Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 486
  • 793
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, мами!
Днес бях на трета фетална морфология.
Препоръчаха ми да посетя ендокринолог, заради леко повишена захар, след направено обременяване с глюкоза. Лекарката, която ми препоръчаха е д-р Йонкова от Майчин дом, но не намирам никакви нейни координати?
Моля, ако някой е посещавал горепосочената лекарка, да ми съдейства за намиране на координатите ѝ, а бих се радвала и на мнение.
Благодаря!
Здравей, Аз бях при нея преди празниците, точно заради гест. диабет. (Бях писала по-назад в темата). Препоръча ми я моят АГ. Доста е добра май, дори след нейния преглед и първите измереания на захарта с глюкомер отидох при моя Ендокринолог, койото ми следи хашимотото и той потеърди нейните съвети. Общо взето имам вече нещо като личен гликимичен профил на хранитв.
Засега нещата, които най-много ми вдигат захарта са леща и ориз. Оризът повече, така че съм ги изключила. Дори малко парче шоколад, не ми вдига топкова глюкозата. Дори хапнах малко козунак по великден. При всеки е индивидуално. Откакто си меря редовно глюлозата не съм стигала стойностите от обременяването, така че май вс е ок.Simple Smile
Какви са били Вашите стойности?
Аз имам съвсем леко завишение.. Звънях за час в МЦ, в който преглежда, но часът, който миморедложиха е доста далече, което не ме устройва.. Знаете ли дали преглежда на друго място?

# 286
Здравейте, взели ли сте си помпа за кърма и на коя се спряхте? Ако вече сте ползвали, каква сте имали и какво ви е харесало/не ви е харесало? Четох и чувам различни мнения и искам да събера повече информация, благодаря!

Здравейте аз си взех тази.
Незнам дали е добра препоръчаха ми я в магазина.

# 287

Смятам да се възползвам от намалението

# 288
Това за помпите къде го има, не намирам нито в сайта им, нито във ФБ страницата.

# 289
Това за помпите къде го има, не намирам нито в сайта им, нито във ФБ страницата.

Излезе ми като реклама в Инстаграм

# 290
  • София
И аз не видях намаление на помпи в сайта им. 😕

# 291
Вече го има, но сега са го бутнали явно сайта. По-рано наистина нямаше.

И аз не видях намаление на помпи в сайта им. 😕

# 292
Здравейте, мами!
Препоръчаха ми да посетя ендокринолог, заради леко повишена захар, след направено обременяване с глюкоза. Лекарката, която ми препоръчаха е д-р Йонкова от Майчин дом, но не намирам никакви нейни координати?
Моля, ако някой е посещавал горепосочената лекарка, да ми съдейства за намиране на координатите ѝ, а бих се радвала и на мнение.
Благодаря!
Здравей, Аз бях при нея преди празниците, точно заради гест. диабет. (Бях писала по-назад в темата). Препоръча ми я моят АГ. Доста е добра май, дори след нейния преглед и първите измереания на захарта с глюкомер отидох при моя Ендокринолог, койото ми следи хашимотото и той потеърди нейните съвети. Общо взето имам вече нещо като личен гликимичен профил на хранитв.
Засега нещата, които най-много ми вдигат захарта са леща и ориз. Оризът повече, така че съм ги изключила. Дори малко парче шоколад, не ми вдига топкова глюкозата. Дори хапнах малко козунак по великден. При всеки е индивидуално. Откакто си меря редовно глюлозата не съм стигала стойностите от обременяването, така че май вс е ок.Simple Smile
Аз имам съвсем леко завишение.. Звънях за час в МЦ, в който преглежда, но часът, който миморедложиха е доста далече, което не ме устройва.. Знаете ли дали преглежда на друго място?
Стойността на гладно ми беше 4.8, на 60 минута нещо малко над горната граница на референтните, но на 120 минута не беше паднала много от предната..

# 293
Момичета към каква бебешка козметика сте се насочили? Тези от вас, които вече имат опит, ако може го споделете и ако имате съвети относно избирането предполагам не само на мен ще ми е интересно да чуя съветите 💐 Чудя се с коя да започна, а на пазара има доста голям избор и ми гръмна главата вече 🥴
И кои съставки трябва да гледаме да ги няма в козметиката и кърпичките? 🤔

Относно Рая Тойс като цъкнете на категория   "Помпи за кърма" и излизат намаленията 💐

# 294
Момичета към каква бебешка козметика сте се насочили? Тези от вас, които вече имат опит, ако може го споделете и ако имате съвети относно избирането предполагам не само на мен ще ми е интересно да чуя съветите 💐 Чудя се с коя да започна, а на пазара има доста голям избор и ми гръмна главата вече 🥴
И кои съставки трябва да гледаме да ги няма в козметиката и кърпичките? 🤔

Относно Рая Тойс като цъкнете на категория   "Помпи за кърма" и излизат намаленията 💐

Аз ползвам тази програма, гледам поне да няма червено, защото трудно се намира без червено и оранжево.

# 295
Най-добрият съвет, който получих е да не купувам нищо предварително, а да видя дали тази от болницата ще му понесе и да купя от нея. Така и направих (ползваха Здраве и Bubhen, купихме Bubhen). Също така като се роди бебенце ще ви кажат в родилното каква му е кожата и от какво има нужда. Примерно бях с намалели околоплодни води и като се роди бебка ми казаха да почна задължително с олио, защото е с по-суха кожа.

Другото, което мога да предложа е да си набавите тестери на различни марки (мисля, че ако помолите в някоя аптека няма да ви откажат) и да тествате.

Ще купите скъпа козметика, която може да не му понесе, после втора, трета и т.н. и ще стои по шкафовете.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 22:34 от deska90

# 296
Аз като раждах в болницата мисля, че използваха Хип. Но от както сме се прибрали използвам Dove бебе. За подсичане най-добре ѝ действа павловича мас, но нея мисля, че я дават след 3-ти месец.

# 297
Здравейте, мами!
Благодаря!
Стойността на гладно ми беше 4.8, на 60 минута нещо малко над горната граница на референтните, но на 120 минута не беше паднала много от предната..
Абсолютно сте в норма, според лекарката от ФМ, 5.1 е нормата, моята е 5.3.

# 298
Даже и не знаех, че има козметика на Хипп 😅
deska, аз мислих, че за болницата трябва да си носим, а не че те дават. Или някои болници дават мостри?
Дадоха ми мостри на Mustela baby, като до сега нищо не съм използвала от марката и смятам аз да ги изпробвам. Също и комплект за пътуване на Uriage baby, от марката съм много доволна от всеки един продукт, който съм изпробвала и ползвам. Не са ми направили реакция, а и моята кожа си е с претенции 🤭
Смятам да опитам Бочко и Нивеа Бебе, че и от Нивеа съм доволна.
Мацинка, златна си! Изпробва програмата и определено ще я използвам. В състава гледам да няма поне оранжево и най- вече червено, нали така? Или като оценка да не е в червено?

Аз като раждах в болницата мисля, че използваха Хип. Но от както сме се прибрали използвам Dove бебе. За подсичане най-добре ѝ действа павловича мас, но нея мисля, че я дават след 3-ти месец.

# 299
Лотос в болницата имаше осигурена козметика и накрая и мостри ми дадоха на различни марки, че няма какво да ги правят и раздават. Но си права, че всяка болница е с различна политика. Но съм чувала да се носят памперси и дрешки, чак козметика не. Нека и другите мами се включат и да споделят.

Общи условия

Активация на акаунт