Ергенът 🤍 - Сезон #1 - Тема #9

• 73 969
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 155
Върнах се няколко пъти и всеки път го чувам много ясно това "Гери" в слушалката...

# 1 156
На мен също не ми харесва Гергана.  Има един приканващ цинизъм в погледа си, да не говорим за хищната усмивка. И сто куиза да спечели, като гледах долнопробния, чалгарски маниер на съблазняване, няма начин да повярвам в наличието на интелект. Нищо, нищичко няма, което да ѝ харесам.

# 1 157
Гергана беше супер на срещата с Виктор. Само да не беше надувала толкова устните и да се държеше винаги женствено, интелигентно и по-обрано и щяха да й дишат прахта останалите.
Все повече ми мирише на режисура на мен, сякаш психолозите са им подшушнали как да се държат, та да има някаква динамика.
В миналия епизод не чухме гласеца на Алекс, а в този то не бяха речи, проповеди... И това към Дениз си беше абсолютен номер, не вярвам да е толкова глупава, та да я има за добър човек. Че и изказването как предпочита "да й сритат задника" беше туу мъч. Grinning Според мен това си беше стратегия да покаже колко е извисена и как отвръща на злото с добро, а другите колко са лоши и маргинализирани и стратегията й донякъде се увенча с успех за пред зрителите. (Алекс: "Толкова красиви думи са написани в тези карти!", Люса: "А бе, я ме остави на мира, писна ми от твоите красиви думи!" Joy). Отделно според мен иска да си направи престоя малко по-поносим, затова опита с добро да тръгне към Дениз и тя май поддаде, поне първоначално, пък ще видим натам. Иначе няма как нормален човек да не е наясно, че има само врагове и няма да намери приятели, дори и да се мазни, всичко е стратегия за мен - да омилостиви Дениз и така да раздели малко двойката Дениз-Виктория. А и жената с по-грубите нападки и обидни думи винаги е била Дениз и вероятно тя оказва по-силно влияние на комфорта й в къщата. Wink Определено трите рози й дадоха самочувствие и тласък. А Виктор като я прегърна на канапето... Ами, добре стоят един до друг, с никоя не се чувства толкова близък и ми създават усещане за пресни гаджета.
Блага всички я мислехме за простодушна овчица, а тя каква змия излезе. Joy Не знам коя искам да си тръгне първа - тя или Люса.
Деница няма грам усещане за истинската ситуация и не знам на какво се надява. А Виктор толкова фалшиво загрижен изглеждаше на пейката, че не е истина. Grinning
Айде, чао, хора, чао, до скоро. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 05:18 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 1 158
blanc , благодаря, припомних си, че бор беше сосна. Все пак съм учила руски преди доста години и не го ползвам. Но простите числа и хипотенузата са си като на бг. Simple Smile

проксима, не е нужно да бъдеш груба и да нападаш в стила на рускинчето. Може да си имаш причина да го правиш, ти си знаеш. Реакцията ти не прави поведението на  Виктория Капитонова и езиковите й спекулации  по-приемливи.
 Все пак не сме в преводаческа тема по дендрология на  руски, а  темата е "Ергенът", коментираме претенциите и поведението на участниците. . Вярно е, че чукнах гугъл превод набързо и се подведох, защото не успях да се сетя в тези късни нощни доби, че бор е сосна, от години не ползвам руски. Това не означава, че ми липсват базови езикови знания "на какъвто и да било език". Подразни ме за пореден път стремежът на Капитонова да се прави на интересна пред Виктор, че не владее езика, че е чужденка. Но с момичетата говори български на скоропоговорка, с тях няма езикови затруднения. Тези затруднения се пръкват само, когато има полза от тях. Това си беше чиста проба поредното маниерничене от нейна страна.
Харесвам руската класика, но трудно понасям типичните рускини, с тяхната надменност, меркантилност, лукавство, липса на емпатия, простотия и ждрапане на всяка цена да хванат някой паричко, по възможност чужденец, който да им осигури живота. Трудно понасям и типичните руснаци, с тяхното пиянство.

Колкото до превода на хво́я, това са игли на български. (Хвоя — листоподобные органы многих голосеменных (хвойных) растений.)  Ударението е на "о" - хво́я, не на "я", както Капитонова го произнесе.
Игли се наричат листата на иглолистните в нашия роден език, от там идва и иглолистно, а думата "игли" има няколко значения, вкл. и шивашки игли, каквито ти визираш. Пак на български, между иглолистно и игли, има доста съществена разлика - едното е ботанически вид -дърво, или храст ( бор, смърч, хвойна и т.н.), а другото - ботанически орган ( борови игли, елхови игли и т.н.). Та преди човек да бърза да се заяжда, по-добре да научи понятията първо на родния си език.  

ПС Не открих в таксономията на руски, хвоя да е отделен вид бор. Не бих изключила в някой регион да наричат и така някой от видовете бор.
Изглежда все пак гугъл не ме е подвел толкова много
Цитат
Сосновые боры особенно типичны для песчаной почвы...
В Красноярском крае сосна обыкновенная представлена тремя подвидами: кулундинским (Минусинские боры...)

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0
 https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B2%D0%BE%D1%8F_(%D0%B7%D … 0%BD%D0%B8%D1%8F)

Скрит текст:
Ми те и на руски така се наричат.  Сега не знае боровете как се казват - Хвоя ? ( игли на руски) А то и на руски бора си е пак бор. Нищо, че била израснала в борови гори.

Когато на човек му липсва база на какъвто и да било език, е лоша идея да ползва гугъл преводача.
Защото хем ще го подведе, хем ще го изложи. Има и по-читави преводачи, но и те не са в услуга на незнаещите ако трябва да ги ползват като аргумент.
Хвоя е вид бор /един от многобройните, които виреят в студените пространства на Русия/,
гугъл може да го дава като игли при превод, но всъщност коректното е иглолистно.
Игли на руски не е баш игли, а иглы, както и няма в руския език дума бор. Сосна и това е.
Примерно - *Утро в сосновом лесу*.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 04:44 от Diorela

# 1 159
Aз дочух съвсем друга версия за финала, която изобщо не включва Виктория.
Скрит текст:
Oстават Александра и Дениз, той избира Алекс, но тя му отказва. Обяснява за тормоза от останалите и негативното преживяване и че не иска връзка, която да свързва с всички тези неща.

# 1 160
  • Sofia
Блажка си е Блажка.. На няколко пъти я чух да казва, "ако не си к*чка си аут". Последователно е момичето, придържа се стриктно, към мотото си в живота. Simple Smile
Гергана има хубаво тяло и черти, изключвам устата, при нея проблемът е поведението й тип "хишна хиена". Изглежда вулгарно и евтино, премине ли в режим "настъпление".

# 1 161
Моето виждане за Гергана е следното: много назад вече в темата, една съфорумка обясни, че в едно от чуждестранните (а може би и във всички останали) предавания “Ергенът”, на жените се дават роли, които те да играят в него и да следват определена сюжетна линия. На Гергана ми се връзва да са ѝ дали ролята на изкусителката, това, че тя не е я изигра добре и прекалено настървено се хвърляше на Виктор е отделен въпрос - явно при нея се получава преиграване и въобще актьорското майсторство не ѝ е сила. Много пъти, когато са били на пейката само двамата, тя не може да се сдържи да не се засмее. Ясно си личи, че не ѝ идва от вътре това, което трябва да каже или направи. В последните епизоди я показаха в съвсем различна светлина, все едно е друг човек. На мен ми хареса тяхната среща, особено частта, в която каза на Виктор, че предпочита да говорят за нещо друго, а не да бистрят скандалите в къщата. Другите хиени щяха да се възползват от възможността да злепоставят конкуренцията, тя обаче не го направи.
Блага като погледне нагоре, вижда дъното. Много ниско падна. Щяла отново да повярва в Дядо Коледа. Паднах от смях. Толкова е първична и несигурна, та чак дрънка.
Александра трябваше да стои и да си мълчи.
Виктория К. всички я разбраха колко е меркантилна. Не мисля, че е способна да се влюби в човек, който не е богат. Всеки си намира майстора в един момент, ще видим нейния бляскав инфлуенсърски живот как ще се развие.
Посредствен епизод.

