НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 796
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Ей, Мина Mr. Green Mr. Green Mr. Green вкъщи ли си бе душата???????
Виолина, ако решат да раждаш секцио - не се тревожи, аз дето толкова не исках сега съм на съвсем друго мнение...Само че искай не спинална, а ЕПИДУРАЛНА анестезия, така през епидуралния катетър ще те обезболяват в следоперативния пориод и няма да те боли почти напълно!!! Уверих се, че едно добре анестезирано секцио е за предпочитане пред мъчително и нулево естествено раждане Rolling Eyes
Роси, кво точно ти е зачервено, какво го е предизвикало това зачервяване newsm78А за цеденето - и аз все цедях и бях в течове..Но откакто спрях гърдите ми не са напрегнати, не ме болят, а кърма си имам \дори и в меки гърди\. Ако ме хване шубе, че нямам мляко - поизцедя и се стимулирам за следващото хранене.

# 241
 Two HeartsЧестити бебчета на Pam, bubalina, и Lavitzata!!! Two Hearts

Честит Рожден ден Пам! Да си жива и здрава и ти и дъщеричката ти!

karil, Mina наистина трябва май вече да си е в къщи. Не искам да и звъня, че кой знае на какъв хал е  Joy

Роси, като чета моделът за кърменето - при мен е същото. Днес почетох доста и засега уж направих следните изводи: 1. Нанй-добре е поне първият месец да се храни на поискване, за да се стимулира лактацията. 2. Рискът да разглезим детето си през този 1 месец дали защото го храним, когато иска, или защото го носим на ръце е нулев! 3. Храненето през нощта даже се препоръчва, по много причини...ама вече ги забравих  Sick

Та, ние от снощи сме на свободен режим вече-спрях да се притеснявам, на колко часа яде и се буди и май засега потръгнаха по-добре нещата. Къпахме я късно и Лина вечеря в 12, после от 5.30 до 7 се хранихме (с носене на ръце и слагане на гърда Simple Smile, след това в 12.30 до към 13 часа и сега в 16.30. Детенцето изглежда много доволно  Laughing Ще видим тази нощ как ще се държи.

Относно кошниците - не мисля, че е проблем сгъването - формата имитира позата на бебето в корема на майката. Поне Лина не дава признаци да и е неудобно. Аз съм я слагала за малко де.. Още не сме излизали на разходка. Живот и здраве - тази събота и неделя!

Я да ви питам, кога мога да позлвам ваничката? Пъпната рана е със засъхнала коричка, т.е. не сълзи - дали да изчакам и тя да падне?

виолина, и моето бебче беше отдясно (само при 5% от случаите било така  newsm78), но това не е проблем. Виж, това, че главичката му ще излезе евентуално нагоре не е май много безрисково,но май не е задължително секцио.

На мамите, които още чакат своите щъркели пожелавам спокойствие и вяра, че всичко ще бъде наред!!!

# 242
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ    bouquet
Е, днес ми се разказа играта с тези колики!  #Crazy
Цял ден не е спал малкия - чаааак ей сега се опитва да спинка.
Карил, чрез твойте лентички си сложих новички.
Не мога да си събера мислите от тоя рев днес, та няма да ви пиша повече  Stop
Хайде - сънлива и БЕЗКОЛИКОВА  Praynig

# 243
  Момичета, преди малко ми се обади Tedi91  newsm44 ! На 22.11 в 16 часа / ако не бъркам  Embarassed, ама много се развълнувах/ се е родил малкия Кристиян с размери 3200 и 51 см. ! Раждането е протекло нормално и двамата са добре  newsm10! Все още са в Тина Киркова, но очакват най-късно в неделя да ги изпишат и мама веднага ще се отчете с разказ за раждането  newsm51!
   Да е жив и здрав малкия Криси  smile3525 ! Да порасте голям и силен мъж и да носи само радости на мама, татко и бате Вики  smile3525 !

За коликите - незнам какво става, но Боил от снощи от 22 часа и днес целия ден е един разкиснат! Снощи почти не сме спали с мъжо  Tired!

# 244
ТЕДИ 91 - честит син!!! Да е жив и здрав за радост на мама, тате и бате!!!  bouquet
Рени, ние все сме си така..Разкиснати Close Close CloseНаяде ли се и се почва - хрън, мрън, хръннн мръън #Crazy

# 245
Честит син на Tedi91 ! Да са живи и здрави и двамата,и много, много щастливи !   bouquet

# 246
Здравейте, мили мами! Отдавна ви чета редовно, но едва сега реших да се включа и аз.
Първо ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, НЕКА ТЕХНИТЕ МАЛКИ СЛЪНЧИЦА ДА БЪДАТ МНОГО, МНОГО ПОСЛУШНИ И САМО ДА ГИ РАДВАТ !!!
НА МАМИТЕ 2 В 1 - ПОЖЕЛАВАМ ЛЕКО И БЕЗПРОБЛЕМНО РАЖДАНЕ !!!

Нашето малко съкровище Александър се роди на 03.11. - 3300 гр и 49 см. Сега сме си в къщи и се гледкаме - плачем по малко и повече когато ни мъчат гадните колики  Sad.

Ще се радвам да се присъединя към вашия отбор !!!

А и да не забравя - Честит рожден ден на Пам! Много здраве и късмет на цялото ви семейство!!!

