В момента чета ... 76

• 38 248
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Май не е за тази тема, но тази новина ме разсмя:

Не чета любовни романи, но доколкото разбирам, не е известна?
Скрит текст:
Некадърна писателка и некадърна убийца...

Допълвам с въпрос:
Тъмна материя на Блейк Крауч ли коментирахте, че не е интересна? Какво й е, може ли по-подробно? Сега си я свалих и се чудя дали да я слагам на четеца.
В Замунда има нова партида книжки, но почти нищо като за мен...

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 22:15 от pppqqq

# 691
Дидка, аз пък ще попитам за Историите на една номадка.Simple Smile
Тя и Бялата масайка ми допаднаха преди време.
Нямам много спомени останали, но ако не харесваш пътеписи ще те разбера. Относително е да ги обобщавам така, но разкриват различен бит и култура.
Аз съм непоправима мечтателка и обичам приключенията.
Не ми допадат трилърите- там всичко е ясно . Имаме труп и търсим извършителя. Разликата е в това, колко ще е заплетена историята.
Харесват ми книги с развитие. Сега се сещам за Пазителките на гълъбиците. Също така Филипа Грегъри ми е любимка.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 06:48 от МАРИ77

# 692
Чета "Лекарят" ("The Physician") на Ноа Гордън.
https://www.amazon.com/Physician-Cole-Trilogy-Book-ebook/dp/B008 … %2C183&sr=8-1

От тази тема разбрах, че имало книга (И то трилогия, хора! Heart Eyes. )Филмът ми е много любим. Книгата, разбира се, е още по-добра.
Има исторически подробности които са ми много на сърце. Линията започва в Англия по времето на крал Кнут,  преди Завладяването.
Чета много бавно, по чаена лъжичка, въпреки че е е невероятно увлекателна. Роб е на път през Европа, за да стигне до Персия и и учи при Авицена. Снощи влезе в Германия. Grinning

# 693
  • София
Дидка, аз пък ще попитам за Историите на една номадка.Simple Smile
Тя и Бялата масайка ми допаднаха преди време.
Нямам много спомени останали, но ако не харесваш пътеписи ще те разбера. Относително е да ги обобщавам така, но разкриват различен бит и култура.
Много ме изнерви главната героиня. Едвам я издържах....А и стилът нещо не ми допадна.

# 694
  • Варна
Допълвам с въпрос:
Тъмна материя на Блейк Крауч ли коментирахте, че не е интересна? Какво й е, може ли по-подробно? Сега си я свалих и се чудя дали да я слагам на четеца.
Не съм я чела още, имам я на хартия, но нали знаеш, на вкус и цвет... Колко много прехвалени книги на мен са ми били ужасни и обратното, така че гледам да не се влияя толкова. Пробвай, пък ако не ти хареса триеш и толкова.
В Замунда книги на български има ли? Никога не съм теглила от торенти, някъде не се ли появиха книгите на Луиз Пени от 11-та нататък? Защо така ги няма, не мога да си обясня.

# 695
  • Mediterraneo
Аз Тъмна материя само я хваля. Тематиката не е моята, но книгата бързо ме увлече и ми беше интересна. И от края съм доволна, въпреки че да, можеше да свърши по друг начин, ама то коя ли книга не може.

# 696
В крайна сметка снощи започнах “Тъмна материя”. След Калвино, Доер, Олга Токарчук, Лиляна Михайлова, Ричард Пауърс, Давид Фоенкинос, че дори и Мюсо, стилово никак, ама никак, не ми допадна. Може би трябва да опитам да я прочета в оригинал, понякога по различен начин се възприема превода. Действието търпи и малко повече динамика (поне съдейки от първите глави, някои сцени ми бяха излишно разтеглени и като за “пълнеж” ). Мисля, че още в началото долавям една идея, каквато има в “Аномалията” на Телие, но това ще проверя дали е така по-нататък. Ще я чета май диагонално, може би паралелно с още някоя книга.
Изведнъж ми се дочете  Стивън Хокинг, Мичио Каку, в комбинация със “Силата на кучето” 🤷🏻♀.

# 697
Скрит текст:
Допълвам с въпрос:
Не съм я чела още, имам я на хартия, но нали знаеш, на вкус и цвет... Колко много прехвалени книги на мен са ми били ужасни и обратното, така че гледам да не се влияя толкова. Пробвай, пък ако не ти хареса триеш и толкова.
В Замунда книги на български има ли? Никога не съм теглила от торенти, някъде не се ли появиха книгите на Луиз Пени от 11-та нататък? Защо така ги няма, не мога да си обясня.

Да, в Замунда периодично пускат торенти с книги, при това понякога са чисто нови. Не знам на какъв принцип избират кои да качат и как ъплоудъра се сдобива с електронната версия... Ако имаше опция, бих предложила да качат няколко заглавия.
Вчера имаше и онази за Путин (Вова, Володя, Владимир), която беше спомената в темата.

# 698
Аз съм забелязала, че първо новите заглавия се качват в МБ , а после в Замунда като торент.

# 699
Обаче Моята библиотека се съобразяват и махат актуални заглавия при поискване от издателството, докато в Замунда това не се случва.

# 700
А междувременно с една поръчка от Озон получих подарък тази малка книжка, която още довечера смятам да погледна, темата ми е любима :

# 701
  • София
За две вечери глътнах "Парижката квартира" на Мюсо. Харесвам го как пише, харесвам и персонажите му, и периодично си чета по нещо негово. Сега чета "Невромантик". Тръгнала съм с голямата кошница, заради наградите, сравнението с Оруел и въобще идеята на книгата.

# 702
  • Варна
Наскоро завърших "Превъплъщения" на Алекс Ландражен. Увлече ме и ми хареса книгата, особено интересни ми бяха магията и мистиката в книгата, любовта и саможертвата. Разказва за вечното търсене на две души през лабиринта на времето и пространството. Simple Smile

Снощи се ровех в замунда да видя какво имат. Видях " Тъмна материя" на Крауч, мисля и 1-2 на Луиз Пени, но т.к. не следя поредицата и не зная дали са по- нови книгите. Simple Smile

# 703
Миж май имаше предвид Mailbooks, което ми напомня, че трябва да измисля начин пак да си го инсталирам, че доста пари ми беше спестил. Моят лаптоп умря и сега разполагам само с този на мъжа ми, който е фен на Линукс, а програмата не става за тази операционна система (поне последно като проверявах не ставаше).

Аз след “Тайните убежища”, която много харесах, подхванах “Игра на часове” на Дейвид Балдачи, която ми даде сестрата на ММ. Оказа се, че било втора книга, но засега нямам проблем, че не съм чела първата.

# 704
Дано преведат и издадат на Жером Лубри “Сестрите от Планината на мъртвите”, според мен е по-добра от “Тайните убежища”, която много харесах основно заради изнендаващия финал.
Скрит текст:
Единствено в новата му книга ми беше малко в повече хепиенда, но пък поне така книгата не оставя тягостно чувство след прочита ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт