Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 43 815
  • 793
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, само сутрин ли давате кръв за витамин Д. Вчера отидох по обяд, но ми казаха сутрин на гладно и ме върнаха. Странно, защото предния път ми взеха кръв след 12:00, защото нямало проблем по кое време е. Утре отновно ще ходя, но рано. В момента приемам спрея на better you, от 16 февруари. Чак сега ще пускам контролни. Малко се притесних да не съм го превишила. Взимам най - високата доза. Мислех си, че трудно се наваксва и за това не съм го проверявала до сега. А те се минаха 3 месеца.

# 631
В сайта на цибалаб пише до 9ч. сутринта. Досега все с малко е минавало 9ч., но заради това, че винаги се чака повече от час за ред.
Момичета, само сутрин ли давате кръв за витамин Д. Вчера отидох по обяд, но ми казаха сутрин на гладно и ме върнаха. Странно, защото предния път ми взеха кръв след 12:00, защото нямало проблем по кое време е. Утре отновно ще ходя, но рано. В момента приемам спрея на better you, от 16 февруари. Чак сега ще пускам контролни. Малко се притесних да не съм го превишила. Взимам най - високата доза. Мислех си, че трудно се наваксва и за това не съм го проверявала до сега. А те се минаха 3 месеца.

# 632
  • София
Проба за витамини съм давала и към обяд, няма значение кога са.

# 633
Проба за витамини съм давала и към обяд, няма значение кога са.

А трябва ли да е на гладно?

# 634
# 635
  • Замък сред облаците

https://www.synevo.bg/vitamin-d3/

# 636
Здравейте мами. Писали сте, прочетох си едно хубаво. От големите неща нищо не съм вземала, явно всичко ще е на 1ви юни.
Аз яко подбира какво да вземам, кое ще ми трябва и кое не най-вече заради финансовата част, няма да го крия. Смятам че, ако се наложи винаги мога да отида до магазина да купя необходимото (яко не успея с кърменето примерно, а бебо е на АМ). Ами яд ме е колко е скъпо всичко тук. Аз имам стерилизатор от немай къде, просто защото с 1вото си купих страхотен комплект на Chicco natural feeling от UK, съдържаше стерилизатор, помпа, 6 шишета и биба. За цялото това нещо дадох около 100лв, беше супер намалено. Сега в момента гледам помпата в raya, с 20% процента ми излиза около 65лв, е вярвате ли ми, че дори не мога да се прежаля да ги дам, като знам преди за колко я купих. Страшно е скъпо всичко в БГ и не е от сега още от преди си е така, специално за бебешките стоки.

На tommee машината по-горе в George е 90£, до скоро имаше голямо намаление, мисля нещо от сорта на 60£ беше.
В България всичко е с огромна надценка. Аз дори количка няма да си закупя от тук, тъй като хубавите колички са четирицифрени суми, което е абсолютно безсмислено. От уредите съм се спряла на стерилизатор, за сега. Все още не сме пазарували нищо, съвсем скоро трябва да започнем. Аз обратно на много майки, не желая да взема нищо, от никого. Ще закупим само най-необхдомите неща.

# 637
Даже и не съм си мислила да купувам такава машинка, защото си е влажен въздуха в Бургас и най - много да мухлясаме 🤭

АА, аз съм тази с Термометъра, ама разбрахте какво имам предвид 😅

Бях доста развълнувана когато го писах и изобщо не мислих. Бях днес на преглед и ми смениха кортикостероида и сега от таблетки минавам на интрамускулно. Както "обичам" инжекциите и ми се пререва. От 20мг седмично сега ще е 80мг 😟

Аз така като теб бях сигурна, че въздухът е сух и си купих овлажнител на филипс, сумати пари, за да го включа три пъти и да разбера, че то не само процента влажност не е нисък, ами направо станахме за влагоабсорбатор и така си имам още един уред, ползван два пъти и прибран да пази шкафа. 😀 Така че те съветвам първо да си вземеш хигрометър да видиш дали имаш нужда.
Десислава, даже и нямам термометър за влажност, но съдя по това как се чувстваме, явно при вас не върши тази работа със сушилника.
При мен, ако седя много на климатик  и ми се запушва носа, но не съм сигурна, дали защото ми изсушава въздуха или от синузита 🤭

Май ще взема един термометър за въздух, че ми стана любопитно колко е вкъщи 😅  А за бебчо е ясно, че ще свикне на нашите условия, че иначе ще трябва да живеем отделно 😅

# 638
  • Замък сред облаците
За термометъра беше закачка, то бейби брейна не прощава 😄

Малко остана, важното е тромбоцитите да се държат. Никой не обича инжекциите, ама виж колко момичета се боцкаме месеци наред с едно или друго, не е страшно.

# 639
Цитат на: krisstiA
В сайта на цибалаб пише до 9ч. сутринта. Досега все с малко е минавало 9ч., но заради това, че винаги се чака повече от час за ред.
[/quote

Не ви ли пускат да минете с предимство? На бодимед има бележка, че бременните са с предимство и от както ми личи коремът всички на опашката ме пускат, не чакам вече.

# 640
Момичета, подуват ли ви се краката? От няколко дни вечер са ми ужасно подути - меря кръвно всеки ден по няколко дни, нормално си ми е, колкото попринцип.

# 641
Ох, то това е добро оправдание 🤣
То и аз с моите изследвания по 5 пъти на месец си мислих, че ще сипреодолея страха, ама пак се изложих единия път и си припаднах, добре че бях легнала 😅
АА и аз на това се надявам, че след 50 дни говорехме да идва бебчето ❤️
За термометъра беше закачка, то бейби брейна не прощава 😄

Малко остана, важното е тромбоцитите да се държат. Никой не обича инжекциите, ама виж колко момичета се боцкаме месеци наред с едно или друго, не е страшно.

# 642
  • Замък сред облаците
Аз не се подувам ама май не съм критерий - хоум офис съм, редувам стол и диван, разхождам се. Иначе се старая да пия 2.5-3л вода на ден и гледам да не прекалявам със солта.

# 643
Искам да се оплача... За втори път съм с Ковид през бременността. Много се притесних... АГ-то ми каза да пия само парацетамол, а слушам, че на други бременни повече неща са изписвани. Чувствам се ужасно, страх ме е да не се случи нещо лошо....

# 644
  • Замък сред облаците
Консултирай се и с инфекционист тогава. Бързо оправяне!

Общи условия

Активация на акаунт