Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 486
  • 793
  •   1
Отговори
# 270
Мацинка много благодаря за инфото ☺👍

# 271
Някой пита по-рано за тоновете - много е индивидуално. На прегледа доктора ще огледа плацентата, нейната зрялост, позиция на бебко, дали върви назад или напред и ще прецени дали да почнат тоновете от 32 или 36 седмица. Надявам се и ние да го уточним това другата седмица.

Тези подложки приличат на тези в чантата за пелени, нали?

# 272
Не знам какво си чела, но медицинските проучвания сочат че такава абсорбция е пренебрежимо ниска дори при 95% спирт: https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2334-7-117

Благодаря АА, просто аз се зачудих аз ли съм единствената неразбрала, която си ползва спирт за дезинфекция на ръцете, а и нито един лекар не ми е обръщал внимание да не го правя.

# 273
Всъщност, тези еднократните чаршафчета/ пелени са удобни до някъде. Аз като го слагах в началото на него и понеже беше страшна жега, горкия много се потеше. За това започнах да използвам от тези. В икеа има даже едни доста по големи, отгоре са като хавлия и пак непромокаеми. Имам доста, от различни магазини и само такива ползвам. А сега понеже се учим на гърне и пишлето все е извън гърнето, слагам отдолу еднократни пелени. Иначе да, като тези който вървят с количката са.

# 274
Усетихте ли някаква промяна в движенията на бебчетата? Моето сега се движи доста по-различно, за разлика от в шестия месец и до преди няколко седмици - преди ритничетата бяха по-бързи, по-резки, а сега по-плавно като че ли си изтяга крачетата. 😃

# 275
Аз лично усещам промяна в движенията. Мисля, че смени и позиция, но ще разбера на следващия преглед, живот и здраве във вторник.
Много по-плавни са, почти липсват резки движения. Преместванията са почти неприятни, много натиск ми прилага отвътре. Ритници почти ми липсват, ако съм права е с лице към моя гръб и най-вероятно затова не ги усещам. Но пък за сметка на това едно дупе и гръбче изскачат редовно.
Случва се да държа нещо в горната част на корема си (като масичка) и с дупе ме натиска. Като погаля леко се прибира и после пак го бута. Grinning
Не мога да схвана само едно движение, което усещам е като потрепваше на мускул. Дали не е от ръчички? Не мога да го определя.

# 276
И аз така в долната част усещам потрепване - оказа се,че е с главата надолу и май наистина са ръчичките. В коя седмица сте вие? Simple Smile

Аз лично усещам промяна в движенията. Мисля, че смени и позиция, но ще разбера на следващия преглед, живот и здраве във вторник.
Много по-плавни са, почти липсват резки движения. Преместванията са почти неприятни, много натиск ми прилага отвътре. Ритници почти ми липсват, ако съм права е с лице към моя гръб и най-вероятно затова не ги усещам. Но пък за сметка на това едно дупе и гръбче изскачат редовно.
Случва се да държа нещо в горната част на корема си (като масичка) и с дупе ме натиска. Като погаля леко се прибира и после пак го бута. Grinning
Не мога да схвана само едно движение, което усещам е като потрепваше на мускул. Дали не е от ръчички? Не мога да го определя.

# 277
В момента 30+6. Явно ще са ръчичките това потрепване, но като ида на ехограф ще ми потвърдят. Grinning

# 278
Аз съм точно в същата седмица и дни! 😊

В момента 30+6. Явно ще са ръчичките това потрепване, но като ида на ехограф ще ми потвърдят. Grinning

# 279
Момичета , аз съм 25+5 и преди 3/4 дни беше много шантава и направо усетих бебка как се премести и вчера бях на преглед и лекаря установи , че е заела позиция с главичка надолу и си чака бебунката 🥰
От тогава почти не я усещам , но и сладичко не хапвам почти и някак си ми липсва 🙂🙂🙂

# 280
Хоооп, днес бях на преглед, че 2 месеца не бях виждала шушончо. Всичко му е идеално. Расте си както трябва, което е най - важното. Срамежливко се оказа обаче. Криеше си личицето с ръце или заставаше зад ребрата ми.
Успяхме обаче да го  хванем за кратко, де. Бузанчо с камба. На майка си се очертава да прилича Grinning

28+3 съм и е 1.200кг.
Иначе доста често се превърта и усещам ръчкане долу към пикочния мехур, но е сравнително нежен за сега Grinning
След като си го видях днес ми е едно спокойно и усмихнато.

# 281
Здравейте🤗 аз също преди седмица усещах бебчо да мърда, но не и да рита. На прегледа докторката установи че това е така защото се обърнал вече с главата на долу , но е с гръб към корема ми. В това положение ритниците са на вътре в органите и не ги усещане като такива.

# 282
Здравейте, взели ли сте си помпа за кърма и на коя се спряхте? Ако вече сте ползвали, каква сте имали и какво ви е харесало/не ви е харесало? Четох и чувам различни мнения и искам да събера повече информация, благодаря!

# 283
Здравей, аз си закупих тази -> https://www.baby.bg/product/cangaroo-elegance-duo-xn-d212/ . От доста време си я бях харесала, защото съм чувала много хубави отзиви за нея. Сега е и на промоция за 85 лв. Simple Smile

Здравейте, взели ли сте си помпа за кърма и на коя се спряхте? Ако вече сте ползвали, каква сте имали и какво ви е харесало/не ви е харесало? Четох и чувам различни мнения и искам да събера повече информация, благодаря!

# 284
Аз имам на Филипс ръчна и съм доволна. Но той е бил само на гърда кърмен, от шишета е пил 3 пъти като новородено. Ползвах я за да изцеждам като пропускаше хранене и съвсем в началото за да слезе кърмата. Но си бях доволна, ако ще се цедиш и ще даваш от шише, по-добре електрическа, ще ръчната е досадна. Но за стимулация върши чудесна работа.

Общи условия

Активация на акаунт