Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 67 132
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Коренче, прегръщам те силно и ти пращам цялата си положителна енергия, която съм способна да генерирам в момента ! Blue Heart  Blue Heart
Нека стане и лично, нали темичката е и за духовното оцеляване !  За мен има смисъл и душичките да си разкриваме, освен да си помагаме чисто организационно с лечението. Защото всеки си живее с неговите си страхове и лоши мисли, колкото и да се опитваме да ги подтискаме. И някак си и на мен ми олеква като прочета, че и друг има същите мисли в главата си и ги споделя.
Аз пък да ви кажа, с вас и с новите ми дружки от химиотерапиите, с които почти не се познаваме, споделям повече. Знам, че ще ме разберете, а  и не давам материал за клюки на разни хора.
Мен най-много ме вбесява фразата "Ти си силна, ще се справиш !" Знам, че в повечето случаи хората са добронамерени, но какво трябва да означава това? Ами, ако не съм силна? Точно за това много малко хора знаят през какво минавам. Работата ми позволява да работя от вкъщи и не се налага на никой да обяснявам. Така ми е по-добре.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 14:17 от Mollly

# 676
Може да ви прозвучи скандално, но моята диагноза не е най-тежкото, което ми се случи в тоя живот. Преди десетина години баща ми се разболя и почина от рак. Година-две по-късно сестра ми, която беше много привързана към него, а и в резултат на връзката си с неподходящ за нея мъж, отключи тежко психическо заболяване. За мен и майка ми последваха години в ада. Поредица от тежки кризи, престои в болници , без да има траен резултат, агресия срещу мен и майка ми. Не можех да се справя, не приемах случващото, срамувах се и се обвинявах. 2019 година си напипах бучката, не плаках. Само ми причерня и си казах и това ли на мен ще се случи? По времето, когато претърпях операциите майка ми не можеше да бъде до мен. Трябваше да се погрижи за сестра ми. За мен шокът от нейното състояние беше по-ужасяващ и така не изпитах напълно страха, който мнозина нормално изпитват. Претърпях 3 операции, 6 химиотерапии, лъчетерапия и си казвах трябва да се държиш, да спестиш поне нещо на клетата си майчица.
Когато приключвах с химиотерапията избрах за работата една магнолия да насадим и викам на колегите - не знам дали ще доживея да я видя пораснала и цъфнала. Те милите не знаят какво да ми отговорят. И така две и половина години по-късно още съм тук.
Стана много лично, но всеки намира за какво да се хване. Направи всичко, което ти е по силите заради децата си и близките ти хора, а и за себе си.
    Хей ти си толкова силно момиче.Винаги съм се възхищавала на такива хора.Пожелавам ти от сега нататък живота да ти даде най-доброто.

# 677
Оф кажете ми на вас какво ви помогна да преживеете шока.Не спирам да плача и да се чудя кога и какво се обърка.Да си призная яд ме е на хората ,защото просто се смеят,говорят си .А аз все още не съм започнала дори истинската борба.Гледам децата си и само плача.Страхувам се ами ако не е хванато на време.Много мисли,а за неописуемите страхове дори не мога да ги опиша.Кажете ми как се справяте вие.
Пробвай да влезеш в църква.
Запали свещ за здраве, седни на пейка, стол, каквото има,  затвори очи и се помоли.
Виж дали ще ти подейства.
То ще си покаже, ще го усетиш дали е твоя начин.

Аз съм вярваща, но не съм, как да го кажа, набожна. Да почитам църковни празници, да спазвам пости.

Живея близо до църква и при мен съм забелязала , че има много ясни моменти, в които минавайки от там, нещо ме 4ехли да вляза и или си казвам след работа ще мина.
Има моменти, в които изобщо не се сещам и нищо не ме тегли.
Логично, свързано е с душевното ми състояние 😂.

Аз съвсем случайно открих, че ми действа много успокояващо да вляза и седна дори и за 1 минута или стоя права.
Паля си свещ за здраве. Не целувам икони.

Просто пробвай как ще го почувстваш. То ще си покаже.
   Ами аз си се мола и на църква съм ходила.То нали вярата те крепи ,иначе пропадаш.И медитацията спря нещо да ми действа.До преди няколко месеца се чудих как ще се отърва от Паник атаки,депресия,тревожност а сега и това😔

# 678
Mollly, aз на такива въпроси в откритото пространство не отговарям😁
За теб фейсбук група няма ли бе жена.
Вярвам ама не във всичко🤗
Ако си си предначертала пътя да се гътнеш от това..... колкото и дзен да си в този живот, нищо не може да направиш...
Толкова по темата тук 😂😂😂
Бялото ми ходи, ама дългите ръкави не са удобни 😁

HriEmS, стискам палци да е от операцията.
Да е боледувала скоро?
Ковид, настинка? Може и от това да е...

