Невъзможните връзки и последиците от тях

• 18 121
  • 352
  •   1
Отговори
# 135
Да, знаех си, че ще се стигне до обидите в един момент. Затова вече поясних, че сексът беше повече от задоволителен и за двете страни. В подробности няма да навлизам и няма да нищя повече тази тема. Факт е, че в момента той напира за още, не аз.

# 136
Аз така и не разбрах споменатите 4 романтични опита на авторката връзка ли са били или не. На мен ми звучи като някакви заигравки в начална фаза, които може и въобще да не са били сериозни. За единия, женения, разбрах, но това не е нормална връзка, макар че авторката не е знаела истинската ситуация и не е виновна. Но останалите? За сериозни връзки от по няколко години ли говорим или за 2 месеца примерно, които аз лично не броя за връзка?

Тъкмо се влюбваш, и после те започват да те игнорират или да се държат зле. Е точно това ме навежда на мисълта, че това не са никакви истински връзки. И ако си по-чувствителен човек и много навътре вземеш такова поведение, просто ти умира желанието да се пробваш от страх да не бъдеш наранена. Ако искаш да си намериш сродната душа ще трябва обаче да рискуваш, на някои хора им отнема малко повече време, но това не значи, че няма шанс Simple Smile но ти трябва да си отворена към възможността да се случи нещо. Съдейки по поста не ми звучи като да е така, може и да бъркам.

Има и от двата вида Simple Smile Дълги и сериозни. И такива, приключили в начален етап. Въпросните 4 са случаите, в които съм била много отдадена. Между тях, разбира се, има други запознанства, в които не съм искала мъжете достатъчно и не съм ги обичала. Общото между всички тях е, че се развиват с хорър сценарий, далеч от нормалното за неуспешна връзка/запознанство.

@ConnieS
Благодаря за мнението. Напълно съм съгласна и на този етап не следвам никакви обществени шаблони, щом не го чувствам. От една страна заради себе си, от друга - не смятам, че е редно да вкарвам други хора в заблуждение.

Генерално, мисля че проблемът с трудните взаимоотношения наистина идва от ниско самочувствие и липса на здрави и ясни граници. Когато си несигурен, трудно можеш да покажеш истинската си същност и добрите страни. Такива, каквито ги виждат близките, пред които си спокоен и се държиш като себе си. От друга страна, когато имаш прекалено висок праг на търпимост и постоянно прощаваш какво ли не, подаваш сигнал на другия, че поведение на задни части Joy ,спрямо теб, е напълно нормално. Зависи от мъжа отсреща, но вероятно стойностите просто ще си тръгнат, а гадовете - ще се възползват и злоупотребяват.

Днешният резултат е последвалата защитна реакция. Не знам дали е поправимо. Вероятно е. С времето, много нагласи се променят. Просто трябва да знам, че в случай на промяна, трябва да действам със самочувствие.

# 137
Не, не трябва да действаш със самочувствие. Никой не харесва арогантни гьонсурати дето се правят на това дето не са.
Трябва да се научиш да си адекватна спрямо хората и ситуациите. Да си с гъвкава и адекватна психика. Да имаш реална преценка за себе си и другите, за да имаш и релевантно поведение без това д ти носи негативи.
Работи над себе си, над самопознание и кое те кара да се чувстваш добре, стабилна, сигурна. А не податлива на външни настроения и хора.

# 138
Не, не трябва да действаш със самочувствие. Никой не харесва арогантни гьонсурати дето се правят на това дето не са.
Трябва да се научиш да си адекватна спрямо хората и ситуациите. Да си с гъвкава и адекватна психика. Да имаш реална преценка за себе си и другите, за да имаш и релевантно поведение без това д ти носи негативи.
Работи над себе си, над самопознание и кое те кара да се чувстваш добре, стабилна, сигурна. А не податлива на външни настроения и хора.

Не, самочувствие не означава надуване и арогантно държание. Нямам предвид това. На тези години вече всички сме поработили върху себе си и сме с изграден характер. Или поне основни черти от него. Въпросът е да прилагаш "наученото" навсякъде, без да създаваш погрешна представа за себе си от страх или несигурност. Така ще разкараш неподходящите хора и ще привлечеш тези, с които сте на една вълна, мисля аз Thinking

# 139
То хубаво, ама ако наистина го чувстваш и имаш такова. Ако само се правиш, за да се предпазиш, все тая. Пак няма да си удовлетворена. Човек цял живот се гради и научава. Изградени характери... Simple Smile

# 140
  • София
Много ми е странно това клише с "изградения характер". Всъщност човек има някакво установено отношение към нещата и хората /мъжете в нашия случай/, което винаги може да се промени. Много ми харесва тази дума:
Attitude, attitude, attitude.

# 141
Какви хорър сценарии, нали уж се оплакваше, че те игнорират и си план Б и такива разни неща? И моля, нека разграничаваме между запознанство и мераци и връзка.

# 142
Какви хорър сценарии, нали уж се оплакваше, че те игнорират и си план Б и такива разни неща? И моля, нека разграничаваме между запознанство и мераци и връзка.

Не ми се иска да навлизам в подробности от миналото. Не мисля, че на теб или на някой друг би му било интересно. Hug Имам такива от от всякакъв характер, с различно начало и край.

# 143
Ако не ми беше интересно нямаше да питам. Но историята нещо не се връзва.

Първо 4-те периода. После прекрасното начало. После игнорирана, отхвърлена, план Б. Което си звучи като всъщност доникъде да не сте стигнали, ами някой там хвърля пусто за празно, ти се връзваш и после се разочароваш. Чувствителен човек е нормално да се затвори в себе си след разочарования, дори да е било сравнително в началото преди нещо да се е случило. Но това няма нищо общо с “хорър сценарий”, на много жени им се е случвало да не им се обадят след среща или още докато са в начаните фази с някой той да охладнее и да се окаже, че има и други (евентуално по-предпочитани) опции.

Даваш пример с някой, който бил имал семейство, но те лъжел - за съжаление знам, че се случва, виждала съм го сред познати, които също няколко месеца не подозираха. Иначе казваш, че самата ти нямаш желание за връзки, дразни те някой като прояви интерес, не ти е самотно, но по принцип съжаляваш, че така се е случило. Ако ти е комфортно така и нищо не ти липсва, в това няма нищо лошо. Но какъв ти е точно въпросът?

После пишеш за приятелка към 40те без връзка. И аз имам такива приятелки. Ами да ти кажа като ги слушам моите защо отхвърлят потенциални кандидати, явно просто не им се занимава. А че мъже с възможности нямали желание за семейство и искали да се забавляват само… моля спрете с глупостите, защото такива познавам колкото щете и нито един от тях на зряла възраст не тича по манекенки без акъл. Повечето са сериозни мъже със семейства или такива, които искат, но не им се получава, защото работят постоянно и повечето жени не са съгласни на това. Моите познати не са от породата български бизнесмени, та може и да не ми е съвсем точна преценката.

От една възраст нататък става по-трудно да намериш свестен мъж (много от тях са във връзка или имат семейства), със сигурност, но такива въпреки това винаги има. Но ти искаш ли въобще? Звучиш ми като автора на една скорошна тема, който бил на 39 и ни пита защо така му се е развил животът, но се оказа, че не държал на връзка, не държал да има семейство, не искал разведена жена с дете. Имам чувството,  че както е зададен въпросът искаш да легитимираш собственото си решение, че няма нищо нередно в това да си сама - а то наистина няма! Важното е на теб да ти е добре!

# 144
Всъщност човек има някакво установено отношение към нещата и хората /мъжете в нашия случай/, което винаги може да се промени.
Точно така. Разбира се, има хора, на които не е лесно да се променят и адаптират спрямо конкретна ситуация. Толкова по-зле за тях. Няма универсални правила и всеки човек изисква да проявиш към него индивидуален подход, да усетиш какво би проработило в случая, а не с всички да се държиш еднакво и да очакваш задоволителен резултат.

# 145
BadKarma,

Изглежда не успявам да бъда достатъчно ясна, без заветните подробности. За съжаление, това е онлайн формат и не бих могла да резюмирам писмено цялото минало време. Най-общо мога да кажа, че е имало както това хвърляне на пусто в празно, за което спомена, така и неприятни неща с по-сериозен характер.

Знам, всеки минава през определени трудности. И всеки ги приема и преработва различно. Но когато са в концентрат, става някаква патология, в повечето случаи. Аз искам да оправя точно това и затова си разсъждавам.

