Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 69 239
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
Обади се и питай как става номера. Много са любезни.

# 586
Добро утро, момичета! Хубав и усмихнат ден желая на всички! Blue Heart
Мис ноар, Валкирияан, бързо възстановяване и стискам палци за добри резултати!
Джъст ми, много не слушай сестрите какви ги говорят. Повечето се правят на важни и много разбиращи. Слушай си онколога, а като дойде време за операция и хирурга ше си каже думата. Аз все още се колебая, онкологът за сега препоръчва частична операция, както и предварителните разговори с хирурга сочат натам, но имам време да реша.
За микроблейдинга- аз като почнах химията и като видях. че оредяват, направих кунсултация и ми казаха, че в никакъв случай по време на химия не трябва да се прави. Така, че ако ще правите, правете преди химията.
Лично аз се рисувам. Има едни моливчета с нещо като гребенче накрая и доста успешно имитират косъмчета. Не е нужно са си много сръчен (аз не съм), но си изглежда добре. А и моята перука е с бретон, а и нося очила и нямам кой знае каква видимост на веждите. Така ще си карам. То остана още една химия и после чакам "буйната разтителност " Ха-ха-ха!
Прибрах се от 7-ма химия ! Ура, ура, Ура! Най-после моята гадина има повлияване ! След 2 бели вече е е 0,5 см по-малка и в двете посоки. Скенерът е чист и вчера като ми го казаха за малко да припадна в кабинета да доктора! Странно нещо е човешкиият мозък! Моят реагира на хубавиата новина все едно, че ми съобщиха нещо лошо! Подкосиха ми се краката и ми потекоха сълзите, което беше огромна изненада и за мен. Докторът чак се притесни Simple Smile ! Мислих си за тази реакция по-късно и стигнах до извода, че дълбоко в себе си явно съм била обезверена, че ще има ефект и от бялата. А осъзнато си мислех, че вярвам и се надявам, че ще е добър резултатът. Явно трябва да работя в тази посока, но не знам как на посъзнателно ниво? Освен професионална помощ, можете ли да ми препоръчате някакви техники?

# 587
  • Русе
Техники не знам, ама всички ревем след хубав скенер.

Все такива да са твоите, а и на всички ни.

# 588
Molly, много добри новини, браво и само така

# 589
  • В царството на игрите:)
Никой не ме е питал (нито е обсъждал с мен), д-р Марков просто ми каза: "За съжаление резултатът е лош! Трябва да продължим операцията!" и ми сложиха маската... (гадът беше пуснал пипалца, а бюстът ми беше малък). Благодарна съм им!
При мен Марков не продължи операцията, защото след махане на тумора реши все пак да ми обясни положението и да си помисля, но ми каза, че ако става въпрос за негов близък в този случай би направил категорично маскетктомия. Нищо повече не ми трябваше и бях на втора операция след седмица с махнати всички възможни ЛВ. Пак бих постъпила така независимо от прецизните им изследвания и прогнози и съм му дълбоко благодарна. Каза ми буквално, че се чуди дали защото съм млада трябва да съм красива или защото съм млада да съм дълго жива ?!?!!?  Решението беше светкавично Simple Smile Няма второ, трето, пето мнение, чудене е мотане, а и бях нечовешки уплашена и съсипана.
Ръката ми е по - подвижна и използваема от здравата, така, че не знам къде ги четете тези работи? Simple Smile Може и късметлия да съм, не знам Simple Smile
Не казвам, че винаги трябва да се прави мастектомия, а че трябва да не се преминава с лека ръка границата на "компромисна операция".
Лейди, твоят случай е единствен и неповторим Simple Smile  Не може да си представителна извадка, защото ти изкара много къса клечка. Да не кажа, че си единствената, която познавам с толкова патила след операция.

# 590
  • София /Абсурдистан
Аз съм на морето. Супер е!
Моля пишете си ник нейм- а от тук във Фейс- а, за да знам кой кой е.

# 591
Lady, приятна морска ваканция
Ние ако отидем, ще е някъде септември след химио и аз ще съм увита като пашкул
Сега гледам да събирам слънце по улиците и при малките ни излети уикендите

Аз писах относно ръката
Ще се опитам отново, явно не се разбираме

Имам предвид само и единствено седмицата след операцията, когато движенията са по-ограничени и има дренаж от същата страна
Ако се направи двойна мастектомия едновременно стават две ръце, които трудно се ползват около седмица и два дренажа, които трябва да се пазят и ограничават движенията

Именно затова смятам, че за да бъде човек малко по-независим тази първа седмица и поне да може сам да си обуе гащите, да се забърше след тоалетна, да си сложи дрешката би било добре двете мастектомия да не са едновременно

Вече като мине време и какво става с ръцете не знам, при мен вчера минаха 2 седмици от пълната мастектомия вляво и 6 седмици от частична едновременно от двете страни, когато нямах никакви проблеми да си ползвам и двете ръце

# 592
  • София /Абсурдистан
И аз бях с двойна, ползвах си ръцете почти нормално.
Мерси за пожеланието! Иска ми се всичко да е приключило вече, но не е.