Sisalber, аз си занесох блокчетата при Поповска.
Съвпадна ми на 90% с резултата от обикновения патолог в Окръжна-Варна. Само G-то Поповска ми го изкара по-високо🙄
За майка не сме искали второ мнение. При нея и без това забавиха химията заради киш-миш.....
Решихме да се доверим на лекарите!

# 679
DZ, не е боледувала от нищо,  точно преди последния скенер беше болна от нещо, но няма нищо друго. Като цяло този маркер е свързан с яйчниците, а те са премахнати, така че вероятно е от това. Има скенер на малък таз и на торс от преди 3 и 4 месеца и всичко беше ок.

# 680
DZ, не разбрах за какво ми говориш. Аз пазя дивана днес и бая постове натворих. За духовните практики ли? Аз пък във ФБ не поствам и рядко влизам Не съм му фен някак, а и тук ми е по-уютно. Ама ако не е по правилата и по вкуса на аудиторията, няма да пиша на тази тема.  Толкова ми е добре с вас и не искам да  дразня никой. Ако за това става дума де:)

# 681
Еха, доста сте изписали днес докато аз обикалям градинките с малкия ми син.
Виждам, че обсъждате д-р Албена Факирова. Миналата седмица бях при нея по повод повторна хистология на полип на матката. Тъй като ПЕТ скенер не показа категорична метастаза, а след операцията излезе такава, се съмнявам да няма нещо в матката и единия яйчник. SUV e 4.5.
Д-р Факирова излезна в отпуск до края на месеца. Присърце приема проблема ти. Като разбра, че си търся онколог за консултация, ми предложи тел на доц.Консулова и я препоръча.

# 682
  • София
Зададох този въпрос във ФБ, но да питам и тук.
Решила съм да ползвам правото си на безплатно пътуване с влак (толкова години не съм) и си извадих "книжка" от соц. грижи.
Та, мога ли да си доплатя за първа класа или за спален вагон? (най- вероятно ще трябва да попитам на касата, където ги издават тези билети). А вие знаете ли?
И колко време предварително преди пътуването мога да си купя билети?
Не съм пътувала с влак от дете...
И реших да си подарим с ММ това приключение и да си спретнем морски уикенд скоро. Ще бъде забавно! 😉

Molly, ОК си, нали?
.Аз се отказах да правя 3- ти тест, щом док е сигурен, че съм с ковид (и аз, де- симптомите ми са 1:1 като през март, когато карах омикрон). Гледам да не го разнасям- ходя с маска, когато ми се наложи да изляза и стоя на 2 метра от тези, с които ми се налага да контактувам.

# 683
Ани, добре съм. Виж колко съм активна днес Simple Smile.
Държа малко температура още, но 37.1-37.3.  Една позната ми каза, че нейната докторка задължително й казла да пие нещо за разреждане на кръвта при Ковид. Поне аспирин протект, за да не направи тромб. Обаче аз прочетох, че по време на химия не  бива да се пие.
За влака : Аз имам голям опит с нощните спални вагони. Имаме имот на морето и често тръгваме в петък вечер и в неделя през нощта обратно. Пълни два дни сме си там,  което с кола не може да се постигне при дневно шофиране, а ние не сме фенове на нощното. Не излиза по- евтино с влака, ако е редовна цената, но с намалението сигурно ще е приемливо.  Можеш да си доплатш на касата разликата. Билетите за спален вагон са кът през лятото, обаче. Пускат ги в продажба 30 дни по-рано и много бързо се изкупуват. Иначе купетата са чисти и ние си спим добре почти винаги.
Хубав морски уикенд, Ани !

