Фотография с елементи на Фотошоп

• 34 004
  • 412
  •   1
Отговори
# 300
Хайде и от мен една стара снимка с "боядисан" вариант. Мисля, че съм я показвала във фотошопската тема Simple Smile), ама искам критики Simple Smile) И едно въпросче: някой има ли линк с урок за обработка на снимки след сканиране- при мен резултатът е повече от плачевен Sad((

# 301
Хайде пак съм си азSimple Smile

sage, ми какво да му критикуваш, то си е прекрасно Hug Grinning Единствено може би на дясното око и дясната вежда има някакъв зеленикакъв отенък, но честно казано точно с този монитор не съм сигурна, че мнението ми е меродавно Rolling Eyes

# 302
как мога да намаля шума на снимка
днес направих много хубави пози, но беше надвечер и сега виждам, че снимките имат доста шум   Cry
поне малко да ги пипна , ако може

# 303
Малена, шумът по принцип не може да се разкара. Имаш два варианта за пооправяне на положението:
1. Замазваш го - или частично във фотошоп или с прогармака за чистенел Вариантът не е удачен за портрети, защото се губят детаили.
2. махаш само цветният шум, като го трансформираш в яркостен. Снимката става зърнеста, като снимана на филм, но си запазва детаилите. Аз предпочитам този вариант. Във фотошоп CS2 процедурата е следната:
filter - noise - reduce noise - плъзгачът  reduce color noise трябва да ти е на 100%.
Ако шумът е много снимката пак ще седи зърнеста, но ще наподобява снимка от филм. Няма да ги има гадните цветни пикселчета.

# 304
благодаря Лу, не е много шума, но ме дразни
после ще покажа резултата

# 305
Аз използвам Noise nindja за шума, това е филтър за Фотошоп. Купува се или се сваля с номер. Има го в датата и на други места.
Лулу-малко късничко, но все пак на време. Сесията на колегата от курса е много хубава и динамична. Харесва ми.
Sage-прекрасно си се справила. Можеш ли да пуснеш урока, който си използвала. Видях, че пише баба, ако жената е баба ти, то тя е била много хубава. Ние семейно си имаме страст към стари снимки, и импровизация по темата. Преди време си купих един 400 асов филм, исках да снимам едно събитие, но за съжаление не бях подходящо екипирана, та сега ще снимам едни приятели, но ще ги наредя както едно време:)

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 09:01 от Фрида

# 306
Фрики, хич не екъсничко - мисля днес следобед да обработя снимките и да ги пусна във ФФ Grinning
За шумоподтискането и аз ползвам Noise nindja, но принципа и при него си е замазване.
В тази връзка искам да ви разкажа за последнят ми фотографски провал Sad Щерката щеше да има концерт (ходи на народни тнци). Аз отидох предварително, огледах залата (физкултурен салон в едно училище), харесах си много хубаво местенце за снимане и направих няколко пробни кадъра. Резултатът беше задоволителен. Реших, че ще снимам в черно- бяло, за да не се занимавам с баланс на бялото, абе изобщо бях си го измислила от всякъде. Даже бях ангажирала дядото да да отиде предварително в салона и да ми запази местенцето. И така в отивам на концерта и за мой ужас лампата, която трябваше да ми осветява пространството беше изгоряла. Светеше един единствен прожектор точно срещу мен, колкото да ми разваля всички снимки Rolling Eyes Като капак обърнаха децата на другата страна и аз бях обречена да снимам само гърбове на 1600 ИСО, което разбира се доведе до супер некачествени снимки Sad Автофокусният ми обектив изобщо не е светлосилен и се наложи да го сменя с другия, който първо е ръчен, второ е твърд и трето е 105 мм, което с кропа на матрицата за моя апарат идва теле Rolling Eyes Абе много ме е яд! Опитах се да зачиста, но шумът е перкалено много, загубиха се много детаили и се отказах Confused

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 09:08 от luluto

# 307
Много добре те разбирам. В събота отивам и искам да снимам един празник в едно помещение (много обстоятелствено) но отивам там, къс ми е обектива, има печки тип гъби на всички ключови места.... и направих 5 снимки ей така от злоба, защото иначе ми се обезмисляше и ходенето и зъзненето.
П.П.: Вече съм Фрида, ник от 95 г., който още използват старите ми познати.

# 308
  А защо се получило такова затъмняване в лявата половина на лицето?

Защото съм блейка и не съм го видяла.  Embarassed Ще го оправя, мерси че ми обърна внимание.

За чистене на шум ползвам neat image
Някой път много добре се получава

Sage, много ми харесва снимката. Може би да махнеш най-големите петна по фона? 
Мен лявото око ми идва малко прекалено ярко зелено, спрямо другите по-меки цветове.

# 309
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=5466 ето линк към часто от снимките от концерта. Приемам всякакви препоръки, предложения и пращам снимки в голям размер на всеки, който има желание да се пробва с чистене на шум Rolling Eyes Аз бях споменала някъде напред из темата - много съм боса що се отнася до почистване на много шумни снимки. С малките проблемчета някак си се справям, но с това - абсурд Sad

# 310
Мислиш ли, че е проблема в шума?
На мен ми изглежда като по-скоро липса на всякакъв фокус, поради лошото осветление?

# 311
Ето линкчето с урока: http://www.pslover.com/click/4971 на базата на CMYK и curves е Simple Smile) Може би трябваше после да пипна тук-там  Simple Smile)) - очите го оцветявах едновременно...т.е. цветът би трябвало да е един и същ, но пък май не изглежда естествено

A ето и още един с RGB и gradient map http://www.pslover.com/click/4882

П.П. Фрида, да, жената на снимката е баба ми (на 19 г.) Имам цяла кутия с подобни снимки, но все нямам време да ги сканирам - планът беше да направя онлайн албум тип родословно дърво, дано някога успея ...

# 312
Цъ, фокусът е мръднал само тук http://photo-zona.net/images/user37485/album5466/preview/1166513 … 0540_IMGP6084.jpg. На останалите места шумът е толкова много, че като се смали снимката създава усещане на нерязкост Sad

# 313
  • най-шареното място
извинете за завоя на темата! малко офф:
Търся спешно името на наградите публикувани в 5ти брой на digital photo i video и на мултифункционалното устройство взело наградата.

Намерих. Aко някой се интересува, така и така я оспамих темата Simple Smile
Epson Stylus Photo RX640.
TIPA Awards за Best A4 multifunction photo printer.

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 14:15 от арт мама

# 314
  • София
 smile3501 СТРАХОТНИ СНИМКИ, страхотни опити, браво браво
благодаря за уроците

Хрумна ми нещо, искам да се видя руса на снимка, някой знае ли как най-реалистично ще стане с PS?

Общи условия

Активация на акаунт