Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 68 959
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро, дами! Само минавам да се "похваля", че вторият ми тест за Ковид си е много, ама много положителен. Но пък днес съм по-добре като се изключи чешмата от носа ми Simple Smile
Тази сутрин си пуснах едни кръвни за всеки случай, че съм 7-ми ден след химия, да видим дали показателите са почнали да се вдигат!
Слънчев и усмихнат ден ви пожелавам!!!

# 646
Здравей мили съфорумки, и съфорумци. За първи път пиша тук, и за да не е дълго ще премина направо на въпроса. Дали някой има закътани бройки Натанал, и е склонен да сподели 5-6-7 опаковки докато дойде новата доставка? Много благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 12:19 от FBID1106935112663525

# 647
  • София
Това ли? Доколкото виждам, освен, че е чиста измама, може и да е опасно според проф. Дудов от Адижибадем Сити Клиник. Вие сериозно ли си го купувате, или случайно го продавате?
https://www.dunavmost.com/novini/zhestoka-izmama-s-lekarstvoto-za-rak-natanal

# 648
Честит Ковид, Mollly! Дано премине бързо и без проблеми, както казват момичетата за хора, които са на химиотерапия. Има и добра страна. Някои учени твърдят, че вирусът убива раковите клетки.

На новите момичета все още не мога да дам съвети, но мога да кажа аз какви грешки допуснах.
Преди операция задължително направете консултация с онколог.  Аз се прегледах при двама хирузи, без онколог.
Хистологията също е добре да се повтори.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 15:41 от Kasabi

# 649
Съжалявам, че си тук, но не бързай с некролога и завещанието. Тук има мацки с над 20-годишен стаж.
Знам, че е страшно сега, но има и по-зле от нас. При нас има НАДЕЖДА и лечение.

Щом ти излезе хистологията, трябва да си намериш онколог и клиника, където ще провеждаш терапиите (ако имаш де). Рачето ти може да е миничко и да нямаш нужда. Не видях от къде си, за да те насочим към конкретен док или клиника.

Дишай. Злото не е чак толкова голямо. А, и вече имаш нас Hug
    Благодаря за окуражителните думи.Моята ситуация е изключително объркана.На първо време знам само,че резултата е злокачествено образувание.Чакам всички резултати да излязат.От Ловеч съм и най-вероятно лечението ми ще е в Плевен. Ами хирургът  не ми дава информация освен ,че е злокачествен тумор.И ми каза ,че и трите бучки са злокачествени,а отидох да махат фиброаденом😔

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 16:00 от Sisalber

# 650
Искам да ви попитам, мили хора, дали някои от вас са имали мукозит в устната кухина след химиотерапия и лъчетерапия!?

# 651
  • Русе
Сиса, всичко ще се нареди. Оглеждай се за онколог. Аз съм от Русе и пътувам до София. Въобще не могат да се сравняват.
Нека да излезе хистологията и тогава ще го мислим. Използвай момента да се  наревеш, че после работа те чака.

Беничка, нямала съм такива "екстри" .

# 652
Беничка,
Не се шашкай, случва се.
Жабурене с разреден Сандрин, със сода, анафтин. Микомакс 1 таблетка и всичко друго, което ти изпишат. Много е неприятно, но минава. Успех! Hug

# 653
  • Sofia
Притеснително ли е описанието "намалена плътност на черния дроб", без данни за лезии или друго?
Правих обикновен скенер, без контраст като част от рутинните прегледи за проследяване.

# 654
Сисалбер, аз също съм от Ловеч, но от години живея в София и тук се лекувах. Та за Плевен не мога да дам насоки кое как. Не разбрах имаш ли направена лимфна дисекция - дали са ти махани лимфни възли, щом са рязали като за фиброаденом, най-вероятно ще претърпиш и такава операция. Пък и образуванията щом са три, сигурно ще искат да отстранят цялата гърда. Да си подготвена поне малко. А може да ти назначат и предоперативна химия и тогава да те оперират.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 17:00 от koren63

# 655
Беничка,
Не се шашкай, случва се.
Жабурене с разреден Сандрин, със сода, анафтин. Микомакс 1 таблетка и всичко друго, което ти изпишат. Много е неприятно, но минава. Успех! Hug
Сърдечно благодаря!❤️

# 656
Сисалбер, аз също съм от Ловеч, но от години живея в София и тук се лекувах. Та за Плевен не мога да дам насоки кое как. Не разбрах имаш ли направена лимфна дисекция - дали са ти махани лимфни възли, щом са рязали като за фиброаденом, най-вероятно ще претърпиш и такава операция. Пък и образуванията щом са три, сигурно ще искат да отстранят цялата гърда. Да си подготвена поне малко.    Само биопсия ми е правена.

# 657
Сега сигурно всичко ти изглежда много объркано и страшно, но като ти излязат резултатите и решението на онкокомисията, ще се понамести бъркотията в главата ти. Важното е да се започне лечение, всички тук сме минали или минаваме по този път. Ти също ще се справиш.

# 658
  • Варна
Sislber,  в Плевен изключително много хвалят професор Поповска.
Тя е патолог и Ако Искаш може да к дадеш материала, който е взет за биопсия и да й го дадеш за второ мнение.

За съжаление към момента не знам нейн телефон, само в интернет какво пише и къде работи в Плевен.

По закон (закона за здравето, член 86, алинея 1 ) всеки пациент има право на второ мнение. Нямат право да ти откажат да ти дадат твоя материал от биопсията, за да го дадеш на друго място за изследване.
Тоест, ти ще получиш второ мнение от патолог.
Ако срещнеш спънки, макар че не вярвам, казваш, че ще напишеш жалба до министерство на здравеопазването,  с копие до Изпълнителна агенция Медицински надзор и Рзи Плевен.

# 659
Сега сигурно всичко ти изглежда много объркано и страшно, но като ти излязат резултатите и решението на онкокомисията, ще се понамести бъркотията в главата ти. Важното е да се започне лечение, всички тук сме минали или минаваме по този път. Ти също ще се справиш.
   Страшно ми е и съм ужасена😔

Общи условия

Активация на акаунт