# 593
Видях се с онколога
Много мила жена, търпелива
Обясни всичко подробно, отговори на всички тъпи въпроси
Даде ми едно тесте разпечатана инф

Планират химио ТС/DC, старт другия петък ако при прегледа в понеделник им хареса как изглеждат шевовете
4 курса, през 3 седмици
Един куп лекарства ще трябва да взимам в дните около терапията

2седм след първата терапия почвала косата да пада, даде ми инфо за перуките и ателиета, включени в системата
За веждите е малко предубедена, да не стане някоя инфекция, че още трябва да се пазя, а после още повече

Освен да тренирам с молив, може да продават някакви шаблони

# 594
  • София /Абсурдистан
Веждите може и да не опадат, само да се разредят. При мен така беше. Има и моливи за вежди, има и шаблони за рисуването им.

# 595
  • Варна
MissNoir, бързо възстановяване и добри патологични резултати

И аз съм така, предпочитам да съм информирана предварително

Инфо за перуки, мигли и вежди май и на мен ще трябва, доколкото разбрах ми гласят химио с ЕС
(epirubicin, cyklofosfamid)
Не мога да се рисувам, ще ми трябва помощ

Дойде преди малко покана за среща с онколога утре, ще видим какво ще каже
Сега отивам да видят шевовете и дали са се повлияли от антибиотика

Just_mee, слагат временна протеза под мускула, пълна с физиологичен разтвор, после се допълва постепенно и се сменя със силиконова
(Това поне аз разбрах)
При мен махнаха зърното заради близък участък с DCIS въпреки добрата биопсия, след операцията се оказа правилното решение, имало е доста клетки именно там

ФБ-групата и мен ме интересува

А здравната каса поема ли такива интервенции или всякаква козметична промяната по гърдата се плаща? Аз хубаво мисля за реконструкция ама не знам по силите ли ми е Grinning
Щях да пиша за това и съвсем забравих.

Много Отдавна следя темите в бг мама за естетична хирургия на гърда и другата тема за естетични корекции.
Темите са ми интересни, защото от части засягат това, което работя.

Запомнила съм няколко поста от момичета, които са с мастектомия в темата за естетична хирургия на гърди, че са изключително доволни от доктор Реджина Хатър, която оперира в Уни Хоспитал в Панагюрище.

Пиша го, защото и аз мислех, че тези операции по поставянето на импланти не се поемат от Здравната каса.
Едно момиче беше написало, че е платила само цената на имплантите. Операцията е била по Здравна каса.
Не помня никове, но ако напишеш доктор Хатър в търсачката на бг мама, ще излезе.

# 596
Аз съм едната☺️, ако някое момиче се интересува, нека ми пише на лични, да не се "повтарям и потретвам" тук🤗.

# 597
Бяхме при д-р.Хатър за консулт с дъщеря ми, тя има аденом и иска да го махне.Професионалист е, определено.Относно реконструкция при нея преди година имплант след мастектомия плюс премахване на здрава жлеза с поставяне на имплант едномоментно струваше около 3500 лв. След 6 часа непробуден сън  си с нова визия.Аз засега не съм преодоляла още страховете си.Не ми се ще да ровя мравуняка.Бъдещето ще покаже, може и да се реша.

# 598
  • Варна
Само да кажа, че открих клиничната пътека за такива реконструкции КП 200.
Може да има и още една пътека, тоест има предвиден вариант такава операция да се поема от касата.

Другото което се сетих от четенето в естетичната тема е, че много хвалят Романски в София. Пишат, че е спрял да прави операции по поставяне на импланти, които са как да го кажа, по желание на пациентката от естетична гледна точка и се е фокусирал върху операции, които са реконструкции след мастектомия или близки състояния.
Много го хвалят като професионалист и като лекар, човек.

# 599
  • София
Доц. Романски оперира в клиника Надежда в момента, там операцията е платена и не се поема от здравната каса. Когато през 2020 проверявах възможности и цени за експандери/импланти установих, че в Александровска би могло да мине по ЗК операцията, но самите експ./импланти си ги закупуваш и цената беше с около 1500 лв. по евтина там, отколкото в Надежда. Предпочетох да бъде при него операцията, не ми бяха определящи тези пари.
Аз съм доволна от извършеното от него и продължавам да смятам, че той има най-голям опит в този тип операции.

Общи условия

Активация на акаунт