Последна редакция: пт, 24 ное 2006, 20:23 от бебка и бебко

# 247
  • София
ЧЕСТИТ СИН КРИСТИЯН НА ТЕДИ 91!!! САМО РАДОСТ ДА Й НОСИ, А МАМА БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА!!! smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

welcomeв нашите редици на Бебка и бебко и малкия Александър    (видяла съм, че четеш, но незнаех, че си ноемврийка) 

Виолина така както обясняваш и моето бебе е отдясно - поне гръбчето е там, но досега не са ми казвали, че това е проблем newsm78

Иначе днес ходих на запис на тонове в ЖК-то на Шейново - те са добри, но един от лекарите (Йончев ако го знаете) ми написа направление да ме приемат в болница в понеделник, но не за да ми предизвикват раждане, а да лежа там под наблюдение. А аз не искам да се психясвам там и да чакам и дано малкият най-накрая да тръгне сам.

Лека вечер! Hug

# 248
Добре дошла на новата мама!!!

Мони, от опита който имам в Шейново ще ти кажа, че няма да те оставят просто под наблюдение- предполагам, че са ти казали да отидеш пред кабинет 15- т.е. ще те настанят в предродилния брлок на 2 ет- още същия ден или най- късно на следващия ще ти направят този тест на Фот, който и на мен ми го приложиха- започват да ти вливат окситоцин (абе така ли се казваше- ама се сещате какво) и те закачат на апарат да следят тоновете- ако започнат контракции ти казват- ами ще предизвикваме раждане- ако не започнат контракции - чакат - обаче на следващата сутрин идва нов доктор, който може да реши друго- всичко е на предпоследно там Simple Smile няма да се притесняваш- ние тук ще ти стискаме палци и ще ти пращаме всичката положителна енергия, която си имаме Simple Smile

АЗ намерих лек за коликите- баща ми! Този човек такава невероятна топлина излъчва, че като я гушне заспива за минути- и после като я остави в леглото спи като пън няколко часа- даже пропуска и хранене- давам му я само по дрешки без никаква пелена, защото иначе ще се изпоти малката - ще взема да го карам да идва по- често и да я гушка- вече два дни подред системата работи беозтакзон !!!

# 249
Цвети, а твоят баща прави ли визити по домовете ? Mr. Green
Дай го под наем за няколко пъти по няколко минути на ден  Laughing

Добре дошла на новата мама !  bouquet

# 250
  • sofia
Здравейте мами Simple Smile
Честити бебчета на новообебилите се.Да са живи и здрави.
От два дни съм вкъщи и е кошмар. Баткото реве повече от бебето.....лигльо безподобен.   
Иначе бебо нощем само за ядене се буди (ако имаше начин и да не го преобувам Mr. Green )съвсем на автопилот щях да карам. През деня сме кисели, даже и днес ги изведох на разходка,защото щях да полудея. Единия джапа в локвите, другия спа.

На мамите дето тръпнат в очакване, пожелавам бързо и безпроблемно отърваване от коремите  Grinning.

ПП:Сдобих се с хемороиди, ей така, ни в клин, ни в ръкав  Sad

# 251
Честити бебчета на Pam, bubalina, Lavitzatа и Tedi91!!!  newsm51 Да са ви живи и здрави!

nbirthday Pam  newsm67 

Честита месечинка на Теа на мама Lightblue и Влади на мама Точка!   smile3525

Добре дошла на новата мама!!!

Браво на Неда - какъв дядо си има - вълшебник!!! Ех, ако и ние си имахме наблизо един такъв....

На тръпнещите в очакване - бързо и безболезнено.....
Спокойни и сладки сънища  Hug

# 252
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ПАМ, БУБОЛИНА, ЛЪВИЦАТА И ТЕДИ 91!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ПОСЛУШНИ И МНОГО ДА ПАПКАТ.нА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ПАМ!СТРАХОТЕН ПОДАРЪК СИ НАПРАВИ!

Аз малко късно влизам днес, но нали ставахма на един месец и имахме цял ден гости.
По този случай да ви почерпя и аз макар и малко късно и макар и виртуално  Wine Glass
Днес бяхме на консултация.За първия месец сме +800 гр. и 3 сантиметра отгоре.Утре ще докладвам повече.

Лека и безколикова нощ!

# 253
Честито бебче на Теди!   bouquet

Ех, момичета, като се замисля, че днес - на 24 ми беше терминът,,,, #Crazy

Не мога да си представя, че Лина нямаше да я има до днес. Вече завиждам на всички бъдещи майки Simple Smile

# 254
  Здравейте,мацки!Ако знаете само каква детегледачка си имаме вкъщи!Съпругът ми замина екстремно за 10 дни в чужбина и аз поех изцяло грижата за двете деца.Майка ми и свекърва ми работят,а аз трябва да водя и вземам Влади на училище.Така че взех вкъщи 82 годишната ми баба,която е много бойна и остава със София,когато пазарувам и съм ангажирана с баткото.Ако знаете колко много песни знае и постоянно и говори и пее.Големи са сладуранки,утре ще ги снимам с камерата.
  В средата на горната устничка, на бебка се получи едно удебеление,предполагам свързано с цокането.Сещате ли се въобще какво имам впредвид и обезпокоително ли е?
  И още една молба.Кажете кой модел количка харесвате,че ще си купувам тази седмица.Трябва ми само лятна с кошница за кола,нещо като 2 в 1.Знам,че има теми за количките,но аз държа на вашето мнение.Знам,че обсъждахте,като купувахте,но тогава не обърнах внимание!
   Лека нощ за майчетата с бебчетата,а на мамите с коремчета-НЕ СПЕТЕ,А РАЖДАЙТЕ!Целувки!

Общи условия

Активация на акаунт