Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 68 967
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, момичета!
Как четете този тест?

# 631
  • Русе
Като тия за бременност. Дори бледа, втората чертичк, си е втора.

Ама за мен тия тестове са шменти-капели

# 632
  • assenovgrad
Добро утро, Моли!
Сори, но мисля, че е положителен. Може би е направен в началото на заболяването и затова втората черта е слабичка.

# 633
  • Варна
Положителен.
Аз го изкарах в началото на април, заедно със сина ми.
По същия начин бяха домашните ни тестове.
Само аз направих PCR, който го потвърди.

Не се плаши. Няма страшно! 😘

# 634
Ами, ай честито на печелившите! Значи съм се заразила в болницата по време на химията в сряда. Там няма абсолютно никакъв контрол.
В неделя вдигнах лека Т и от вчера съм с хрема и суха кашлица.
Имам инхалатор и си правя процедури, но ме е страх да не слезе надолу. Има ли някой като мене да ковидясала по време на химия? Дайте съвети, момичета!

# 635
  • София
Абсолютно положителен. Същият имах, когато беше ноеврийският щам Делта. Както каза мъжът ми - много блед нещо, а аз отвърнах - е, и когато си видях теста за бременност беше толкова бледа чертичката, но на финала имаше бебе. Grinning
Да мине леко! Обади се на лекуващият лекар, може да назначи превантивно нещо.
В коя болница правеше химиите? Поне маски не изискват ли там?

# 636
  • София
Molly, + си е.
Аз вчера правих такъв, беше -, но докторът каза, че съм подчертано симптоматична и сега вися пред "Рамус". Бях с ковид за втори път март месец. 😥
Леко да минава и заминава! 😘

# 637
Ами, ай честито на печелившите! Значи съм се заразила в болницата по време на химията в сряда. Там няма абсолютно никакъв контрол.
В неделя вдигнах лека Т и от вчера съм с хрема и суха кашлица.
Имам инхалатор и си правя процедури, но ме е страх да не слезе надолу. Има ли някой като мене да ковидясала по време на химия? Дайте съвети, момичета!

Моли, мама мина ковида по време на червената химия. Леко го изкара, слава богу! (звънях и буквално през 2-3 часа да я питам как е, знаете че съм малко ненормална). Казаха ни след това, че хората на химиотерапия рядко карат вируса тежко и че химията всъщност помагала затова.

# 638
Благодаря ви, момичета! Отново ме вадите от дупката Simple Smile
Аз март бях пак така, Заради това ми отложиха първата химия. Бях се назобала с какви ли не противовъзпалителни и вдигнах АСАТ и АЛАТ. За една семица ги вкарахме в норма с трансметил и почнах с химиите.
Яд е много, защото аз никъде не ходя, точно за да се пазя. Буквално никъде !  Само вечер с кучето и мъжа ми една разходка и това е. Имаме апартамент на морето и не посмях дори там да отида, за да не се излагам на опасност. Викам си, стой си тук, ще има и други лета и ще стоиш по цяло лято там!  А то какво ? Убедена съм, че съм се заразила в болницата по време на химията. В Сити няма никакъв контрол . В началото бях втрещена как е възможно да те приемат за тежка терапия без дори антигенен тест да ти направят? Та дори и да се налага да си го платиш. По-важно им е да им подпишеш куп декларации, за да си вземат парите от здравната каса. Много съм разочаровна! Честно! А уж е частна клиника! Представям си в държавните какво се вихри?
Чух се с доктора. Каза да не правя инхалации. Само чайчета и течности. Да ида в четвъртък да пусна ПКК и евентуално един ПСР тест, който ще си платя, разбира се. Айде, отлетяха още едни към стотина лева....

# 639
  • Русе
Аз карах първия Ковид веднага след химията. За 24 часа мина. Потвърждавам, че химията ни пази от усложнения. Ама все пак вземай мерки.

# 640
  • Варна
Без да съм лекар, мисля че, антигенният тест е достатъчен, защото имаш вече домашен положителен.

Особено ако се направи на 3-4 тия ден от симптомите ще покаже реален резултат.

И още нещо да вметна за повдигане на духа, че също знам, че хората на химиотерапия карат много леко Ковид. Казвала ми го е заместник управителката на Онкоболницата във Варна. Лекар с 2 специалности и впечатления от доста пациенти.

# 641
Записвам се с разбито сърце в темата.Вчера чух и моята страшна диагноза.Разбита съм.Чакам всички резултати да излязат до дни.Толкова ме е страх от всичко което ми предстои.Бихте ли ми обяснили какво следва и къде да отида щом взема всички резултати и документи.

# 642
  • Русе
Съжалявам, че си тук, но не бързай с некролога и завещанието. Тук има мацки с над 20-годишен стаж.
Знам, че е страшно сега, но има и по-зле от нас. При нас има НАДЕЖДА и лечение.

Щом ти излезе хистологията, трябва да си намериш онколог и клиника, където ще провеждаш терапиите (ако имаш де). Рачето ти може да е миничко и да нямаш нужда. Не видях от къде си, за да те насочим към конкретен док или клиника.

Дишай. Злото не е чак толкова голямо. А, и вече имаш нас Hug

# 643
Записвам се с разбито сърце в темата.Вчера чух и моята страшна диагноза.Разбита съм.Чакам всички резултати да излязат до дни.Толкова ме е страх от всичко което ми предстои.Бихте ли ми обяснили какво следва и къде да отида щом взема всички резултати и документи.

Здравей мила Sisalber,
Ще си позволя към думите на Ели само да добавя едно изречение, което ми написа една мацка тук на лични, когато аз бях в самото начало, и за което ще съм й благодарна винаги :
"Запомни! Лечението не е спринт, а по-скоро маратон! "
За мен това бяха много точни думи, в точен момент, защото бях срината психически, а и по принцип съм много припряна.
Сега си дай воля на емоциите! Поплачи си, крещи,  колкото ти е необходимо. След това се стягай за пътя, който ти предстои.
Питай за всичко, което те интересува. Тук винаги ще се намери някоя дама с голямо сърце, която ще ти отговори, окуражи, та даже и ще ти се поскара, когато е нужно Simple Smile
Кураж мила! Не си сама! Blue Heart

# 644
  • Варна
Sisalber,
Аз също съм още съвсем в началото. Миналия вторник беше операцията.

Когато докторката, която ме гледа на ехограф и мамограф, каза, че това няма място в мен и трябва да се махне и думите й бяха потвърдени няколко часа по късно от онколог-хирург, бяха сама. Мъжът ми в чужбина, детето на екскурзия. Ревала съм почти непрекъснато няколко дни.

Докторката ми каза, че заради двата месеца на отпуски на лекарите да не отлагам операцията, да не позволявам да стане септември.

И аз буквално за 1 нощ трябваше да реша, дали хирургът, който ме прегледа и каза идвай, да знаеш, че излизам в отпуска от еди кога си, да ме оперира той.
Аз съм от Варна. Веднага се сетих за Плевен, София, обаче при кой, кога, как да стане най бързо, преглед, операция..
Буквално си мислех, мамка му, какво да правя. И така за второ мнение от хирург никъде не отидох. То беше ясно, че трябва операция, въпроса е кой, хирурзи много.

Към момента чакам да стане готова хистологията.

Моя съвет към теб е като стъпки е:
Търси второ мнение на патолог - не пишеш какви изследвания си правила.
Търси второ мнение на хирург-онколог.
Ако се стигне до там в даден момент да чакаш хистология, използвай момента да проучиш от кой да вземеш второ мнение за резултата от хистологията, тоест втори патолог да направи ревизия на блокчетата ти с материала.
Умишлено пиша за второ мнение, защото работя в сфера, която се води в здравеопазването и знам за какви ли не случаи.

И следващите стъпки са избистрени в главата ми, но е рано за тях.

И аз още много неща не знам, но момичетата много ми помагат.

Ако допълнителната информация и четенето те депресират, плашат, не чети.
При мен се оказа обратното, за което дп този момент не подозирах, колкото повече знаех и имах информация, която може да не ми потрябва, толкова по спокойна се чувствах.

Общи условия

Активация на акаунт