В момента чета ... 76

• 39 093
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Аз съм към края на Дървесна история - също ми харесва, но малко ме депресира. През почивните дни ще пътувам и сигурно пак ще прекъсна четенето.

# 331
Навярно са ме разочаровали очакванията ми, защото последно от Кинг четох 11/22/63 и преживяването беше на съвсем друго ниво.

# 332
Прочетох общо досега три разказа на Здравка Евтимова и три на Лиляна Михайлова. Тези на Здравка Евтимова, освен “Кръв от къртица”, който много харесах, ме оставиха с противоречиви чувства- ”Възбудата от снощи” определено не ми хареса, “Време за косене” - остави ме по-скоро безразлична към историята, само донякъде ми хареса стила на изразяване.
Прочетените досега разкази  от Лиляна Михайлова като цяло ми харесаха.
Естествено продължавам да си чета (на френски) и книгата на Фоенкинос, иска ми се да я чета по-бавно и по-дълго именно защото ми допада много начина, по който е написана, а включеното в историята отношение към книгите - като цяло, ме кара да се чувствам като сред лавиците на уютна библиотека.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 11:08 от fenyx

# 333
  • София
Приключих Мементо, брр...тегава работа. Много реално е представена мизерията и промяната във всички сетива и емоции при наркозависим. Получи 4-ка, реално 4.5.

Започнах Един аристократ в Москва, съвсем в началото съм и ми е леееко бавна. Дано се разгърне скоро Simple Smile

# 334
Мементо го четох в пубертетските години и не мога да си представя за какво би мо било на човек на нашата възраст да си го причини. Не го харесах. И стойността му не виждам. Сякаш всички не знаем, че това си е чиста реалност и то много честа. За какво да четем книги с описанието и.

# 335
Започнах "Шарлот" на Фоенкинос. Много минорно настроение носи.

# 336
Аз прочетох Джинджифиловата къща и започвам Ники Френч В здрача на вторник. Не съм чела нищо от автора. Хваах я наслуки.

# 337
и започвам Ники Френч В здрача на вторник. Не съм чела нищо от автора. Хваах я наслуки.
Хвани първо Понеделника Grinning
Скрит текст:
Серия „Фрида Клайн“ (Frieda Klein)

Blue Monday (2011)[1][2][3]
    1. Черен понеделник, изд. „AMG-Publishing“ (2015), прев. Антоанета Тошева
    Tuesday's Gone (2012)
    2. В здрача на вторник, изд. „AMG-Publishing“ (2016), прев. Антоанета Тошева
    Waiting for Wednesday (2013)
    3. В очакване на сряда, изд. „AMG-Publishing“ (2017), прев. Антоанета Тошева
    Thursday's Children (2014)
    4. Безкраен четвъртък, изд. „AMG-Publishing“ (2018), прев. Антоанета Тошева
    Friday on My Mind (2015)
    5. Натрапчиви мисли за петък, изд. „AMG-Publishing“ (2019), прев. Антоанета Тошева
    Saturday Requiem (2016) – издаден и като „Dark Saturday“
    6. Реквием в събота, изд. „AMG-Publishing“ (2020), прев. Антоанета Тошева
    Sunday Morning Coming Down (2017) – издаден и като „Sunday Silence“
    7. Призори в неделя, изд. „AMG-Publishing“ (2021), прев. Антоанета Тошева
    Day of the Dead (2018)

# 338
Ок. Благодаря.  Не знаех . Сега ще проверя понеделника имам ли го

# 339
Прочетох Деликатност на Фоенкинос - нежна и романтична история.
Гледала съм преди години и филма, чийто режисьор е самият автор и брат му - Стефан Фоенкинос.

# 340
Черен понеделник, нали? Добре, започвам от там Simple Smile

# 341
  • София
Зарибихте ме с този Фоенкинос. Чела съм само "Нашите раздели" и не помня нищичко, освен че не ми хареса. Но може да не ми е бил подходящ моментът. Като ходя до библиотеката ще взема 1-2 негови за проба.
"Един аристократ в Москва" и на мен ми беше доста бавна и скучна в началото, даже мислех да я зарязвам. Но добре, че му дадох шанс.

# 342

Започнах Един аристократ в Москва, съвсем в началото съм и ми е леееко бавна. Дано се разгърне скоро Simple Smile

При мен не се разгърна, зарязах я на 150-тата страница, уж с идеята да я дочета по-натам, но засега не ми е дошла музата за нея.
Както подозирам, че няма да се разгърне и Наполеон, но на инат я мъча.

Много сте зарибяващи, сега и аз искам да прочета нещо на Фоенкинос... 😁

# 343
Дотук най-впечатлена съм от неговите Шарлот и Две сестри, не съм чела Нашите раздели и Спомени само.
Първата дори възнамерявям да я подаря на приятелка, която е изкуствовед и със сигурност е запозната коя е Шарлот Саломон. Тежка книга е, но е написана въздействащо.

# 344
  • София
Приключих с "Детето", ами леко съм разочарована. 3.5/5 има от мен. Първо това е най-неподходящата и неотговаряща на действителността корица, която съм виждала. 😃 Мислех, че ще чета трилър, а то се оказа драма. Също така, явно, за да се достигне до някакъв определен обем една случка се разказва и споменава поне по 3 пъти, откровено почна да ми дотяга това. 🙄 Финалът пък за сметка на това ми дойде твърде рязко, набързо и леко претупано.
Иначе се усетих, че в цялата работа има родствена връзка, но не беше изобщо това, което си мислех аз.
Скрит текст:
Помислих, че Анджела и Уил са брат и сестра. 😃

Общи условия

Активация на акаунт