В момента чета ... 76

• 38 879
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Foxxyy , много мазохистично начинание си предприела.
Аз оставих "Английските пасажери". Не ми потръгна с нея.
Започвам "Хамнет". Преди няколко години четох биографията на Шекспир . Заинтригува ме сега книгата , която е със заглавие името на неговия син. Дори не знам дали е биографична. Шекспир има 3 деца , но за съжаление те са последното  клонче на рода. Куриозно е , че е погребан до зет си , който го опозорява и заради него се предполага , че е получил инсулт и е починал едва 52 годишен. Бях впечатлена от биографията му и ходихме до родното му място "Стратфорд на Ейвън" и в църквата , където е погребан.
Надявам се да мога да отида някога и до къщата на сестрите Бронте. Джъд Морган е авторът и на тяхната биография и определено ми възбужда любопитството да науча повече за неговите герои.

# 76
"Бронтезавърът" е чудесна биография на фамилията Бронте, интересно ми беше да науча за брат им, Брануел.
В края на книгата е включена кратка пародия на "Джейн Еър" на която съм се смяла със сълзи.
https://www.amazon.com/Brontesaurus-Z-Charlotte-Bront%C3%AB-Bran … ook/dp/B01I0KJC46

Моето копие е с твърди корици. Попаднах случайно на него в малка книжарничка в Йорк през 2017. Тогава успях да ида до Хауърт, и да се разходя из хълмовете и до водопада на сестрите Бронте. Много хубаво изживяване беше.
И овчици някакви се опитахме да хванем, но са бързи, гадинките.

# 77
  • София
За “Облакът Кукуландия” - всички истории ги обединява едно- книгите и идеята да бъдат съхранени във времето. Отделно има паралелни гледни точки по времето на превземането на Константинопол, общо между героите-деца - липсващ баща (или въобще даже родители) и способността им да оцеляват. Има различни характери, а прескачането във времето не ми пречеше.
На мен пък много ми хареса тази книга.

Не се и съмнявам, книгата е писана с внимание. На мен ми се видя разпиляна и досадна.
Сега хванах Светлината, която не виждаме, преди време не ми беше харесала и тя, но ще и дам нов шанс.

# 78
Започвам Студен гранит на Стюарт Макбрайд, избрана от приятелка за мен по коментари и препоръки оттук. Готино психотрилърче се очертава.

# 79
Бард преиздават "Оризовата майка", пише, че ще излезе на 28.04, сега е с - 10% и безплатна доставка. Иначе е на 20 лева като цена, поне ще се приключи с безумните цени, на които я продават антикварите.
Чела съм я на четеца през 2013 година, но не издържах и я поръчах. 😁

Иначе реших да прекарам празника в компанията на "Силата на кучето" , имам доста големи очаквания и се надявам да ми хареса. Фен съм на Къмбърбач, но умишлено изчаках с филма.

# 80
  • София
Вили както се казва, следя те 😂. Често книгите, за които пишеш, че са ти допаднали, допадат и на мен. С интерес си добавям в ГР препоръчаните заглавия 🌷. Любопитно ще ми е ревюто ти за Силата на кучето.

Снощи и аз си поръчах Оризовата майка, чела съм я на четец, но мисля, че ще е страхотно ако я имам в библиотеката си.

# 81
Опизовата майка я четох и много я харесах, но не е от книгите които бих препрочела. Едно време почти всяка книга, която ме впечатлеше с нещо си планирах да препрочитам. След години се отказах от препрочитането. В повечето случаи сякаш съвсем други книги и с други емоции и виждане четях. Сега са мног омалко книгите , които бих препрочела. Наскоро препрочетох Мери Попинз за незнам кой път и ... нея ще чета пак. Но кой знае кога Simple Smile

# 82
  • Пловдив
И аз съм чела "Оризовата майка" преди 100 години, губи ми се вече сюжета.

Само аз ли забравям сюжети на книгите?

# 83
  • София
Много се изкушавам и аз дали да не поръчам "Оризовата майка" на хартия...
Четох я през далечната вече 2011г. и страшно ми беше харесала! Не знам дали сега пак така би ми въздействала.
Но е легенда тази книга, спор няма Simple Smile

Започнах снощи "Гробът на сестра ми".
Ами какво да кажа...? Наистина изд.Бениториал нямат слаба книга до момента!

П.П. само ти, Деси! Joy Hug
Шегувам се. Аз също бързо трия сюжети от мозъчния си хард диск. Но има книги , като споменатата "Оризова майка", които помня доста добре. Например мъченията на дъщерята на Лакшми като я хванаха японците... Има неща, които не забравям.

# 84
Не съм я чела Оризовата майка,във фб съм мяркала доста постове как се продаваше по 100лв. Може да я поръчам да видя колко е докосваща.

От известно време правя опити да слушам в Сторител и все не ми се получава. Сега изслушах около 15-20мин (рекорд за мен😄) от Анатомия на един скандал изобщо не мога да се концентрирам, вие как успявате незнам.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 20:31 от CoCo`Milk 🥥

# 85
И аз съм чела “Оризовата майка” и ми хареса, но не помня особено сюжета. Аз като цяло всички книги забравям и съвсем малко мога да разкажа в детайли.

За Сторител - при мен най-добре действа когато правя още нещо докато слушам. Например ако седна и просто слушам, се разсейвам и губя нишката. Но ако пускам прахосмукачка, шия/лепя гоблен, сгъвам пране, с една дума ръцете ми са заети, тогава ми се получават нещата.

# 86
Ех, Миж, радвам се, че ти харесва "Гробът на сестра ми". Simple Smile Дано да продължат поредицата за Трейси Кросуайт.

Аз пък съм във възторг от The Winter People на Дженифър Макмеън, споменах го преди известно време, когато я прочетох. Отдавна не ми се беше случвало така да се вълнувам с книга, да заспивам с мисли за героите, да страдам с тях, да се възмущавам... А си има и мистерия, която се разплита постепенно, но и трите ми предположения не се оказаха правилни, виновникът се оказа друг. Много въздействаща книга, макар и тъжна на моменти.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 14:00 от Cioccolata

# 87
И аз снощи започнах "Гробът на сестра ми". Отсега е ясно, че ще чета всички книги, които бъдат издадени от поредицата. Много, много мой тип книга.

# 88
  • Mostly in my mind
Еха, преиздават "Оризовата майка". Това е събитие! Ще се спре още една спекула с цените. Както и при книгата за Людмила Живкова.

# 89
Ако на някой му се чете Оризовата майка на английски език, цената е повече от чудесна:
https://www.amazon.com/Rice-Mother-Rani-Manicka-ebook/dp/B0043VD … %2C145&sr=1-1

Започнах "Чаената роза" На Дженифър Донъли, и си отбелязах други от споменатите в темата.

Общи условия

Активация на акаунт