Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 69 152
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Вчера бях при Романски. Последно пъленен на експандери и последни уговорки за следващата операция.
Потвърждавам за изцяло платени сиси. Панагюрище, Василев от Майчин дом работят с въпросната кл. пътека, която поема 1200 труд и разходи. Самите импланти се плащат, + всички останали добавки, които слага болницата. Като ги сумирах, щото минах и през Василев, Романски ми излезе с 500 лв по-скъп. В Панагюрищепак работят със ЗК, и цената пак минава 6 хил.

Ромаснки догодина излиза в дълъг отпуск. Цяла година. Мислех вчера да го закача по темата, ама се отвях. Като се видим другият месец ще го подкача на кого ни оставя.

# 601
  • София
Супер, Ели, на финала си вече, горе-долу!
Олеле, какво ще прави цяла година? Някакъв сабатикал си е измислил явно.

# 602
  • Русе
Някой каза, че щял да бъде в чужбина. Уморен изглежда.
Нямам търпение да приключа вече.

# 603
Всички, които сте слагали импланти, това след мастектомията ли беше или по време на операцията?

# 604
  • Русе
Аз - две години след. Има мацки, които на мастектомията са слагали директно. Има всякакви случай. Важното е, кое е правилното за теб.

# 605
  • София
Всички, които сте слагали импланти, това след мастектомията ли беше или по време на операцията?
Моето първо беше квадрантектомия на дясната гърда /и лъчетерапия/, след това мастектомия на лявата заради друг вид рак в нея, при което реших да направя мастектомия и на дясната, но заради лъчето се наложи първо експандери и после импланти.

# 606
  • София
При мен беше в една операция ,но пък лъчетерапията ми направи проблем и сигурно ще се наложи смяна на импланта. Не при всички се случва, но трябва се знае,че има риск.

# 607
  • Варна
Момичета, имам въпрос за упражненията?

Оперираха ме преди 7 дни.
Казаха ми да правя 2 упражнения- едното е лазене по стената, а другото- ръцете в страни, вдигам нагоре, спускам зад главата, пак вдигам нагоре и спускам напред като минават пред тялото.

В петък бях на смяна на превръзка. Хирургът ме накара да вдигна ръка на д главата, гледа ме като събличам блузата. Каза, че всичко е наред с ръката. И пак каза за двете упражнения.

Оказа се, че рехабилитаторката е в отпуска.

Обаче,  в началото на темата упражненията са 10...нещо такова.

Реших да започна всичките, но се притеснявам да не е рано...най да си Боже да е късно, да съм закъсняла.

Бих казала, че за момента нямам проблеми с ръката. Ако има значение мога да си допра лактите един в друг, докато дланите са на тила ми.

И ако има значение, съм с дренажите.

Да започвам ли упражненията с тояжка?

Хирургът ми е в отпуска от утре и няма как отново да го питам.

# 608
  • Русе
Не спирай двете. Като махнат дренажите и конците, постепенно ще увеличиш броя и вида упражнения.
Аз не съм правила точно тези. Първоначалоно "лазих" по стената, после "стоях наказана в ъгъла" Simple Smile, а накрая взех "да плувам". Стил кроул. Това последното го правя и до ден днешен. Вечер, като си легна, ръката задължително я слагам на челото , вдигната в мишницата.

# 609
Ели, и аз така заспивам.Разбрах, че една жена, моя позната, оперирана преди 30г.така процедира и до днес.Стоматоложка е и никога не е имала проблем с ръката.Относно имплантите и реконструкциите изобщо, вярно ли е, че не трябва да се пуши поне два месеца преди операция и поне още толкова? Или само на мен ми е влязъл този бръмбар в главата и си търся извинение да отлагам? Щото се подготвям психически, че е редно да откажа вече цигарите, но не сега, по- скоро в близко бъдеще.

# 610
  • София /Абсурдистан
И аз през ноември трябва да имам последна/ надявам се/ операция при Романски. И пак съм с проблеми. Ако знаех на какво се нахендрям, хич нямаше да правя никакви операции. Ама съвсем никакви.

# 611
  • Русе
Не съм спирала да пуша.

Лейди, какво става?

# 612
  • София /Абсурдистан
Отвори се дупка в шева.

# 613
О, пак ли?
Край няма при теб 😔
Дано този път успеят да го овладеят бързо!

missNoir, каквито и упражнения да правиш, само не ги спирай!
Поне година си ги прави!
Аз след 1м ги спрях, щото видиш ли съм пушка вече. Да ама след още 1м установих, че съм се върнала в положение от преди гимнастиката😰

# 614
  • Варна
missNoir, каквито и упражнения да правиш, само не ги спирай!
Поне година си ги прави!
Аз след 1м ги спрях, щото видиш ли съм пушка вече. Да ама след още 1м установих, че съм се върнала в положение от преди гимнастиката😰
Добре, че ми го каза да ги правя 1 година.
Като нищо лека полека щях да ги разредя и по някое време да спра.

Общи условия

Активация на акаунт