течеше водичка от носа, без да стават гъсти сополи (извинете за детайлите Blush), аз правя тежки хреми обикновено, с короната се разви другояче. Но и обичайните мерки при хрема не помогнаха, нямаха ефект, поне при нас. В един момент водичката от носа спря.
Бързо оздравяване на болните и да минава и заминава без последици!!

При нас учениците не се тестват вече, но масово са с маски в час. Единици са без маски, това споделят поне моите деца.

# 386
На болните - бързо оздравяване желая.
Пеа, аз просто не знам какво да кажа, не мога да си представя, че някой така ще нарушава личното пространство и съня ми. Оплаквайте се в полицията до откат! Не знам какво друго да те посъветвам. И успех!

# 387
И от мен да се оправят бързо болните!
Аз вчера бях със световъртеж и се приспах още в 19:30. Нямах бърз тест у нас и ще си вземам днес да видя що е .

Реа, подсети ме за първата квартира и град (Кобленц), в които бях тук, в Германия. Още бях сам, без съпругата и дъщерята и ходех само на езиков курс, а в събота и миниджоб.
Бях намерил евтина квартира в квартал до жп гарата, оказал се впоследствие населен основно с асоциални и неработещи Satisfied
Та квартирата ми беше в къща, гордо надписана с година на раждане - 1912 Smile и почти не реновирана от тогава. Всъщност беше, де - на междуетажните площадки, където някога са били общите тоалетни Scream , бяха наврени по една пералня на жилище.
И въобще не подозирах колко са тънки стените между отделните жилища, докато в съседство не се нанесе младо момиче. Спалните ни бяха разделени само от тази тънка стеница, за което разбрах едва, когато започна да си води гаджето таз мома. Всяка вечер първо се караха и пиеха, после се сдобряваха с бурен секс, придружен с викове и пъшканици, след което довършваха караницата на площадката пред вратите ни ...
И всяка вечер се разделяха с разправии, а на другия ден сдобряваха по описания начин Smile
Голямо облекчение беше, когато дойдоха моите и се преместихме в друг град.

Не, че ти помогнах с моята история, ама просто ме подсети. Инак успех с разрешаването!

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 09:31 от Doppel T

# 388
Пепеляшка леко да изкараш вируса!
Бела писала съм и преди, че мъжът ми обича да складира. Благодарение на това изкарахме седмица, вчера свършиха пресните зеленчуци и кътам две ябълки и банан за децата Simple Smile
Детето е вече на у-ще, после ще го пратя за риба, имам замразени зеленчуци. Мъжът ми се надявам утре да се фрайтества, а аз съм в понеделник, дано успея, че съм пълна с термини.
PeaPink много неприятно, но нека мъжът ти на първо място се опита да се успокои. Ще измислите нещо с времето надявам се.
След разказа на Допел се сетих как бях търсила квартира с приятелка и попаднахме на сграда обсебена с китайци. Пълна мизерия, спалнята се състоеше от един мръсен матрак, нямаше място за друго, а стените бяха целите на петна, кухнята беше подобна, а хола имаше в средата прозрачна душ кабина. Такова нещо не бях виждала.

# 389
Читавите съседи са си страшен късмет.
Първата ни квартира в Германия беше в скъп квартал, перфектна сграда, идеални условия, чистота и удобства. Единствената ми съседка по етаж, обаче, се оказа луда, която ни стресира ужасно първите месеци на немска земя. И тук съм се оплаквала, старите потребители помнят. Но пък беше катализатор да пристъпим към покупка на собствена къща, което промени живота на семейството към много по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт