Бъдещето, как си го представяте?

• 10 463
  • 227
  •   1
Отговори
# 180
Аз не сравнявам със соца, родителите ми не са се познавали дори тогава Wink по темата соц нямам мнение, само истории съм чувала и нямам опит от първа ръка.

# 181
Всъщност, нормално е да има сравнения със социализма. Мисленето на някои хора не е мръднало от тогавашното ниво. И да искат, не могат с друго да сравняват.
А иначе, важните решения за света пак ще ги вземат шепата милиардери на върха, и след 30, и след 300 години.

# 182
Аз пък мисля че в Европа ще стане разделяне на север и юг. Северът ще кара по скамдинавския модел - високи данъци, високо ниво на социална политика, електрификация на топлинните източници, ел транспорт, възобновяема енергия. Южната част - комбинация между американския ( ниски данъци, всеки за себе си и малко социална подкрепа и руския подход (феодализъм и олигархия).

След 2070 населението ще започне да намалява + климатичните бедствия силно ще се увеличат, и става интересно.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 19:44 от ierldan

# 183
  • София
Ще се местя на север значи.

# 184
Ще се местя на север значи.

А навита ли си да плащаш половин заплата за бъдеща инфраструктура, ел коли и помощ за хора в неравностойно положение? Щото и за бъдещето някой трябва да плаща. (На мен не ми пречи). Иначе е всеки за себе си - по Дарвин.

# 185
  • София
Навита съм.

# 186
# 187
Аз не съм. Живях в социална държава, дето 3 години чаках за преглед при специалист. Благодаря, ама не.

# 188
Титина, какво й е социалното? Само на теория е, на практика е друго, но данъците са пословични.

Бих живяла на север и аз, а и го правя. Скандинавието ми допада много също.

# 189
Оптимистично си го представям. Това, което не зависи от  мен не мога да променя. Не е  егоизъм.
Ще се надявам на положително развитие.
Животът е тук и сега. Един е и не мога да гледам все в минало и бъдеще.
Не мога да се тревожа само в мисли.
Времето лети бързо.
Насладете се на живота, защото е кратък.

# 190
  • Пловдив
Тоест не съм се доизказала - цените ще се вдигнат и ще останат високи, но доходите ще ги догонят, това ще е новото равновесие. Но доходите закъсняват обикновено. Все пак историята сочи, че хората живеят все по-добре, кой каквото ще да казва.
Като цяло съм съгласна с теб - и  за равновесието, и за соца и сега, обаче историята според мен сочи също, че нещата в рамките на един цял живот могат и много осезаемо да се сговнят, да не дава господ. Имам предвид не само лично за човека, а за цялото му поколение. Че след 50 (или сто?) години светът тръгнал лека-полека към следващото по-добре, кво ти пука.

# 191
Може, от война, революции, социализъм... Но в нормални условия спадовете са доста по-кратки.

# 192
Защо да си представям бъдещето? Може би преди смъртта на баща ми, си го представях моето бъдеще по някакъв начин. Но сега не мога да си го представя. Важното е да живеем тук и сега, защото може да няма и утре за нас.

# 193
Аз съм притеснена от това, че на хората взеха да им избиват чивиите и си проличава по агресията и омразата.
Много стрес не е на добре...

# 194
Аз съм притеснена от това, че на хората взеха да им избиват чивиите и си проличава по агресията и омразата.
Много стрес не е на добре...

Напълно съм съгласна с написаното.
Наблюдавам, че някои хора, повечето около 25-40 години се държат грубо, обиждат и са крайно агресивни. Всички сме такива в тези времена, но повечето агресори са млади хора от този възрастов диапазон.
Имам чувството, че те са в най-голяма безтегловност и изпитват най-голям стрес и несигурност, липсват им и морални устои. Един сигурен и уважаващ се човек не може да реагира като животно на всеки възникнал проблем. Те са като изгубени в новата реалност и отказват да приемат, че в дадени ситуации парите и връзките просто са безполезни. Това са хора, които няват здрави основи, а някой им е напълнил главата с глупости. Те още чакат доброто старо време да се върне и се страхуват от промяна, защото не знаят как да съществуват в нея.
Същевременно много добро впечатление ми правят младите 17-25 годишните, по-улегнали, спокойни и адаптиращи се са. Това са наблюдения върху деца на близки и познати, и моето собствено.... разбира се. Обикновено, рядко правят от мравката слон и не са такива материалисти. Да са живи и здрави и дано те променят света към по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт