Бъдещето, как си го представяте?

• 10 464
  • 227
  •   1
Отговори
# 135
Не четеш внимателно какво пиша. Казвам, че не е сигурно дали изобщо е имало кибер атаки. По-важното е, че искат ние да мислим така. По въпроса "и какво като ги има?" обясних. Един ден ще започнат да се появяват хакнати банки. Не вярвам хората, които имат спестявания, да си ги държат под дюшека. Та такова.

За джендър идеологията ще се въздържа. Не мисля, че е много редно да направим това норма.

# 136
  • София
Да, не е сигурно. Когато (ако) се разбере, че е лъжа, тогава ще се вайкам. За нероден Петко не се тюхкам.

П.П. Каква е тази мода да  има страх и оплюване на новото и различното (ако новото е наистина ново, а не добре забравено старо)? На мен пък тази норма на страх и плюене не ми харесва.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 07:58 от milenaka

# 137
Много се забавлявам с джендър страха. Човечеството отдавна познава всевъзможни сексуални практики и ориентации, нищо ново, освен че сега по въпроса се говори и нищи наистина много. Точно в тази посока, няма възможност за много иновации.

# 138
  • София
Точно. Направо все едно някой подава реплики и някои хора послушно подхващат съответната тема. Първо социалните в Англия отнемаха деца, после социалните в Норвегия, след това "Джендъри! Ау, ужас!", ваксини, заговори на евреите, световен заговор срещу българите...
До какво води скуката Joy

# 139
И аз го усещам това с подадените реплики. Само че... в обратната посока - "конспирации, конспираци, ха-ха, ха-ха". Може. На мен не ми приличат на конспирации. Да, деца се отнемат. Да, джендър модата е факт. Различни зрънца винаги ще има. Бъдещето обаче ни готви да приемем зрънцата за маса. Ми не, не са маса. Но знам, че в бъдеще всички ще ахкат и охкат за цветнокожите, за джендър хората. И разбира се ще цвъкат приложения. Така наречените "апове". Накрая след бърза online медицинска консултация ще тичаме за други апове в АПтеката. За да се довършим.

Впрочем някои неща не са просто мода, а указ. Че например във всеки филм е желателно да има един с хомосексуална ориентация. Наскоро гледах "Palmer" с Джъстин Тимбърлейк. Хубаво играе човекът. И детето добре се справя. Само че кому беше нужно историята да е с момченце, което мечтае да ползва червило и обича да носи токчета? Не можеше ли да бъде просто момченце? Не може. Защото е негласно изискване. Обхвана и нашите сериали.

# 140
  • София
...
Бъдещето обаче ни готви да приемем зрънцата за маса...

Много Ванги, много кристални кълба...

Какъв е проблемът с чернокожите, джендърите, онлайн консултациите, аповете...?

# 141
Че то хакерите и атаките им са факт от много години. И онзи случай си е истински - фирмата е съществувала и е извършвала услуги в тази област. Но в конкретния случай малко са се поувлекли и не са съобразили с кого си имат работа - видели са разграден двор и са влезли, после са казали на шефовете - дворът ви е разграден, вижте как влязохме. И онези вместо да си оградят двора, понеже са държавата, а и понеже им лъсна некомпетентността и се изложиха, за да се оневинят ги набедиха за крадци. Дали са били или не е работа на съда, но добре ги подредиха предварително, та ще им държи влага до живот.

Иначе в момента, в който са се появили врати, стени и огради, са се появили и апаши. То си върви ръка за ръка и не виждам какво толкова има да ме подготвят. А иначе спестяванията са безопасни, защото по закон банките носят отговорност да се защитят от хакери. Освен ако човек сам не помогне на последните.

# 142
Айде сега цветнокожите... Там пък какъв е проблемът? Те не са съвременно творение.
А за джендърството - почетете малко антична история, в днешно време нещата са направо скромни.
Не съм пила лекарства от години, освен един АБ преди 4 г. и то с цел да лекуваме кърмачето, че не щеше да го пие. Въобще нямам идея за какви медицински апове иде реч. Децата ми ходят на физически прегледи и меря темп със старомоден термометър под мишницата, а разстройство лекуваме с диета. Нищо не разбрах за черната прогноза за здравето ни.

# 143
  • София
За Healee се сещам - много удобно приложение е.

# 144
Много Ванги, много кристални кълба...

Какъв е проблемът с чернокожите, джендърите, онлайн консултациите, аповете...?
Чакай сега, че нещо не разбрах. Целта е да си иронична контра на всичко, което аз лично пиша или? Темата се казва "Бъдещето, как си го представяте?". Казвам как аз си го представям на базата на свои наблюдения тук-таме. Виждам, че ти си го представяш инако, но това не ми пречи. Дето се казва просто си говорим.

Проблем имам с online консултациите, да, категорично. С приложенията проблем чисто технически нямам абсолютно никакъв. След 15-20 години пред компютър не ми е затруднително ни най-малко. Просто не желая да мина изцяло на живот чрез приложения. Предпочитам реалността. Толкоз. А ми се чини, че тя ще става кът.

# 145
  • София
Вярно е, че темата е "Как си представяте бъдещето?", но за мен такава категоричност е прекалена.

# 146
Категоричност, да. Какъв е проблемът да питам в твой стил? Аз така си го представям категорично. Което не пречи някой да си го представя по противоположен начин и да има категорично други усещания.

# 147
  • София
Проблемът, за мен, е страхът. Страх от различното, от технологиите... В такива моменти се сещам за индианците и страха им от фотоапаратите. Сега знаем, че е смехотворен. Не искам такива смехотворни страхове са стават норма, защото пътят от тях до гоненията на вещици, джендъри, негри... е прекалено къс.

# 148
Джендър идеологията, както и антирасизма не са мода, закони са. Основателно е хората да се тревожат, защото в един момент нямаш право да кажеш на дъщеря ти "момиченце", има си служби, на които да се оплаче. "Родител едно" и "родител две" ми се струва извращение, по -голямо от всичко, което древните гърци и римляни са направили някога.
Банките по цял свят ги хакват редовно, за преките клиенти няма щети, само блокиран достъп до парите им за ден два.

# 149
Проблемът, за мен, е страхът. Страх от различното, от технологиите... В такива моменти се сещам за индианците и страха им от фотоапаратите. Сега знаем, че е смехотворен. Не искам такива смехотворни страхове са стават норма, защото пътят от тях до гоненията на вещици, джендъри, негри... е прекалено къс.

Да ти кажа гледам да не се страхувам. Имам една колежка, която като почна ковид всяка вечер ми се обаждаше по телефона и изскрибуцваше "Ми ся... ние ще умрем ли?". Не се живее в страх, права си. То се живее де, ама не си е работа. Предпочитам да се пренасоча към по-практични решения, които евентуално да ми дойдат на помощ ако нещата станат така както на мен сега ми се струва. Примерно купих си печка на дърва. (Посмей се сега Wink). Опитвам се ако ни падне възможност да инвестираме парички в собствената ни къща макар да не живеем в там. Друг пример: отдавна имах проблемна жлъчка. Като стана толкова затруднено постъпването в болниците се реших на операция. Е, отнесох и един ковид покрай престоя си там, но... какво да се прави.

Индианците може да са по-първобитни и да звучи смешно, че са се страхували от фотоапарати. Но както историята показа с основание са се страхували от бледоликите. Ето че сега белият човек е навсякъде, а те са в резервати.

Общи условия

Активация на акаунт