Фотошоп VIII

• 26 753
  • 433
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Благодаря ти за бързия отговор - пробвах с LEVELS и CURVES, но както и да го въртя, резултата все не става такъв какъвто си го представям. Надявах се да има друг начин...

А на твоя въпрос - не става ли с кофата и бял цвят?! Не съм пробвала, но според мен би трябвало да стане... Сега ще пробвам...

Става! Значи взимаш си кофата, избираш си бял цват, цъкаш върху новия леър и оцветяваш с бялото.

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 16:18 от mimmss

# 91
Мимс, пробвай да ползваш Гама към Корекциите на снимката.
Не знам как са на английски, както писах по-горе ползвам руска версия.
С Гама става идеално просветляването без да се изкривяват другите детайли.

# 92
fun lovin - много ми хареса! коп идейка Wink
благодаря  Simple Smile
А пък моят въпрос е: как на нов слой може да се зададе бял цвят? Обикновенно фона на новия слой е прозрачен, нали? Дано някой ми помогне и дано сте ме разбрали!!!
с paint bucket tool

# 93
mimmss, аз оправям тъмни снимки с Levels  или Curves /дано само правилно съм ги изписала, че нямам пред себе си фотошоп!/.

можеш да пробваш и chanel mixer - dessaturatе, с което задаваш колко от кой цвят да смеси за да го направи черно бяло
+ levels and curves

А пък моят въпрос е: как на нов слой може да се зададе бял цвят? Обикновенно фона на новия слой е прозрачен, нали? Дано някой ми помогне и дано сте ме разбрали!!!
като създаваш нов слой от менюто в самия прозорец за нов слой
имаш опция  за цвета на фона

# 94
mimmss, във "Фотография с елементи на Фотошоп" някой (мисля, че Lulutu) беше обяснявал как го прави с Lab Simple Smile. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143497.0

MiRa_55, можеш да запълниш канваса с бял цвят Simple Smile) или още когато си създаваш документа да избереш Background contents - white Simple Smile) Ако децата ми дадат възможност, ще направя скийншот Simple Smile)

Днес със сина ми рисувахме поредната картичка, ако светлинките по елхичката са малко в повече, вината е негова, защото ми помагаше с украсата Simple Smile)

# 95
  • София
Мимс, пробвай да ползваш Гама към Корекциите на снимката.
Не знам как са на английски, както писах по-горе ползвам руска версия.
С Гама става идеално просветляването без да се изкривяват другите детайли.

Благодаря ти много, но тази гама така и не я намерих - преди време я мернах някъде, но сега не можах... Както и да е, търсейки гамата открих начина - от IMAGE>ADJUSTMENTS>SHADOW, HIGHLIGHT стана точно това, което търсех. Благодаря за помощта, защото ако не бях се заровила да търся гамата, едва ли щях да го открия.  Wink

# 96
  • София
mimmss, във "Фотография с елементи на Фотошоп" някой (мисля, че Lulutu) беше обяснявал как го прави с Lab Simple Smile. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143497.0

Днес със сина ми рисувахме поредната картичка, ако светлинките по елхичката са малко в повече, вината е негова, защото ми помагаше с украсата Simple Smile)

Благодаря ти.  Веднага ще погледна.

А за картичката нямам думи - много ми харесва! Даже ако позволиш ще си я запаметя и ще я пратя на една приятелка за Коледа...  Ако не ти е приятно разбира се, само кажи и няма... Rolling Eyes

# 97
Отваряш си новия слой над основния, взимаш кофата с боя (от менюто в страни), задаваш бял цвят, цъкваш върху слоя и си готова Mr. Green

mimmss, най добре става като обрънеш първо в Лаб колор, избереш канала Лайтнес и пак обърнеш изображението, но този път в greyscale. Обикновено става светло. Дублираш слоя, даваш мултипли, намаляваш прозрачността, слагаш маска и почвш да рисуваш въху нея по местата, които искаш да си останат слетли.

# 98
  • Пловдив
Момичета, не виждам на първа страница урока за работа с маски, който Нелиса беше показала. Трябва ми много, помогнете!

Ето в началото на тази тема е урока на НелиСа http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135204.0

Линка е в началото на темата - Фотошоп VІ

# 99
mimmss, разбира се, че разрешавам Simple Smile))) и се радвам, че ти харесва Simple Smile) Предполагам, че и синът ми като съавтор Simple Smile))) няма да има нищо против. Simple Smile)))))))

# 100
  • sofia
Момичета, не виждам на първа страница урока за работа с маски, който Нелиса беше показала. Трябва ми много, помогнете!

Ето в началото на тази тема е урока на НелиСа http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135204.0

Линка е в началото на темата - Фотошоп VІ

Благодаря ти   bouquet

# 101
  • Вече в моята си приказка...
Кифла, много сладка е станала снимката. Единственото нещо, което не ми допада е надписът - не се чете много добре. Може би друг шрифт...

# 102
  • Пловдив
Нещо предколедно от мен.
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=3583895

# 103
кой фотошоп ползвате?
преинсталирах си компютъра и се чудя кой фотошоп да си кача  newsm78
да видите дилемата за избора на плеар  Mr. Green

# 104
До скоро ползвах 7, обеча сега съм с CS, и определено има разлика  Laughing.

Момичета не спирате да творите! Браво!
Мъжа ми ме разкритикува, че не съм му направила нищо на фотошопа с негова снимка и с малкия, тъй че днес набързо спретнах малко шаренийки като го включих и него, да си ги "висне" в офиса.

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 21:10 от SheDevil

Общи условия

Активация на акаунт