231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 316
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
  • Немция
Тео, честити 2 годинки на детето! Tada Здраве и детско щастие му пожелавам!
И все така да си доволна от новата работа!

Рейна, извинявай, но не ми звучат сериозно твърденията, че от бустерната доза толкова народ се е споминал. Не е един, а двама, и то все легенди от богатия опит на България.
Нека баща ти отиде на контролен преглед и дано отпаднат тревогите му.

Около нас почти всички са с бустер- и млади, и стари. Всичко изглежда наред.

# 451
Тео, да ти е живо и здраво детенце! Късмет и успехи занапред!

# 452
Бибит жената (не е някаква непозната) сподели, че близкият и е починал и сподели, че не се е чуствал добре откакто му е поставена бустерната доза, тоест тогава са започнали оплакванията му. Не е твърдяла, че от нея е починал. А баща ми със сигурност е разбрал правилно за бившият му колега,че е починал 2 сед след бустерната, познават се хората от едно време. Не виждам и причина жената да си измисля, разговора се случва на гробищата все пак, не в някое кафе между другото.
И не на последно място и преди сме обсъждали, това че ти познаваш толкова много хора с бустерна доза и нищо им няма (аз също познавам много такива и нямат никакви оплаквания) не означава, че не съществува и другата страна на монетата.
Ясно е, че няма да се разбере от какво са починали тези хора и все пак си спомням думите на Wieler от миналата година на една пресконференция, че какво били 300 човека пострадали от ваксините на фона на спасените. Да цифрите не могат да се сравняват и все пак тези 300 човека си имат семейства нали..
Нека не забравяме и че потребителка тук сподели какви наблюдения има личната и лекарка тук в Германия и веднага се каза "абсурд, не може да е от ваксини, те какво знаят личните лекари"
И все пак ми остава притеснението за моят родител пък който каквото иска да вярва. Сигурна съм, че ако започна да се ровя ще се открият и още хора с оплаквания.

# 453
  • Берлин
Аз чакам нашите на летището и чета...
За бустера - едва оживях. Под ключицата ми се поду лимфен възел, вече спадна де, но не спира да ме наболява. Бустер декември, до днес не съм видяла бял ден от лекари, все нещо ми има, а не съм филмарка. В Лондон приятелите ни споделиха, че се изплащат 120 хил.паунда на пострадали от ковид ваксините. И им вярвам. Аз бях най-върлата ваксърка. Ако можех да върна времето назад, никога не бих си причинила бустера.
Честит празник на празнуващите.
Аз си чакам да се сгуша в мама и тати и нищо не ме интересува оттам нататък.

# 454
По течението ... Както винаги е било.

# 455
  • Germany
Мъжът ми чете много за ваксините, защото и той имаше оплаквания още след 1-та доза, които за щастие изчезнаха. Той казва, че има много информация за хора със странични ефекти след ваксините, документирана от лекари, но замитана от фармацевтичните компании. Сега дали всичко е истина, най-вероятно не, но има нещо “гнило в Дания”. Аз не съжалявам, че съм се ваксинирала, но и не искам бустери всяка година (или както се слагат). Нямам познати, които да са зле след ваксините, но не изключвам да има такива хора.
Рейна, най-добре татко ти да направи един преглед, изследвания, може пък да се открие конкретна причина за неразположението му.

# 456
  • Немция
Аз също не изключвам да има редки случаи на по-тежки реакции след ваксинация- за обвинения за смъртни случаи заради ваксина обаче трябва много добре да се прецени информацията.
В България на такива теории, истории и фантасмагории се наслушах, откакто се почна пандемията, а сега и с войната, че съм много разочарована от българина като цяло.

Папурче, лек път и приятно изкарване с близките!

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 10:09 от Бибит

# 457
Ние тъкмо да си сложим бустер и лепнахме Ковид, та ни се размина боцкането. Нито след първата, нито след втората игла сме имали проблеми. След първата, бях някакси като замаена, но не за дълго. След втората - нищо.

Имам въпрос към живеещите в Берлин. Племенницата на мъжа ми ще бъде там през август на езиков курс, 18 годишна е. Не и осигуряват подслон за това време. Бих била благодарна за идеи, къде да търсим някакъв по-нормален като цена вариант за настаняване.

# 458
  • Германия
Аз не съм в Берлин, но с опит относно езикови курсове- доста студенти преотдават стаите си през лятото - вижте евентуално фейсбук групи към университетите.

# 459
  • Берлин
Бибит, те дойдоха. След пандемичното прекъсване, мама и татко са при нас ❤
За момичето с езиковия курс - пансион Варна. Собственикът се казва Христо. Локацията е на 3 минути от БКИ и БГ посолството. Не е лукс, но е изгоден и удобен вариант. Координати има в нета. Мога да пусна и телефона на човека на лични.
Отивам да поработя. Легнахме в 4.30-като пияна съм, ама трябва да избутам днес и утре, после дълга отпуска. Хубав ден

# 460
Пипи и аз бих предложила пансион, спестяваш си отделно общи разноски, кауциони и пр. глупости и ако има с обща кухня и закуска евтл. и за дългосрочно по-ниски цени . Според мен пускайте търсачките все нещо ще излезне. Също и студентските общежития и организации може да се попитат

# 461
Много благодаря за отговорите!
Папурче, можеш да ми пуснеш на лични телефона, благодаря ти много!
Това е по-неангажиращ вариант и се избягват редица бюрократични глупости, кауциони - не си заслужава, само за месец е там.
Радвам се за теб, хубаво е човек да види родителите си след толкова ограничения, желая ви да си изкарате страхотно заедно!

Редактирам, намерих в интернет пансиона, има и телефони за контакт.

# 462
Да, бустърите с безсрамен натиск и без право на оплакване ... https://www.focus.de/finanzen/boerse/nicht-alles-fliesst-zurueck … _id_97690320.html
май това важи не само за тези, а за цялата индустрия и всичките и участници. Който профитира няма да му изнася да се оплакват хората, разбира се. А не е ли демократично да можеш да се пооплачеш? Или само китайците са недемократични с техния локдаун.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 12:04 от bella-ciao

# 463
  • Am Dorf (BB)
Била съм на такъв летен курс едно време в Брауншвайг, бих препоръчала да се търси Zwischenmiete към общежитието на университета, който предлага курса. Би трябвало самите организиращи да имат списък с места за настаняване. Ценното на тези курсове е не само времето в учебната зала, а и контакта с други "в естестваната им среда". Пансиони или квартири вече ако се закучат нещата и няма друг вариант.

# 464
Честит Рожден Ден на Тео! Да слуша и да го слушат YumYum ! Да е здрав!

Относно учебната с-ма, искам да видя това общество как ще успее да осигури подобаващо образование на всички деца и тийнове които идват от Украйна, сега доколкото разбрах са разпределени по дни да учат езика, и не ходят всеки ден. Ще им дойде доста нанагорно на тези които го организират. Освен това освен немския всичко друго им е доста по-напред от тукашното обучение, ще е много интересно.

Имаше някакви новини че социалните щели да осигуряват според доходите им от Украйна - как ще го направят това, също не е ясно.

Влезнахме в новините Мюнхенски с една безумна стрелба снощи до нас...! Голяма организация показаха! Още не са намерили кой сътвори патардията!!

Приятна вечер от мен!

Общи условия

Активация на акаунт