Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 69 140
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
И какво казва Романски?

# 616
  • София /Абсурдистан
Ми нищо. Каза, ще се видим до края на юни. Нито се видяхме, нито се чухме. ММ ми прави процедури с лазер, по- малката дупка се затвори, но по- голямата си стои. При това положение как да се сложат импланти, то пак ще се отвори. Говорихме преди, че е от лъчето, аз имам 50 процедури и кожата на мястото не е жизнеспособна.
Сега съм на почивка, в петък идната седмица се прибирам и започвам да го издирвам усилено. Трябва да се видим задължително. Аз и дата за ноември нямам също, трябва да ми даде.
Честно казано, очертават се проблеми и ако замине, не знам какво да правя.

# 617
# 618
  • София
Относно имплантите и реконструкциите изобщо, вярно ли е, че не трябва да се пуши поне два месеца преди операция и поне още толкова? Или само на мен ми е влязъл този бръмбар в главата и си търся извинение да отлагам? Щото се подготвям психически, че е редно да откажа вече цигарите, но не сега, по- скоро в близко бъдеще.

Силно се препоръчва спиране на цигарите поне 6 седмици преди операцията. Никотинът влошава микроциркулацията на кръвта и рискът от некрози след поставянето на имплантите/реконструкцията е много голям. Спри ги, макар и временно. Не си заслужава риска и треперенето.

# 619
  • Русе
Абсолютно е права Фло, но аз съм безнадежна пушачка и не ги спрях. Даже изгасих цигарата и влязох в операционната. Никотинова наркоманка се наричам. Пу-пу, добре, че съм късметлийка и нямах проблеми.

# 620
Здравейте, момичета! След операцията ми излезе хистологията и минах на онкокомисия в Александровска. Искат нова операция и пълна аксиларна дисекция. ПЕТ не показа, че имам разсейки в лимфните възли и затова ми направиха сентинелна биопсия по време на операцията. Имах два уголемени ЛВ и се напипваха. Единият е с масивна метастаза 16 ММ., а другия не е заразен. В меката тъкан има два туморни депозита. Доц.Маслянков предлага два варианта - да ми изчисти ЛВ или мастектомия с директна реконструкция. Бях и при доц. Консулова. Учуди се защо са ми правили въобще сентинелна биопсия, след като ЛВ са уголемени и се напипват. Тя препоръчва аксиларна дисекция и след това химиотерапия.
Преди химиото ми препоръча да направя скенер с контраст за да се уточни находка от 2 см. в черния дроб - да не е метастаза. Бях и в Токуда на консултация при онколог и минах и на онкокомисия. И те препоръчват махане на лимфните възли и след това химия.
Чудя се сега ли да ги махам или като направя химията. Само при мен ли ПЕТ не е отчел метастаза или не е разчетен правилно?

# 621
  • Русе
Касаби, щом имаш две еднакви мнения, какво го мислиш?
Странно е Пет да не отчете мета. Или не е такова, или наистина някое спал при разчитането

# 622
Здравейте момичета, моя приятелка се лекува и оперира от рак на гърдата и сега след 2 години тръгнаха разсейки. Посъветваха я да се изчисти гинекологично и тази седмица влиза на операция. Пиша по повод хапчетата, които пие от няма и седмица Тамоксифен. От тях получава силни болки в краката денонощно. Вечер се буди от , не си намира място от болки. Като се поразтъпче намира някакво облекчение, но е притеснена, че след операцията ще трябва да лежи и това доста я тревожи. Ако някой има подобен проблем, моля да сподели как се справя с болката в краката. Благодаря предварително!

# 623
  • Sofia
Касаби, къде е е правен този ПЕТ скенер? Уж било невъзможно да не се отчете метастаза при него, нали все пак светва с някаква сила. Пожелавам ти да вземеш най-доброто решение и наистина е добре да се знае каква е находката в черния дроб. Успех ти пожелавам!
Аз искам да махна и лявата гърда и се надявам Йорданов във ВМА да не ме откаже. Правих скенер, но без контраст преди седмица. Уж чист, а аз изобщо не се успокоих.

# 624
Касаби, къде е е правен този ПЕТ скенер? Уж било невъзможно да не се отчете метастаза при него, нали все пак светва с някаква сила. Пожелавам ти да вземеш най-доброто решение и наистина е добре да се знае каква е находката в черния дроб. Успех ти пожелавам!
Аз искам да махна и лявата гърда и се надявам Йорданов във ВМА да не ме откаже. Правих скенер, но без контраст преди седмица. Уж чист, а аз изобщо не се успокоих.

ПЕТ скенер и кор биопсия ми направиха в Александровска. Доверих се изцяло и не съм давала блокчета за повторна хистология. Описанието е: леко набелязана метаболитна активност само в два от тях, SUV max.1.9
Не може напълно да се изключи вторична дисеминация в някои от тях.

# 625
  • София
Ми нищо. Каза, ще се видим до края на юни. Нито се видяхме, нито се чухме. ММ ми прави процедури с лазер, по- малката дупка се затвори, но по- голямата си стои. При това положение как да се сложат импланти, то пак ще се отвори. Говорихме преди, че е от лъчето, аз имам 50 процедури и кожата на мястото не е жизнеспособна.
Сега съм на почивка, в петък идната седмица се прибирам и започвам да го издирвам усилено. Трябва да се видим задължително. Аз и дата за ноември нямам също, трябва да ми даде.
Честно казано, очертават се проблеми и ако замине, не знам какво да правя.
Уф, Лейди! Направо отивай в болницата - той не е ли там? Това е от лъчето, да, при мен кожата също е увредена, но само с около 20-22 процедури - колкото са работните дни в 1 месец, при теб явно са двойно повече и затова не се получава. А вие нямаше ли да правите присаждане на кожа/мускул с Романски, просто сменяте имплантите ли, без ламбо?

Относно цигарите и операциите/особено с реконструкция - задължително е спирането и всичко друго е тото. Романски ми беше казал, ако съм пушачка, да ги спра 1,5 месеца преди това. Точно заради малките кръвоносни съдове, които се свиват от никотина и мястото не може да се кръвоснабдява и съответно може да се провали реконструкцията - както написа и Фло. Аз съм бивш пушач, който отвреме-навреме пали в компания с чаша вино, така че нямаше особено значение за мен, но за сериозни пушачи е важно. Освен това пушачите имат недостиг на вит. С, който също е важен за бързото зарастване на рани.

Касаби, честно казано, не разбрах съвсем вариантите, но ако бях на твое място, щях да избера по-консервативния и по-агресивен подход - първо здравето, после красотата /ако се налага избор между това/, както и подхода, препоръчан ми от повечето специалисти. Не бих правила експерименти. Пет скенер може да пропусне мета, ако не е много голяма още. Имаше някакви размери, под които не ги засича, или поне така ми е казвал лекар в Сити клиник.

# 626
Здравейте момичета, моя приятелка се лекува и оперира от рак на гърдата и сега след 2 години тръгнаха разсейки. Посъветваха я да се изчисти гинекологично и тази седмица влиза на операция. Пиша по повод хапчетата, които пие от няма и седмица Тамоксифен. От тях получава силни болки в краката денонощно. Вечер се буди от , не си намира място от болки. Като се поразтъпче намира някакво облекчение, но е притеснена, че след операцията ще трябва да лежи и това доста я тревожи. Ако някой има подобен проблем, моля да сподели как се справя с болката в краката. Благодаря предварително!

След хистеректомия (ако е отворена, а не лапароскопски) се става от леглото още на същия или следващия ден и може да се разхожда малко. Само първияте няколко дни е малко по-кофти, мама беше оперирана с пълна хистеректомия (отворена) от доц. Карагьозов и имам прясна информация. Към днешна дата тя се чувства добре след операцията, а в сряда е на преглед.

# 627
  • Sofia
Цитат
ПЕТ скенер и кор биопсия ми направиха в Александровска. Доверих се изцяло и не съм давала блокчета за повторна хистология. Описанието е: леко набелязана метаболитна активност само в два от тях, SUV max.1.9
Не може напълно да се изключи вторична дисеминация в някои от тях.
Написали са, че не изключват напълно мети. В Александровска уж са сред най-добрите в образната диагностика. Аз също бих избрала най-агресивния подход, без да гледам какъв естетически дискомфорт ще ми създаде.
Аз съм с мастектомия вдясно и сега искам и в ляво, без реконструкция.

# 628
  • София /Абсурдистан
Аз съм с ламбо и другия имплант също е изваден. Сега трябва вече нови импланти и през ноември, ако всичко е ок, ще ги сложи.
Сега съм на море, в  петък се прибирам и веднага започвам да го издирвам. Дупката в шева започва да зараства от лазера.

# 629
Другият вторник се започва
Поставяне на порт за вливанията и първа доза DC

Общи условия

Активация на акаунт