# 1 162
Няколко пъти дават Гери без грим, когато прави коментар и ми е много симпатична. Дори ми напомня на Джесика Алба, когато не е с червило и сенки. Иначе червилото подчертава надутите й устни и според мен без грим изглежда много по-добре. За разлика от Дениз, която направо си е грозна без боички.

# 1 163
Добро утро. Христос воскресе!
Чета ви и си мисля, наистина българите заслужаваме съдбата си.
Имаме манталитета, след като се отнеме лавровият венец от един, не да се осмислят грешките, а моментално да бъде даден на друг. В случая - друга.
Само слагам една снимка ето тук, която я имаше назад в темата, вие си направете изводите, дали не допускате грешка, като преписвате нереални качества на Гергана и що за качествен, здравомислещ и улегнал човек е тя.

# 1 164
# 1 165
  • София
И аз съм от хората, които не харесват Гергана и намират "красотата" й и излъчването й за пошло като на много евтина кръчмарска певица, която прикляка на всеки мъжки скут, докато тресе тяло под ритъма на чалгата. Именно и  затова в началото така се връзваше, че Ергенът не я харесва, явно не е свикнала в кръчмата да не е център на внимание и като не се намери кой да я оцени - сълзи и сополи. Много се смях на изказването как пък Виктор не я е харесал, защото тя е над нивото му 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Сигурно горката и тя така си казва, за да не я удари по самочувствието. Не всеки мъж харесва надути устни и мазни погледи. Най-малкото някои искат поне малко да преследват жената.
Толкова за нея. Между другото има някои сравнително нови акаунти тук, които страстно я защитават и имам чувството, че е повикала приятелките си за я хвалят.

Люса пуснала как прави козунаци и ги бие в масата с всички сили. Може да е гледала последния епизод за вдъхновение, но сигурно хубави са й станали козунаците, че така се правят.

# 1 166
Някой дали може да сподели стара снимка на Гергана? Интересно ми е как е изглеждала без нахапаните устни.
На последната снимка различавам Дениз и Гергана, а третата убавица известна ли е?

# 1 167
Ето я Гергана без каквото-там-се-слага-в-устните (снимките са от 2017-та):

Аз също съм скептична към нейния “интелект”, прекалено е провокативна (пак казвам, че ролята на “изкусителката” за мен ѝ пасва идеално). Наистина има чалга излъчване, кифленско поведение. Но все пак на срещата ми хареса, държа се нормално с Виктор.

# 1 168
Христос Възкре! Бъдете здрави и благословени!
Пиша рано рано, защото аз съм един от акаунтите, поддържащи мнението, че Гергана е доста над Виктор. Първо, не я познавам лично, тя е доста по-млада от мен, а и аз отдавна съм в чужбина. Второ, причината да я поставя на по-високо стъпало не е нейната визия и поведение на хищна жена, а интелекта, който показва. Като изключим състезанието за обща култура,   нейните коментари винаги звучат смислено и логично, за разлика от тези на Виктор, който говори заучени фрази и използва паразити изрази като 'колко мило'. И накрая, Гергана е завършила УНСС, докато ергенчето  - само спортно училище. Тук се коментираше нивото на българското висше образование и купените дипломи и аз не твърдя, че Гергана е с интелект на атомен физик, все пак, жените са избирани по определени критерии, но четенето, ученето и общуването със студенти и преподаватели, разширява много кръгозора. Струва ми се, че Виктор  усеща това и като всеки мъж се страхува от по-умни жени. Забелязвате ли как Деница и Александра винаги слизат на неговото ниво, за да го карат да се чувства комфортно? Гергана, за мен, е едно умно и красиво момиче, тръгнало по лесния път, но има капацитет за нещо повече.

# 1 169
Добро утро. Христос воскресе!
Чета ви и си мисля, наистина българите заслужаваме съдбата си.
Имаме манталитета, след като се отнеме лавровият венец от един, не да се осмислят грешките, а моментално да бъде даден на друг. В случая - друга.
Само слагам една снимка ето тук, която я имаше назад в темата, вие си направете изводите, дали не допускате грешка, като преписвате нереални качества на Гергана и що за качествен, здравомислещ и улегнал човек е тя.

От какво събитие е тази снимка?

Общи условия

Активация на акаунт