Фотография с елементи на Фотошоп

• 34 005
  • 412
  •   1
Отговори
# 285
Ааааа не тези снимки ги пуснах само да се посмеете  Mr. Green Май с някакъв Олимпус ги снимах. Голямо дърво беше Rolling Eyes

Питането ми е за ето тези снимки http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALB … 4968&offset=8   Те не претендират за никаква фотографска стойност и са от типа "гледай го сега каква муцунка направи", така че се концентрирайте върху цветовете Grinning

# 286
Ето как изглежда моят град  . Simple Smile
http://bisttra.multiply.com/photos/album/23
Не съм пипала снимките, освен малко изсветляване с кривите ,че имаше нужда .
Упражнявах основно диагоналната композиция и тук там има златно сечение Laughing, което не е много златно...
Някой снимки ще ги украсявам по-натам във фотошоп, за да им доразвия идеите и да не са само документални.  Simple Smile

# 287
Малена, трети постинг вече забравям да пиша, че снимките ти са супер! Дребната може да не позира, но има страхотно излъчване, което ти успяваш  да уловиш  bouquet

Горска Фея, някак си ми се прииска да ти дойда на гости Twisted Evil Само не разбрах как изсели цялото градче, за да го снимаш толкова безлюдно Mr. Green Много добре си се справила с композирането  bouquet

Оф, туко що разтоварих днешната карта и все повече си затвърждавам впечетлението, че монитора ми ме предаде по никое време Sad Сега с или без дядо коледа, ще се наложи да го сменям Rolling Eyes

# 288
Муми, цветовете са екстра, поне на жилетката цвета е оригиналния  Mr. Green
Заповядай в къщи на моя монитор  Hug

# 289
Горска Фея, някак си ми се прииска да ти дойда на гости Twisted Evil Само не разбрах как изсели цялото градче, за да го снимаш толкова безлюдно Mr. Green Много добре си се справила с композирането  bouquet
Благодаря !!!    bouquet

Покрай фотографията ще взема да обожавам неделите.  Mr. Green  Толкова спокоен и тих е града и толкова само мой  Heart Eyes

За цветовете на снимките ти не смея да се изкажа, че не съм много в час .  Simple Smile

# 290
Горска Фея, това дето си изселила града, да кажем че разбирам Mr. Green.. ама не разбирам откъде се взе тази чистота в нашата мила родина, честно, преди да погледна снимките откъде са и понеже не помня много много  кой от къде е бях готова  да се закълна на първата, коя=ято погледнах, че  е от чужбинско.... барво на тия спретнати хора в Казанлък!
Лулуто, виждат се и са ОК, макар че някъде лицето е малко жълто, но мисля, че все  пак май проблема си е  в твоя монитор.. ти вече си знаеш де Mr. Green

# 291
Маме, сега сигурно ще ми кажеш, че и фотошоп още не си си инсталирала, та като дойда да си го донеса Joy

Като стана въпрос за фотошоп от доста време се каня да ви кажа един метод за изостряне на хорски физиономии. Предварително предупреждавам, че той е за леко напреднали.
- отваряте си снимката, каквото ще кропвате кропвате и тогава почвате процедурата
- image - mode - lab color
- отваряте палитра channels и копирате канала lightness
- filter - stylize - find edges - филтъра направо се прилага върху копието на яркостния канала, без да ви дава възможнсот за избор на някакви настройки. Изображението на екрана трябва да изглежда обсолютно бяло със сиви контури
- много нелогична процедура, но с голямо значение filter - blur - gaussian blur. Настройвате го на 1 и давате ок
- ctrl +L, за да ви излезе кривата левълс. Хващате двата крайни плъзгача и почвате да ги събирате към средата. Тук вече нещата са до нюх. След 10-15 път схващате точно за какво иде реч, само с обяснения ще ми е трудно.  Целта на занятието е някои контури, които виждате да изсветлеят, а други да станат по- отчетливи. Тези, които са във фона отзад, по възможност да изчезнат изобщо, а тези по очите, косата и т.н да си останат, защото после там ще шарпваме. След като решите, че резултата е задоволителен давате ОК
-ctrl + клик върху копието на Lightness. Контурите ви се зареждат като селекция.
- обръщате селекцията, стъпвате на канала Lab, така че да виждате изображението отново цветно. Селекцията трябва да си стои заредена.
- после вече е лесно filter - sharp - unsharp mask и от там по нюх.
- трието копието на яркостния канал и се връщате в RGB (image- mode-RGB).

С този метод изостряте само по ръбовете, като избягвате избеляването на контурите, както става ако директно приложите шарпене. Кожата си остава с гладка текстура и не загрубява, понеже върху нея маска не се прилага. Много е удачно за портретчета в близък план.

Хайде качиха се и останалата част от снимките ей от тук на там са днешните

# 292
Маме, сега сигурно ще ми кажеш, че и фотошоп още не си си инсталирала, та като дойда да си го донеса Joy

Досетлива ще дойдеш  Mr. Green
Добре си ми дошла - винаги  Hug

# 293
Оф открих къде е проблемът Rolling Eyes Не е в монитора - във фотохартията е #Cussing out #Cussing out #Cussing out 150 листа боклук #2gunfire За първи път купувам такава (HP  glossy photo paper 250/m) и очевидно ще е за последен Tired Тук що пуснах на друга хартия и резултата си е съвсем задоволителен за снимка правена в затворено помещение в мрачно време
Ми нищо де, аз пак ще си сменя монитора Mr. Green

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 23:00 от Luluto

# 294
Рали благодаря ти  Hug За съжаление не се получи с Motion Blur а пък Смарт шарп никак не намерих да имам  Rolling Eyes

Лулу снимките се виждат чудесно, а Марти е голяма сладурана  Mr. Green

Горска Фея идвам в Казанлък  Whistling

Аз май ще сменям фотоапарата  Mr. Green

# 295
Който иска да посети Казанлък - да се чувства поканен.  Laughing
Напролет е още по-красив.  Flutter

И аз да споделя как изострям лица и обекти.
Отварям  изображението, което ще обработвам. Отключвам слоя. Дублирам го. 
Прилагам на горния слой  Filter -> Other -> High Pass.
Оставям го по  подразбиране или екпериментирам с плъзгача. Променям начина на смесване на горния слой от Normal на Soft Light. След това намалям прозрачността на слоя  според зависи .
Този трик  го прочетох някъде из уроците и ми върши много добра работа.  Simple Smile

# 296
Eто ретуш на една стара снимка
преди

след

# 297
raly, много си падам по стари снимки Grinning  А защо се получило такова затъмняване в лявата половина на лицето?

# 298
Ха - аз пък къде блея, че чак сега виждам темичката newsm78
Мдаааа - гледам споменаваш ме на първа страница, но аз не те познавам ( или поне така си мисля Mr. Green) в Култа или в Куулпикс или във ФФ - какъв ти е ник-а?
Извинявай ако някъде си казваш, но 15 страници не успях да прочета  Embarassed

Уфффф....пак блея - видях Luluto  Wink

# 299
Ми днес нали има маскен бал в клюкарника та се прекръстих Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт