Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 459
  • 793
  •   1
Отговори
# 345
Изследвали ли сте магнезия? Сигурно по-голямата част от нас приемаме, а с него също не е ок да се прекалява. Чудя се дали да не го пусна и него с другите изследвания. 🥴

# 346
Ако нивата са добри да. И аз го спирам. Но ако е в недостиг трябва да се продължи и след раждането. А за фонтанелата може и да има общо. Не знам. Мога да говоря само от личен опит. Моите нива бяха високи. Каката е на по 2 капки вит.Д от 20 си ден и все още на година и 4 не ѝ е затворена фонтанелата.

Това ми напомня да споделя нещо за тези с първо дете. След раждането на бебето се дава вит. К. Трябва да видите в епикризата дали трябва да дадете още една капка, понякога и педиатъра я дава.
След раждането се бият и първи ваксини, та ако сте антиваксър трябва да предупредите.
А и другото в болницата взимат кръв от петичката на бебето за изледване за ФЕНИЛКЕТОНУРИЯ и ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ. От това изследване никой не дава резултати. Обаждат се само, ако има проблем и обикновено не го казват директно, а пращат на нови изследвания.
Витамин Д препоръчват от двайстия ден на детето.
Първи преглед при ортопед на първия месец. Ортопедите го препоръчват, а повечето педиатри не го смятат за необходимо. Нашата педиатърка чак към 6 ти месец ни прати.

Не разбрах, кое по точно да гледаме в епикризата? Confused Ако може малко повече подробности Blush

Същото така не разбрах, кое е спрейчето за пъпчето, аз в нета открих това. Може ли снимка на спрейчето Blush

# 347
https://epharm.bg/bioderma-cicabio-lotion-spray.html
Цитат на: Мацинка 33
link=topic=1436447.msg44710530#msg44710530 date=1651611835

Същото така не разбрах, кое е спрейчето за пъпчето, аз в нета открих това. Може ли снимка на спрейчето Blush

# 348
Мацинка 33, в края на епикризата на бебето, която дават при изписване е посочено дали трябва да се даде още една доза вит К. Там си пише, ако бебето трябва да приема нещо. Например, ако му трупа секрет очето, му изписват капки тобрадекс и би трябвало да са посочени в епикризата.

# 349
Мацинка 33, в края на епикризата на бебето, която дават при изписване е посочено дали трябва да се даде още една доза вит К. Там си пише, ако бебето трябва да приема нещо. Например, ако му трупа секрет очето, му изписват капки тобрадекс и би трябвало да са посочени в епикризата.

Много благодаря Heart
 Аз знам само да гледам за апгар. Значи като се прибера от болницата трябва обстойно да разгледам епикризите им.

# 350
Мамчета можели някой да ми каже как са ми иследванията понеже АГ ми е отпуската.

# 351
  • Замък сред облаците
Абсолютно нормални. Нормата за СУЕ след 21гс е 30-70 mm/h: https://www.synevo.bg/sue/

# 352
Цитат на: АА [i
[/i]link=topic=1436447.msg44711383#msg44711383 date=1651649066]
Абсолютно нормални. Нормата за СУЕ след 21гс е 30-70 mm/h: https://www.synevo.bg/sue/
Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 353
Аз бях писала , но обърках марката на биодерма продуктите сум си харесала

А кое е точно крема против подсичане на Адерма, предполагам че е Еxomega Control Емолиентен крем или Primalba крем при смяна на пелени?  Аз съм с много чувствителна кожа и напослък почнах да получавам някакви такива участъци подобни на подсичане и мисля да го ползвам за мен и после за бебчето.

# 354
Може ли да ме насочите с какво мога да си мажа глезена при силна болка? Вероятно е от претоварване, от много ходене и увеличаващата се тежест. Като го въртя изпуква, като го дърпам пак изпуква и доста боли като натискам на точно определени места.. На моменти чак куцам. Волтарен не се препоръчва при бременност, а аз други не знам.

# 355
Тендивал си вземи Raffaella_. Безопасен е за бременни.

# 356
  • Замък сред облаците
Нещо си разтегнала явно. Освен за мазане, вземи си най-обикновена топка за тенис и примерно както седиш на дивана стъпваш върху нея със стъпалото и почваш напред-назад, настрани в кръг да го движиш от глезена.

# 357
Благодаря ви, момичета, още днес се захващам с това, че от няколко дни е така и мислех, че само с почивка ще мине. А време за почивка все няма....Просто спрях дългите разходки, но не ми се иска за прекалено дълго да ги спирам.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 14:02 от Raffaella_

# 358
  • Замък сред облаците
Щом пука, щрака и боли, явно се е възпалило сухожилие я от натоварване, я от тежест. Движението, леките упражнения като това с топката ще помогнат по-бързо да се оправи паралелно с мазането. Един трк знам от свекървата на зълва ми, светла ѝ памет, беше ортопедична сестра: охлаждаш възпаленото място с лед в кърпа (не леда директно върху кожата), за няколко до 5 минути, след това втриваш хубаво мазилото ама поне 5 мин яко разтриване да загрее хубаво, после пак охлаждаш с леда в кърпа няколко минути. Така поне 2 пъти на ден в продължение на 2-3 дни.

# 359
Момичета, някоя от вас спазва ли протеинова диета? Бихте ли споделили каква, какви протеинови храни консумирате? Общия белтък и албумин продължават да са ми ниски. Даже белтъка ми е още малко по-нисък от предния път (53 при долна граница 66), въпреки че започнах протеина на прах. Малко ми е притеснено доколко този белтък оказва влияние върху развитието на бебетата, тъй като едното нещо върви по-мъничко.

Общи условия

Активация на акаунт