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 23:27 от Mollly

# 684
DZ, не разбрах за какво ми говориш. Аз пазя дивана днес и бая постове натворих. За духовните практики ли? Аз пък във ФБ не поствам и рядко влизам Не съм му фен някак, а и тук ми е по-уютно. Ама ако не е по правилата и по вкуса на аудиторията, няма да пиша на тази тема.  Толкова ми е добре с вас и не искам да  дразня никой. Ако за това става дума де:)
Как ще дразниш бе душа🤗🤗🤗
Баш на място си е питането ти🥰
Исках са кажа, че имам мнение по въпроса, ама не за пред широката аудитория😁

HriEmS, всичко ще е наред 🥰🤗

# 685
  • София
Ани, добре съм. Виж колко съм активна днес Simple Smile.
Държа малко температура още, но 37.1-37.3.  Една позната ми каза, че нейната докторка задължително й казла да пие нещо за разреждане на кръвта при Ковид. Поне аспирин протект, за да не направи тромб. Обаче аз прочетох, че по време на химия не  бива да се пие.
За влака : Аз имам голям опит с нощните спални вагони. ...

Моли, в никакъв случай не пий нищо, единствено назначеното от онколог и/или лекар, който е наясно каква терапия правиш. Дори и ЛЛ не е ок при онкологична терапия, не са запознати със страничните действия. С този Аспирин протект и Ковид що хора направиха язви. Имам пресен случай точно с позната на химиотерапия, която химия /за метастази в костите/ обаче предизвиквала в редки случаи кръвоизливи, беше направила язва и то при пътуване в чужбина, лекарите в спешното там не бяха разбрали защо хемоглобина й е толкова нисък, нормално било при химия, добре, че се върна спешно тук и отиде в Сити. Оказа се, че от поне една година заради прекаран Ковид си е пиела Аспирин протект, ей така самоназначен, и не го е спряла, според лекарите по-скоро той е допринесъл, а не химията. Не знам защо много хора си мислят, че аспирина е нещо безопасно...

Много ми се пътува с нощен влак до Истанбул, има сега едни такива, спалните вагони са хубави /на турците са/, чудя се дали да не направим една екскурзия.

# 686

Много ми се пътува с нощен влак до Истанбул, има сега едни такива, спалните вагони са хубави /на турците са/, чудя се дали да не направим една екскурзия.
Ще те помоля, ако го реализираш, да ми пишеш задължително 🤗🤗🤗
Обмислям нещо такова и аз😁

# 687
До Sisalber
В Плевен работят двамата най-добри специалисти в областта на РМЖ:

доц. Поповска патолог, при нея се носят блокчета та за 2ро,3то мнение. Всичко което ми каза се потвърди в чужбина на 100%
За самата операция търси само и единствено проф. Ташко Делийски, завежда Гръдна хирургия в болница Сърце и мозък. Невероятен Човек и специалист. https://

# 688
До Sisalber
В Плевен работят двамата най-добри специалисти в областта на РМЖ:

доц. Поповска патолог, при нея се носят блокчета та за 2ро,3то мнение. Всичко което ми каза се потвърди в чужбина на 100%
За самата операция търси само и единствено проф. Ташко Делийски, завежда Гръдна хирургия в болница Сърце и мозък. Невероятен Човек и специалист. https://
   Като отида в понеделник да си взема всички документи ще го питам къде в Плевен ми е правена хистологията.Май ми спомена името на жена и може да е същата тази Поповска.А иначе и аз се чудя на къде да се ориентирам към Сърце и Мозък или Авис Медика.

# 689
Горещо ти препоръчвам проф. Делийски, той ми направи втора успешна операция 1 година след първата в София 2013 г. , при която се появиха усложнения, причинени и от лъчетерапията след нея. На ЯМР бяха сигурни, че съм с рецидив заради образували се бучки в оперираната гърда, а то се оказа че е фиброзна тъкан, която се е натрупала около некачествените конци, с които са ме шили при квадрантомията първия път.
Вторият път 2014 г. професорът предложи да махнем цялата гърда, която цялата беше на бучки около шева, за които лекарите в Сф бяха сигурни че са рецидив. След операцията в Плевен, доц. Поповска изследва материала и се оказа, че няма нито една туморна клетка и не е рецидив.
За мое голямо щастие, още при първата операция си занесах блокчетата лично от София до Плевен при нея и тя на момента ми разясни толкова много неща за  моето заболяване, които никой лекар до този момент не ми беше казал и беше единствената която се нае с прогноза за моето заболяване, която беше много добра, още тогава ме спечели и реших че ако не дай си боже се случи нещо, както и се случи, моето място е Плевен а не София.
Така че не се колебай и се довери на проф. Делийски, които работи в Сърце и мозък.

Общи условия

Активация на акаунт