Ергенът 🤍 - Сезон #1 - Тема #9

• 73 963
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 095
А знае ли се какво образование е учила преди? На 34 хората отдавна са завършили и са натрупали трудов стаж. И ако наистина пише "деЦки", явно не държат много на грамотността. 😀
Да не сме толкова критични. 😀 Каквото и да е учила, каквото и да учи занапред по-грамотна и умна няма да стане. Липсва базовото ниво на първите 10 години. Без здрави основи въздушни кули строи.

Скрит текст:
Това как го установи? Хората с времето, ако искат, могат да се ограмотят и да се развият интелектуално. Образованието и интелектуалното израстване не е задължително да спрат със завършване на университета. Много хора развиват общата си култура през целия си живот. И не говоря само за Сашка - Блага, Капитонова и сие също могат да понаучат доста неща след тази излагация, кояго показаха в предаването. Всичко, обаче е въпрос на желание да отделят от свободното си време и да го инвестират в собственото си развитие.

п.п. Някой знае ли какво е учила или все още учи Капитонова в американския университет?

Отваряте много дълбока тема, свързана с медицината, психологията и още куп науки, като по темата има изписани научни разработки, колкото ти душа иска. Най-общо казано, мозъка на човек в първата част от неговия живот, условно до 19-20г. е на такова физиологично ниво, че е ,"гъвкав", "пластичен" и т.н. Много по-лесно научава и придобива знания, умения и др. След този етап, след 20г. навиците, социалната среда, рутина на ежедневието, партньор,дават своята не лека тежест, под която научаването става все по-трудно и по-муден процес. Неслучайно задължителната образователната система е именно в този период до 19-20г. Оттам каквото сабя, покаже. Така, че не може Сашка да си е живяла живота и на 30г., ама чакай да взема да стана умна и образована, ами резултата го виждаме, абсурден краен продукт.
Така, че наистина без основа, освен да трупа нерелевантни и несистематизирани знания, Сашка трябва да се върне и да опита да изгради основите и тогава да ми стиска юмруче и да маха с него, като пръска знания.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 16:50 от tiesto_bg

# 1 096
Момичета, благодаря ви за духовитите коментари, веднага ми оправяте настроението!
Аз докато ви открия и се включа, сезонът още малко и ще свърши! Satisfied

Досега подкрепях Алекс, но в последния епизод малко ме подразни с излишни изказвания и роболепничене. Ясно ми е, че не виждаме пълния контекст, но от това, което ни показаха - чак аз настръхнах с неудобство от очевидно недружелюбната публика, пред която тя с всички сили излишно се мъчи да блесне с добронамереност и знания.
Каузата отдавна е загубена там, не вижда ли, че тя дори само като диша ги дразни - няма смисъл да се опитва да се сприятелява или да им променя становищата, повече гордост да прояви!

Блага от началото ми е антипатична, но откакто се извъртя като фурнаджийска лопата и стана едва ли не най-големият палач на Александра - съвсем не мога да я понасям. Ще използвам собствения ѝ израз от първите епизоди: "душата ми повръща като я слушам и гледам"... Няма такова инфантилно и жалко същество! С тези тежки хистрионни реакции си е директно за диагноза, жалка картинка!

Гергана ми е много симпатична и като изключим леките изцепки в по-предните епизоди, напоследък все повече ми се затвърждава като една от малкото свестни там. Да, кокетна е, съблазнителна и леко настъпателна в неподходящи моменти, но пак показва повече характер и достойнство, отколкото всичката останала паплач (с изключение на Алекс).

Люса, Дениз, Виктория са ми като ОЧЗ - помните ли организацията на злодеите и чудовищата от Мечето Ръкспин?  Grin Толкова са токсични, чак бие на фарс.

Деница и Марта са ми безлични. Денка е злобничка и дребнодушна, колкото и да ѝ се иска да минава за "дама". Марта е красива, но някак прекалено вяла, за да изпъкне.

Виктор пък ме дразни, че така и не се отпусна. Все е един такъв стегнат, изкуствено премерен в речта си, фалшиво-загрижен когато някоя е тъжна или разстроена - сякаш е невероятен шок за него, че има интриги и дрязги в кокошарника със съпернички, борещи се за един и същ човек. Rolling Eyes
Ясно е и че най-вероятно продуцентите и психолозите го карат да поддържа съспенса на шоуто, защото ако наклони везните само към Алекс, примерно, хората ще загубят интерес, защото ще решат, че победителката е ясна. Обаче много ме дразни като вижда злобното и откровено садистично отношение на махленски кукумявки, а веднага след това се лигави със злобния бобър и ѝ казва колко била мила и нежна... Bitch, please!

# 1 097
Да, а в пирамидата на Маслоу, интерпретирана от  Питоня , в горните етажи са "луксовете", а не възвишените потребности и цели.

# 1 098
Много беше смешно, че Вики завършила маркетинг, не знае името на пирамидата на Маслоу и различните нива. Тя изпитите как си е взела?  В Американския университет е явно много хлабава работата.

# 1 099
Много ме радва, че в темата има дебат за психологията, както и че виждам критично отношение.

С това формално висше образование през последните години вече са видими последствията. Всякакви учили недоучили си отварят кабинети и си позволяват да се именуват терапевти.
Визирам Александра, която явно наистина се подвизава в някаква дзен терапевтична школа и шарлатанства без диплома .
 цитат от инфото и там :
Скрит текст:
"Аз съм Александра Гърдева, занимавам се професионално с психология.
Завършила съм тримодулно обучение за основно ниво хипноза, трансперсонална хипнотерапия и мастър за регресия и прогресия.
Занимавала съм се професионално с консталации. Благодарение на процеса на работа в семейните консталации, открих своето призвание. Вярвам, че когато човек търси промяна и първо започне от себе си, всичко в живота се нарежда. Това е моят личен пример, как можеш да трансформираш живота си когато започнеш от себе си."

Тя самата не е наясно с материята, натъпкала е клишета в глава си, на всичкото отгоре има високомерието да ги рецитира и да обременява аудиторията с тях, мислейки си, че трябва на всяка цена да попиват ценните и знания.

Ролята на психотерапевта не е да дава готови формули и да  предлага решения на пациента. Ролята му е да помогне на пациента да си зададе правилните въпроси и САМ да намери отговорите и да стигне до решенията.

Психотерапевтът не е врачка и ментор, а специалист, който благодарение на познанията си за човешката психика, /независимо към каква школа се придържа/, да види критичните точки и да насочи човека към самостоятелно овладяване на ситуациите в живота му.

С течение на времето Александра се проявява във все по-лоша светлина. Те с Виктория не са много различни една от друга. Направих си труда да разгледам ИГ профила на Виктория и да прочета неща, писани много по-назад във времето.
Истината е, че Виктория също се е набълбукала с всякакви псевдопсихологии и повечето и повествования са по моему преписани отнякъде. Тя е доколкото разбирам последователка на някаква руска писателка Лариса Ренар, която под формата на 'Академия за личностно развитие' учи на ум и разум жените как да си намират богати мъже и да им харчат парите. Ясно е откъде е взаимствана житейската философия на Виктория.

И ако едната е откровено цинична, то другата - Александра е лицемерно и нагло невежа.

Халал да са му на Виктор и двете, една стока са.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 18:10 от lor

# 1 100
КонстАлации, а? При такъв неграмотен "психолог" няма да отида ни-ко-га. Много е зле Сашка, много.

# 1 101
Да, а в пирамидата на Маслоу, интерпретирана от  Питоня , в горните етажи са "луксовете", а не възвишените потребности и цели.
Просто луксът е най-възвишената цел за Питонова! 😅
Маслоу щеше да се обърне в гроба, ако я беше чул.

# 1 102
  • София
Просто луксът е най-възвишената цел за Питонова! 😅
Маслоу щеше да се обърне в гроба, ако я беше чул.

Аааа не сте прави. Тя каза "Има там една пирамида" никъде не е споменала пирамидата на Маслоу. Може да е измислила "Пирамидата на Виктория Капитонова за потребностите на съвременната кифла".

# 1 103
Аз съм в шок 😲 Дори не я познах 🧐

# 1 104
“Има една пирамида…” , защото дори не се сети, на кого е пирамидата.

Не бъркайте, Александра не е психотерапевт, за това се иска сериозно учене, а не три трейнинга по хипноза. Тя няма представа от терминология дори, езикът й е стил “книжки за взаимопомощ”.

Ергенът е толкова “загрижен” за всеобщия мир, че като пеперудка скача от цветче на цветче. Неслучайно дамите не изглеждат особено влюбени, а играят за спорта.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 18:23 от Tsugumi_

# 1 105
Според мен това как изглеждаш няма нищо общо с любовта и създаването на семейството. Всеки разумен човек си дава сметка, че външния вид е нещо, което с времето се променя, особено ако си с този човек цял живот. Няма никакво значение коя има корем, на коя са ѝ къси краката и коя изглежда като бял лист хартия (последното беше много добро сравнение от съфорумка за Дениз 😁) Аз мисля, че любовта не пита, тя просто ти се случва. И поради това не разбирам и някои от момичетата от предаването като започнат да правят генерални изводи коя заслужавала и коя не заслужавала да отиде на среща, как "отварят" очите на Виктор или коя не била за него. Това са неща, които не се обясняват и не са свързани с логиката, никой не е толкова голям за да каже кой с кой трябва да бъде и да харесва. 🤦 Затова си мисля, че повечето там гледат на всичко това чисто и просто като на женска надпревара. Защото това коя ще си хареса Виктор не зависи от ничие мнение, а може би не зависи дори и от него или поне така си мисля аз, че се случва любовта.

# 1 106
Според мен това как изглеждаш няма нищо общо с любовта и създаването на семейството. Всеки разумен човек си дава сметка, че външния вид е нещо, което с времето се променя, особено ако си с този човек цял живот. Няма никакво значение коя има корем, на коя са ѝ къси краката и коя....
Ами не е така. Мъжете се влюбват с очите.
И точно за създаване на семейство предпочиатат така наречения “пълен пакет”.
Дебела с къси крака и корем жена пак би била харесана от някой, но надали ще избира тя, по скоро нея ще я избират. И говорим за начало на връзката, а не 15 г след брака и децата.....

# 1 107
Никой не отрича, че външния вид има значение когато става въпрос за привличане, но това далеч не е всичко и не е предпоставка за любов и семейство. Жена, която е по-пълна и скъси крака също може да създаде семейство и да намери любовта, както се е и случва в живота.

# 1 108
Никой не отрича, че външния вид има значение когато става въпрос за привличане, но това далеч не е всичко и не е предпоставка за любов и семейство. Жена, която е по-пълна и скъси крака също може да създаде семейство и да намери любовта, както се е и случва в живота.
Изказването беше, че това как изглеждаш няма нищо общо в любовта и създаване на семейство.
И не е вярно. Има много значение.
Грозни неподдържани отблъскващи хора, нямат голям шанс да срещнат любовта. Важи и за двата пола.

# 1 109
Ами във Вашия свят може и да не е вярно, но по цял свят не се разхождат само чисти и поддържани хора. Според Вас те дали намират любовта? Може би с право хората са казали, че за всеки влак си има пътници. Вие може да сте най-чистата и поддържана жена с най дългите крака, но характерът ви да е силно отблъскващ и нетърпим, според мен тогава шансовете Ви за любов са силно ограничени, но дори и тогава пак може да се намери някой, който да ви обикне заради това което сте. Едни очи и едни крака няма да ви донесат любов в живота - характерът и душата са това което обича човек. Надявам се правите разлика между влюбване и любов (обич).

Общи условия

Активация на акаунт