Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 466
  • 793
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, някоя от вас спазва ли протеинова диета? Бихте ли споделили каква, какви протеинови храни консумирате? Общия белтък и албумин продължават да са ми ниски. Даже белтъка ми е още малко по-нисък от предния път (53 при долна граница 66), въпреки че започнах протеина на прах. Малко ми е притеснено доколко този белтък оказва влияние върху развитието на бебетата, тъй като едното нещо върви по-мъничко.
От двамата ми АГ, хематолог и ЛЛ ми казаха, че от протеина прах, няма да има полза, само чрез храна. Написах в Гугъл храни богати на протеин/ белтъци и ми излязоха. Направих си таблица на 100 продукт колко грама протеин съдържа. Започнах всичко да тегля и записвам, гледам за деня да си хапнала поне 80 гр.белтъчини. В началото ми идваше малко повече, не бях свикнала толкова много да ям, но няма как. Така съм поне м.на 16ти съм на преглед и ще видя дали има резултат. Hug

# 361
  • Замък сред облаците
Имай предвид, че протеиновата диета води до кетоза, което също не е идеално за бременността.
За разлика от Мацинка, на мен са ми казвали че с храна протеин не може да се навакса когата става въпрос за кратки периоди. Протеинът на прах е суроватъчен и за директно усвояване, без допълнителна преработка (аналогично с метилираните витамини например). Имайте предвид, че бъбреците имат определен капацитет да обработват протеиновите храни дневно (примерно ако имате 100 гр пилешко месо и 200 гр пилешко месо, усвоеното ще е в един размер, дори да заложите на голямата пържола), сврхколичествата ги претоварват и оттам и много хора си докарват проблеми с бъбреците като консумират големи количества месо, яйца, млечни - хем не успяват да усвоят всичко, хем товарят опасно организма.

# 362
Имай предвид, че протеиновата диета води до кетоза, което също не е идеално за бременността.
За разлика от Мацинка, на мен са ми казвали че с храна протеин не може да се навакса когата става въпрос за кратки периоди. Протеинът на прах е суроватъчен и за директно усвояване, без допълнителна преработка (аналогично с метилираните витамини например). Имайте предвид, че бъбреците имат определен капацитет да обработват протеиновите храни дневно (примерно ако имате 100 гр пилешко месо и 200 гр пилешко месо, усвоеното ще е в един размер, дори да заложите на голямата пържола), сврхколичествата ги претоварват и оттам и много хора си докарват проблеми с бъбреците като консумират големи количества месо, яйца, млечни - хем не успяват да усвоят всичко, хем товарят опасно организма.

Искаш да кажеш, че напразно  се тъпча с месо Cry хапвам и въглехидрати и мазнини.

Какви проблеми може да имаме с бъбреците? Ходя си и на нефролог, заради хидронефрозата, но засега е лека форма и не е опасна за бебетата. Появи се в самото начало. Ще й кажа на нефроложката, че се тъпча с протеини, да го има предвид.

# 363
  • Замък сред облаците
При хора предразположени към бъбречни заболявания може да се стигне да откажат бъбреците, макар и в крайни случаи да е това. При нетолкова предразположени към такива проблеми най-много може да си докарат камъни в бъбреците. Затова е важно паралелно да има фибри и въглехидрати, въглехидратите също са важни последния триместър (бебето освен мускулна маса и мазнинки трябва да натрупа, за да действат нормално жлезите с вътрешна секреция).
Та не се тъпчете до откат с протеини, хапвайте варено яйце или йогурт на закуска, салата и пържола на обяд, някаква яхния с месо и картофи примерно на вечеря. Там вече ако има нужда, човек да се съобразява с кръвна захар, следете ги и тези неща, но разнообразието и витаминозните храни никак не са за подценяване накрая.

# 364
Днес си взех резултатите от изследванията и се оказа,че общия белтък е със стойност 60.54 при референтна стойност 63-84. АГ ми каза,че не било нещо притеснително и да пия поне по 500 мл прясно мляко на ден. Rolling Eyes Чудя се дали да не си взема и аз от този протеин, за който говорихте назад в темата?

# 365
При хора предразположени към бъбречни заболявания може да се стигне да откажат бъбреците, макар и в крайни случаи да е това. При нетолкова предразположени към такива проблеми най-много може да си докарат камъни в бъбреците. Затова е важно паралелно да има фибри и въглехидрати, въглехидратите също са важни последния триместър (бебето освен мускулна маса и мазнинки трябва да натрупа, за да действат нормално жлезите с вътрешна секреция).
Та не се тъпчете до откат с протеини, хапвайте варено яйце или йогурт на закуска, салата и пържола на обяд, някаква яхния с месо и картофи примерно на вечеря. Там вече ако има нужда, човек да се съобразява с кръвна захар, следете ги и тези неща, но разнообразието и витаминозните храни никак не са за подценяване накрая.

Да, така си хапвам протеините. Тегля место от яденето и после си слагам от самото ядене. Хапвам и въглехидрати, като хляб, картофи и др. Хапвам или зелена салата или краставичка със сол и зехтин само. Само на обяд по си позволявам бъркани яйца със сирене и отстрани 100гр. извара, с краставичка. И всеки ден си правя плодова салата от 3-4 плода. Задължително и по една супичка за междинно хранене Grinning
 Нещо такова имаш  предвид?

# 366
  • Замък сред облаците
Дамм, супер звучи само се чудя къде го побирате това ядене хаха. На мен даже близките ми забелязаха, че съм намалила порциите, ама се засищам много бързо и ми става тежко (малкия обича да си подпре краката на стомаха ми и да ме натиска там) и имам май само 2 междинки с плод или сладолед.

# 367
Дамм, супер звучи само се чудя къде го побирате това ядене хаха. На мен даже близките ми забелязаха, че съм намалила порциите, ама се засищам много бързо и ми става тежко (малкия обича да си подпре краката на стомаха ми и да ме натиска там) и имам май само 2 междинки с плод или сладолед.

Често ми се случва, да си направя порцията протеин, насищам се и си оставам, след час-два си до хапвам. Grinning Забелязала съм също, след плодовата салата много бързо огладнявам Joy

# 368
И аз съм така. Преяждам буквално с няколко залъка.

# 369
И аз меря протеините, ама наистина не ми стига денят да изям колкото трябва. Особено с протеина на шейк като го изпия и после 2-3 часа нищо не ми се яде и се насилвам . Но имайте предвид,че сега децата най-много нарастват и дори и вашия белтък да се повишава, детето ще си дърпа и може стойността пак да излиза ниска, важното е то дали расте.

Аз обаче забелязах,че от растителните протеини нямам много полза, хапвам доста ядки, леща също, но  докато не вкарах месото и суроватъчния протеин  нямаше никаква промяна.

# 370
На обяд пак мога и да хапна повече, но вечер ми става много тежко и ям много малко.

# 371
Помагам си с протеинови барчета за междинно хранене , защото рязко не ми се яде месо. Сядам пред пържолата и съм с настроение и физиономия на наказано дете😀.

# 372
Помагам си с протеинови барчета за междинно хранене , защото рязко не ми се яде месо. Сядам пред пържолата и съм с настроение и физиономия на наказано дете😀.

Ох, и на мен много ми миреше месото. Откакто започнах да го мариновам с много чесън, нямам този проблем. Дори супа да правя, пак го овалвам с чесън Joy

# 373
И аз нямам кой знае какъв голям апетит напоследък. Става ми тежко и като легна получавам рефлукс. Но се чудя защо този протеин ми е толкова нисък, може би заради двете бебета, които си дърпат. По принцип си ям месо и млечни продукти доста често, но явно не е достатъчно. Лекарката ми каза да огранича сладко и въглехидрати и да наблегна на протеини. Това с меренето и таблиците ми се струва доста затормозяващо.

Mexicana, ти какъв протеин на прах приемаш и има ли ефект?

И аз меря протеините, ама наистина не ми стига денят да изям колкото трябва. Особено с протеина на шейк като го изпия и после 2-3 часа нищо не ми се яде и се насилвам . Но имайте предвид,че сега децата най-много нарастват и дори и вашия белтък да се повишава, детето ще си дърпа и може стойността пак да излиза ниска, важното е то дали расте.

Аз обаче забелязах,че от растителните протеини нямам много полза, хапвам доста ядки, леща също, но  докато не вкарах месото и суроватъчния протеин  нямаше никаква промяна.

# 374
  • София
Аз ви чета и се чудя аз бременна ли съм Grinning Имам огромен апетит, хапвам си стабилно, малко повече от нормалното. Киселини още нямам и може би това ми допринася, но си хапвам каквото пожелая. Ям сигурно през 2 часа по нещичко. Интересно ми е следващата седмица как ще са ми изследванията и на мен и витамините. Но примерно преди час и малко ядох парче пица и след малко отивам да нападам едни шишчета със салата. Нямам проблем с побирането, тъй като корема ми е огромен. Направо се губя около него, всеки като ме погледне вижда един корем и нищо друго Grinning Не съм качила много кг слава богу и всичко е в корема.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 19:04 от Десислава``

Общи условия

Активация на акаунт