Бъдещето, как си го представяте?

• 10 552
  • 227
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Дори повече хора да са номади, не виждам проблем в това, защо даже се отбелязва? В доста европейски държави много хора от години са наематели, не собственици.

# 106
Благодаря за разбирането, момичета!
Защо ме търсиш, не съм го приела като обида, опитах се да отстоявам гледната си точка. Опитах се също да съкратя поста си до  удобен за четене размер, така че вероятно не съм се изразила добре.💐

# 107
Дори повече хора да са номади, не виждам проблем в това, защо даже се отбелязва? В доста европейски държави много хора от години са наематели, не собственици.
А кой е казал, че това е проблем?
Защо да не се отбелязва? Живеем, наблюдаваме света и хората около нас, споделяме впечатления.
В европейските държави знаем ние как е. Европейските държави са задължителен пример за добри практики във всяко отношение ли?

# 108
  • София
Не. Но са най-добрият от наличното, който виждам.

# 109
Не си представям бъдеще без кола. Където и да идем, с кола е. Как да хвана рейс или пък влак? А как да си доставя сутрин децата за 10 минути до ДГ и училище?

# 110
Аз също нямам кола. Живея в столица, съразмерна със София, широк център.дъщеря ми(9г) кара обикновен скутер като я водя на училище, аз навсякъде с колело. Градският ни транспорт е много по-скъп и не толкова обхватен. Вело инфраструктурата много по зле от Холандия.

Иначе на ден се опитвам поне 12к стъпки да навъртвам (8км). Това за мен, не за околната среда и ако имах кола, няма как това да стане.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 17:06 от ierldan

# 111
От Холандия май най-много ми липсва колелото.  Да караш в 15минутен проливен дъжд, да се прибираш нощем с колело от центъра до негърския квартал в Амстердам..💖
Бях правила сума ти снимки на майки и татковци, возещи на колело от едно до шест деца сутрин до училище именно за да опонирам на мнения, че без кола дете не може да се гледа, но махнах с ръка и ги изтрих.😁

# 112
Не. Но са най-добрият от наличното, който виждам.
Ето тук явно сме в различие. Хора разни. Намирам немалка част от еропейските политики за сбъркани. Социална политика към техните си общества - добре. Но много неща намирам за безсмислено затрудняващи. Собствеността е направена и там дотолкова скъпа, че принуждава повечето да теглят заеми, за да закупят собствено. И това при нелошото заплащане в Европа. Направили са ги почти като американците в това отношение. И с всичко това според мен не толкова, че се облекава обикновения човек да не се утежнява с "тегобите" на собствеността. По-скоро се подсилва банковата система. Разбира се и ние тук сме вече така. То ние сакън да не изостанем. А и кой ще позволи да изостанем де... сиреч да не пълним банковите гърла.

Недалновидна е и политиката им да приемат беобразно много хора бежанци. Човечета с друга култура, които слабо се интегрират.

# 113
Бях правила сума ти снимки на майки и татковци, возещи на колело от едно до шест деца сутрин до училище именно за да опонирам на мнения, че без кола дете не може да се гледа, но махнах с ръка и ги изтрих.😁
От дома ми до училището на синът ми е 20.4 км.
За да отидем на ски е 60 км.
Можеш да ми постеш снимки сега на татковци и майки с колелета.
А най-добре, сутрин в 6 пред къщи с колелото...то така много лесно съвети се дават

# 114
Хайде, хайде, идеята е децата да се учат в местното училище, а не през девет земи в десета. Ясно е че има всякакви outliers, но по принцип е възможно.

# 115
  • София
Съвсем логично е земята да става все по-скъпа, след като не се увеличава, за разлика от човечеството.
За мен западната политика е много по-логична, отколкото това крепостничество, което имахме тук преди. И под "крепостничество" нямам предвид жителството, а масовата фикс-идея за собствена земя.
Та, както казах, и те си имат минуси, но управление без такива няма. Нищо страшно не виждам в такава реалност. Който желае да се страхува, негово право е, разбира се.

# 116
Била съм в Амстердам и съм виждала точно тези майки и татковци, натоварени с хлапета Simple Smile Тук няма условия за подобно нещо. Наистина там в голяма част от града не допуска автомобили. Но у нас?? И до Родопите да искам да ида, или на морето, рейс ли да хвана? Тук, в България конкретно, без кола е чудо на чудесата и направо казано е невъзможно.

# 117
Спомняте ли си времето, когато Витошка не беше пешеходна? Сега как точно щеше да изглежда основната улица на София ако бяха запазили трамваите и сие?

Навсякъде в съвременните градове е сериозен и масов отпорът срещу пешеходизирането и създаването на велосипедна инфраструктура в градските ядра, за да се продължи лесният автомобилен достъп за всички. Ама колко са приятни тези централни части ако на всяка крачка трябва да се спира, за да се пропускат автомобили?

# 118
Дяволът винаги е в детайлите и всичко трябва да се прави обмислено и с мярка. Има си улици, които са екстра за затваряне за коли ( Витошка, Графа) и улици, които не бива. А цвъкането на велосипедни алеи по Раковски например и пълна идиотщина.

# 119
А цвъкането на велосипедни алеи по Раковски например и пълна идиотщина.

Аз не бих правила директни квалификации. Има си професия, която се занимава с тези планировки. Навремето като учех имаше много кадърни градостроители в УАСГ. Няма политическа воля, защото 95% от гласуващите искат автомобилен достъп навсякъде и на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт