Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 67 192
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Мис ноар, не с лошо де Simple Smile Никой не е ограничил правото на второ мнение на жената.
Може и 5 хистологии да направи, но всяка се заплаща.
С мен Поповска беше много мила, но ми каза, че вече не приема блокчета, изпратени с куриер. А аз не можех лично да отида до Плевен. Така че винаги се намира начин да те откажат.
Нека й излезе хистологията на жената, пък после ще си реши.

# 661
  • Русе
Сиси, да, страшно е сега, но още малко и няма да е вече. Ще се подредят нещата, а и с наша помощ ще преминеш през това. Всичко ще се нареди.

# 662
Цитат
Страшно ми е и съм ужасена😔
                   Ракът на гърдата е доста лечим, особено, когато е хванат навреме. Да, лечението не е приятно, най-вече химиотерапията, но както често казваме минава и заминава. Не си мисли, че си обречена. Споделяй страховете си и питай, ние сме тук.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 20:50 от koren63

# 663
   Страшно ми е и съм ужасена😔
                    Ракът на гърдата е доста лечим, особено, когато е хванат навреме. Да, лечението не е приятно, най-вече химиотерапията, но както често казваме минава и заминава. Не си мисли, че си обречена. Споделяй страховете си тук и питай, ние сме тук.
[/quote]   Благодаря ви мили момичета.Пожелавам от все сърце на всички да бъдем здрави.И знам ,че мога да разчитам на вас.Благодаря ви.

# 664
Добро утро, дами !!
Момичета, ще ви споделя нещо, ама не ми се смейте Simple Smile
Покрай химиите се запознах с една жена, която е психолог по образование и професия. Тя ми сподели, че изключително много се е отдала на духовното, така да се каже.  В момента е с чист ПЕТ, а случаят й е доста сложен, дори определен като безнадежден в началото, но това е друга тема.
Та тази жена всеки път като се видим ми говори много за духовната страна от лечението. Всички знаем, че психиката е силен двигател и вярата, че ще победиш гадината ти дава много сили, но и някак си повечето сме малко или много скептични. Поне аз съм така. Тази жена ми беше пратила линк към една група във ФБ, която се занимава с числата на Грабовой. Този Грабовой се оказа изключително противоречива личност и аз буквално го отсвирих този линк, но вчера с тези реки от носа ми и този Ковид реших да поискам членство, за да разгледам. Хм, не знам какво да кажа, но след половин часова рецитация на определни числа, сякаш се почуствах по-добре.
Коментирали ли сте духовни практики в предишните теми? Някой има ли да е по-знаещ в тази материя да сподели опит?

# 665
Момичета знаете ли адреси и телефони на места където мога да изпратя хистология за още едно мнение.До колкото разбрах моята е била правена в Пленен.

# 666
Sisalber,
Излязла ли е вече хистологията и хистохимията ти? Щом е правена в Плевен, виж дали пък случайно не е от Поповска?
Аз бих й се доверила на 100 %, ако е от нея.
Иначе аз лично съм носила в ИСУЛ и на порф.Светлана Христова в Александровска, но съм ги носила, а не пращала. Друг добър патолог е д-р Албена Факирова във ВМА, но не знам дали работи по куриер?
Разстърси се в нета, има техни телефони за контакти и така ще разбереш дали ще ти приемат материала по куриер?
Аз се бях свързала и с ето тази лаборатория.
https://nmgenomix.com/onkologichni-testove/
 Те работят по този начин, но изследванията се правят в Германия и е доста скъпо. На мен март месец ми оферираха цена около 1700 лв и в зависимост от това колко компонента ще се изследват може да е повече или по-малко. Но аз се отказах, защото се изискваше и технологично време около 20 дни, а аз нямах толкова до започване на химиите.

# 667
Sisalber,
Излязла ли е вече хистологията и хистохимията ти? Щом е правена в Плевен, виж дали пък случайно не е от Поповска?
Аз бих й се доверила на 100 %, ако е от нея.
Иначе аз лично съм носила в ИСУЛ и на порф.Светлана Христова в Александровска, но съм ги носила, а не пращала. Друг добър патолог е д-р Албена Факирова във ВМА, но не знам дали работи по куриер?
Разстърси се в нета, има техни телефони за контакти и така ще разбереш дали ще ти приемат материала по куриер?
Аз се бях свързала и с ето тази лаборатория.
https://nmgenomix.com/onkologichni-testove/
 Те работят по този начин, но изследванията се правят в Германия и е доста скъпо. На мен март месец ми оферираха цена около 1700 лв и в зависимост от това колко компонента ще се изследват може да е повече или по-малко. Но аз се отказах, защото се изискваше и технологично време около 20 дни, а аз нямах толкова до започване на химиите.
       Понеже чета ,че трябва да взема поне още едно мнение,за това съм решена да я пратя още веднъж.Чакам тези дни всичко да е готово като документация и резултати.И също така се чудя към коя болница да се насоча.Сърце и мозък,Авис медика или Света Марина.Ако има момичета от Плевен и са наясно нека ми пишат.

# 668
Добро утро, дами !!
Покрай химиите се запознах с една жена, която е психолог по образование и професия. Тя ми сподели, че изключително много се е отдала на духовното, така да се каже.  В момента е с чист ПЕТ, а случаят й е доста сложен, дори определен като безнадежден в началото, но това е друга тема.
Та тази жена всеки път като се видим ми говори много за духовната страна от лечението. Всички знаем, че психиката е силен двигател и вярата, че ще победиш гадината ти дава много сили, но и някак си повечето сме малко или много скептични. Поне аз съм така. Тази жена ми беше пратила линк към една група във ФБ, която се занимава с числата на Грабовой. Този Грабовой се оказа изключително противоречива личност и аз буквално го отсвирих този линк, но вчера с тези реки от носа ми и този Ковид реших да поискам членство, за да разгледам. Хм, не знам какво да кажа, но след половин часова рецитация на определни числа, сякаш се почуствах по-добре.
Коментирали ли сте духовни практики в предишните теми? Някой има ли да е по-знаещ в тази материя да сподели опит?
Аз категорично вярвам, че психическата нагласа и устойчивост са неразделна част от успешното лечение. Същото съм чувала и от всички онколози, с които съм говорила. За съжаление, трябва да призная, че невинаги ми се получава и аз също изпадам в дупки. Работя с психолози. Ще ми е интересно да погледна тази група, за която споменаваш, ако може да ми пратиш линк /може и на лично съобщение/. Според мен за всеки работи различно нещо /като не е задължително да е необходима външна помощ/, важно е да откриеш своето и да си убеден, че лечението ще е успешно.

Sisalber, бих препоръчала Факирова във ВМА пред проф. Христова в Александровска /лични впечатления/. В сайта на ВМА е публикуван телефон /мобилен/, на който отговаря директно д-р Факирова, аз така се свързах с нея. Просто във ВМА са затрупани и аз нямах време да чакам 3 седмици. Иначе и Поповска е много разбрана, работи с материали, изпратени по куриер, просто се пращат до МДЛ Цибалаб в Плевен, но след уговорка с нея.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 11:41 от BellaBella123

# 669
Добро утро, дами !!
Покрай химиите се запознах с една жена, която е психолог по образование и професия. Тя ми сподели, че изключително много се е отдала на духовното, така да се каже.  В момента е с чист ПЕТ, а случаят й е доста сложен, дори определен като безнадежден в началото, но това е друга тема.
Аз категорично вярвам, че психическата нагласа и устойчивост са неразделна част от успешното лечение. Същото съм чувала и от всички онколози, с които съм говорила. За съжаление, трябва да призная, че невинаги ми се получава и аз също изпадам в дупки. Работя с психолози. Ще ми е интересно да погледна тази група, за която споменаваш, ако може да ми пратиш линк /може и на лично съобщение/. Според мен за всеки работи различно нещо /като не е задължително да е необходима външна помощ/, важно е да откриеш своето и да си убеден, че лечението ще е успешно.

Sisalber, бих препоръчала Факирова във ВМА пред проф. Христова в Александровска /лични впечатления/. В сайта на ВМА е публикуван телефон /мобилен/, на който отговаря директно д-р Факирова, аз така се свързах с нея. Просто във ВМА са затрупани и аз нямах време да чакам 3 седмици. Иначе и Поповска е много разбрана, работи с материали, изпратени по куриер, просто се пращат до МДЛ Цибалаб в Плевен, но след уговорка с нея.
   Звънях на проф.Христова и се държа доста гадничко.Попитах я и за цената    и ми каза на място ще дойдеш как да ти кажа така.Разбирам но ако трябва да бия и 200 км до София за да разбера ,че цената е прекалено висока😔.Оф кажете ми на вас какво ви помогна да преживеете шока.Не спирам да плача и да се чудя кога и какво се обърка.Да си призная яд ме е на хората ,защото просто се смеят,говорят си .А аз все още не съм започнала дори истинската борба.Гледам децата си и само плача.Страхувам се ами ако не е хванато на време.Много мисли,а за неописуемите страхове дори не мога да ги опиша.Кажете ми как се справяте вие.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 11:53 от Sisalber

# 670
Да , тя се държи отвратително наистина, но казват, че е светило.
Опитай се да се внушиш, че не говори на теб и все ще издържиш 10-15 мин, без да се скараш с нея Simple Smile.
Цената е около 200 лв. На мен ми взе 150, защото каза, че прогестерона няма да го таксува, тъй като го потвърждава от първата хистология, както и ХЕР. Таксува ми само естрогена, защото там не беше съгласна с първоначалното.

# 671
Да , тя се държи отвратително наистина, но казват, че е светило.
Опитай се да се внушиш, че не говори на теб и все ще издържиш 10-15 мин, без да се скараш с нея Simple Smile.
Цената е около 200 лв. На мен ми взе 150, защото каза, че прогестерона няма да го таксува, тъй като го потвърждава от първата хистология, както и ХЕР. Таксува ми само естрогена, защото там не беше съгласна с първоначалното.
     Да !Права си .Важното е да получа еднакви резултати за да имам и подходящото лечение.От друга страна си викам да не е пък с толкова чакане да се оплескат нещата още повече в смисъл да трябва да се почне лечение ,а аз да си се размотавам.

# 672
  • Варна
Оф кажете ми на вас какво ви помогна да преживеете шока.Не спирам да плача и да се чудя кога и какво се обърка.Да си призная яд ме е на хората ,защото просто се смеят,говорят си .А аз все още не съм започнала дори истинската борба.Гледам децата си и само плача.Страхувам се ами ако не е хванато на време.Много мисли,а за неописуемите страхове дори не мога да ги опиша.Кажете ми как се справяте вие.
Пробвай да влезеш в църква.
Запали свещ за здраве, седни на пейка, стол, каквото има,  затвори очи и се помоли.
Виж дали ще ти подейства.
То ще си покаже, ще го усетиш дали е твоя начин.

Аз съм вярваща, но не съм, как да го кажа, набожна. Да почитам църковни празници, да спазвам пости.

Живея близо до църква и при мен съм забелязала , че има много ясни моменти, в които минавайки от там, нещо ме 4ехли да вляза и или си казвам след работа ще мина.
Има моменти, в които изобщо не се сещам и нищо не ме тегли.
Логично, свързано е с душевното ми състояние 😂.

Аз съвсем случайно открих, че ми действа много успокояващо да вляза и седна дори и за 1 минута или стоя права.
Паля си свещ за здраве. Не целувам икони.

Просто пробвай как ще го почувстваш. То ще си покаже.

# 673
Може да ви прозвучи скандално, но моята диагноза не е най-тежкото, което ми се случи в тоя живот. Преди десетина години баща ми се разболя и почина от рак. Година-две по-късно сестра ми, която беше много привързана към него, а и в резултат на връзката си с неподходящ за нея мъж, отключи тежко психическо заболяване. За мен и майка ми последваха години в ада. Поредица от тежки кризи, престои в болници , без да има траен резултат, агресия срещу мен и майка ми. Не можех да се справя, не приемах случващото, срамувах се и се обвинявах. 2019 година си напипах бучката, не плаках. Само ми причерня и си казах и това ли на мен ще се случи? По времето, когато претърпях операциите майка ми не можеше да бъде до мен. Трябваше да се погрижи за сестра ми. За мен шокът от нейното състояние беше по-ужасяващ и така не изпитах напълно страха, който мнозина нормално изпитват. Претърпях 3 операции, 6 химиотерапии, лъчетерапия и си казвах трябва да се държиш, да спестиш поне нещо на клетата си майчица.
Когато приключвах с химиотерапията избрах за работата една магнолия да насадим и викам на колегите - не знам дали ще доживея да я видя пораснала и цъфнала. Те милите не знаят какво да ми отговорят. И така две и половина години по-късно още съм тук.
Стана много лично, но всеки намира за какво да се хване. Направи всичко, което ти е по силите заради децата си и близките ти хора, а и за себе си.

# 674
Мама е минала диспансерния преглед, има дата за скенер за 1 август, но туморния маркер е 27, а предния път май беше 23. Дали е възможно да е от операцията, която беше преди месец да е?

Общи условия

Активация на акаунт