231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 365
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
Най-вероятно ще е bundesweit. Няма да важат билетите за ICE, IC и EC.

Deutschlandweit im Nah- und Regionalverkehr. Inbegriffen sind Linienbusse, Straßenbahnen, U-Bahnen, S-Bahnen und Regionalzüge (2. Klasse), Regionalexpress-Züge und einzelne Fähren des HVV in Hamburg und der BVG in Berlin.
Geplant ist, dass man den Fahrschein auch für Fahrten quer durch die Republik nutzen darf. Dabei ist es egal, wo und bei wem man das 9-Euro-Ticket gekauft hat. Für 9 Euro könnte man also – mit ein paar Mal umsteigen und viel Zeit – auch von Köln nach Berlin reisen.
Allerdings müssen sich dazu noch alle Regioverbände der Bahn abstimmen. Laut Pressestelle der Deutschen Bahn wartet man aber noch auf Informationen des Bundes.

Das 9-Euro-Ticket gilt nicht im Fernverkehr. Ausgeschlossen sind also ICE, IC oder EC.

https://www.adac.de/news/9-euro-ticket/#wo-gilt-das-9-euro-ticket

# 361
Вчера в S-bahn а имаше проверка, та се възползвах от близостта с контролиращото лице да попитам какво аджеба се случва с тези намалени карти. Обаче човечеца не беше много наясно, каза, че ще бъдем осведомени, когато трябва.

# 362
Pipi_,

Никой не знае. Още се договарят. Засега се знае само началната дата.

# 363
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, ясно.
И аз само там съм била в Касел. Исках на Документа да ида, докато се натъкмя и я спряха 🙄

Ясно, пак става въпрос за пари и кой ще плаща...
9€ картата имам предвид

# 364
E, все пак това са само пари, както казва Хабек. Т.е. ще стане, къде му е проблема. Simple Smile

# 365
То е ясно кой ще плаща. Затова смятам да я ползвам, сигурно ще съм я платила поне 10х9 евро.

Разгледах докъде имаме директни S/RE/IRE. Не е зле.

# 366
И аз получих писмо, че ще има допълнително инфо, това за абото на детето. И между другото вкарват ново увеличение, вече 30 евро ще му е месечната такса.
За колела и аз разбрах, че не могат да се вземат с 9€ картата.
Вече целия ни хаусхалт е с вируса. Егати, поне децата да не бяха повтаряли.

# 367
  • Germany
Reina, Covid или с друг вирус?

# 368
Трябваше да го напиша с голямо В..той ми

# 369
  • Germany
Уф гадно, дано пък бързо и леко да мине

# 370
  • Германия
Бясна съм! Малкия за пореден път го прибрах от училище заради положителен тест и за всеки случай и аз се тествах следобяд на работа и няма и 2 минути, откакто излязох от тест-кабината и колегата от тест-центъра ми докладва, че съм положителна. Добре, че веднага ми предложиха и направиха pcr, за да не чакам обаждане от здравната служба. Носът ми тече като водопад агххххххх.....оплаках се!

# 371
  • Germany
Абе какво ковидясахте всички, нали свърши пандемията 😉 Това в кръга на майтапа разбира се, бързо оздравяване и на Пепеляшковото семейство.
Пепеляшке, а при вас още ли тестват в училище? Разюздана работа е тук, ни тестове, ни маски.

# 372
  • Германия
В гимназията тестват понеделник и четвъртък, на Фаби в училището-понеделник.  Маски се слагат в автобуса и влака, но в училището вече не било задължително.

# 373
За Пепеляшка и течащия нос, но е брутално: изцежда се лук с преса и после с капкомер се взема течност, изчаква се малко обаче, че иначе гори лигавицата, и се капе по 1 капка. Не знам за ковидска хрема минава ли. Другото е мирисане на горена захар през носа, след карамелизиране започва да отделя остър задушлив дим, неприятно, но помага.
Бързо оздравяване на всички!

# 374
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Рейна, Пепе, бързо възстановяване!

Глоу, благодаря за идеята за захарта, не го знаех това.

Нос, който тече, го оставям да тече. Така тялото изхвърля вируса, това си е нормална защитна реакция на организма.

Общи условия

Активация на акаунт