Да, нямам желание за връзки или авантюри на днешен етап и се дразня, ако някой ми влезе в полето. Знам, че не винаги е било така и искам да променя тези вече създадени нагласи. Ако всичко е идеално - няма да си пиша темата.

Относно приятелката, както написах и в първия пост, НЕ смятам, че хората с висок статус или възможности са неподходящи за нейни партньори или за семейство, като цяло.  Но тези, конкретните, които визирам - искат да се забавляват и се обвързват с жена, която да им стои фасоново, като за пред обществото, колеги, приятели. Не важи за всички, а за конкретните преки участници.

И понеже, като страничен наблюдател, бих и казала "смени средата, разшири кръгозора, виж и другите мъже (с нормален живот и работа)". Точно там, където търсиш торта, се предлагат само кебапчета. Иди в сладкарница отсреща.

Та...по тази логика и на мен нещо ми убягва. И има какво да се каже. Затова си и пиша.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 11:27 от Кая*

# 146
  • София
Ами пробвай, сменяй.
Аз пък, където си мислех, че има кебапчета, си намерих торта! Ама точно по мой вкус.

# 147
Богатите мъже с положение и самочувствие не се обвързват с жени, които им стоят финансово, защото финанси имат и това не ги притеснява, а с такива, които им стоят интелектуално и няма да се притесняват да представят в средата си. От опит ти го казвам. Но не е за това темата.

Не мога да ти дам съвет къде да срещнеш някого, аз съм се запознавала с мъже чрез работата, чрез общи познати, онлайн, случайно също. И навсякъде може да намериш стойностен човек. Но звучиш като да си резервирана и туй то. Общо взето, дори и някой да се пробва - ще го отрежеш. Мога единствено да те посъветвам да даваш шансове. Докато не се преодолееш, и знам, че не е лесно, ако тежко си преживяла разочарованията, няма как да стане.

Приеми, че разочарованията са част от живота и такива винаги ще има. Неприятни са, но правят живота по-цветен и също те учат на важни уроци. И слагай ясни граници за себе си, с какво можеш да живееш и с какво не, и ако нещо е абсолютно неприемливо за теб - теглиш чертата, не се обръщаш назад и не се питаш дали нещо е щяло да е различно.

# 148
Скрит текст:
BadKarma,

Изглежда не успявам да бъда достатъчно ясна, без заветните подробности. За съжаление, това е онлайн формат и не бих могла да резюмирам писмено цялото минало време. Най-общо мога да кажа, че е имало както това хвърляне на пусто в празно, за което спомена, така и неприятни неща с по-сериозен характер.

Знам, всеки минава през определени трудности. И всеки ги приема и преработва различно. Но когато са в концентрат, става някаква патология, в повечето случаи. Аз искам да оправя точно това и затова си разсъждавам.

Да, нямам желание за връзки или авантюри на днешен етап и се дразня, ако някой ми влезе в полето. Знам, че не винаги е било така и искам да променя тези вече създадени нагласи. Ако всичко е идеално - няма да си пиша темата.

Относно приятелката, както написах и в първия пост, НЕ смятам, че хората с висок статус или възможности са неподходящи за нейни партньори или за семейство, като цяло.  Но тези, конкретните, които визирам - искат да се забавляват и се обвързват с жена, която да им стои фасоново, като за пред обществото, колеги, приятели. Не важи за всички, а за конкретните преки участници.

И понеже, като страничен наблюдател, бих и казала "смени средата, разшири кръгозора, виж и другите мъже (с нормален живот и работа)". Точно там, където търсиш торта, се предлагат само кебапчета. Иди в сладкарница отсреща.

Та...по тази логика и на мен нещо ми убягва. И има какво да се каже. Затова си и пиша.
На всеки, който е вътре в ситуацията, винаги нещо му убягва, затова е добре да се допита до външен човек. Обаче внимателно да избере човек, който е доверен и за когото е сигурно, че ще даде искрено, обективно мнение. Рядко се намира такъв за съжаление.

# 149
Еми, нали затова има психолози ? Или приятели ?
Авторке, без подробности и конкретни ситуации, че да ти кажем къде бъркаш, освен да ти разтягаме общи приказки, дето и ти си ги знаеш, файда друга няма.

Общи условия

Активация на акаунт