Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 434
  • 793
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
О, относно Шейново и аз имах преживяване там. В 27-ма седмица изведнъж получих ужасно стягане на корема,което не отпускаше изобщо и не се повлия от лекарства и почивка. На втория ден се появиха и силни менструални болки, както и лека температура. Вечерта, ни жива, ни умряла мъжо ме товари на колата и в болницата.
Докато чаках пред спешния кабинет, видях, че моят доктор е на смяна там, но мина много бързо и не успях да го повикам. Няма да споменавам имена, само сестрата(едно младо момиче) беше много мила. Вътре бяха мъж и жена докторите, като мъжът се държа скандално. Мрънка си под носа,много грубо ме наръга с вагиналния ехограф, нямаше идея какво гледа. Докторката вика"О, тука контракции, ще полежиш 4 дни на системи, ти си пила всичко възможно и ние ше ти вливаме същото, земи да останеш, шийката ти е много скъсена". Поисках да извикат моя доктор да ме погледне. Отказаха. И понеже бях на преглед при него на следващия ден и много се страхувам от болници, реших, че щом не е толкова спешно ще дочакам неговото мнение.Тази като чу, че не искам да лежа, направо излезе. Докторът ми вика "Ми аз от къде да знам какво ти е, нали си имаш следящ, той да се оправя, той да те лекува, подпиши тука, че си отиваш и тва е". Питам го дали нещо ще ми препоръча да направя сега. "Има си там хапчета, магнезий, аз не ги харесвам, имат много талк, ти си пий каквото знаеш". Тръгнах си. На другия ден моят доктор ми каза, че няма контракции, че бебето е заело поза, която напряга матката, че шийката е 3.5мм и изобщо не съм за болница. След 2 часа бебето се завъртя и се оправих. Предполагам за това не искаха да го извикат, ако мине номера... да нашият още една клинична пътека на гърба на изплашена пациентка.И понеже съм шматка, все пак ще си родя там. 😂

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 10:31 от Marsythecat

# 391
Ох, много е кофти като се стигне спешно до болница    дано  е ни/ви се налага повече.
Аз обременяване съм правила преди бременността, за да се види дали има някакъв проблем там. От тогава никой не го е споменавал. Имах си разправии миналия месец с едната ми докторк. Според нейния кантар съм качила 4кг за един месец. Това не беше вярно, защото тя като ме мери предния път бях 57, тя написа 56 заради дрехите, а следващия път бях 59 и тя написа 60 нямам идея защо. Захарта ми беше 5.1 и каза, че е висока и много кг за един месец и да съм внимавала какво ям. А реално аз си бях качила само 2 кг и то от забременяването до 5ти месец, което си е направо малко.

# 392
На мен обременяване с глюкоза  ми назначиха след ФМ , тъй като бебка расте с две седмици напред . Аз лично си позволявах доста въглехидрати ( любимото ми ) но сега съвета е да внимавам какво ям . С това изказване да внимавам понякога се втилясвам , понякога пък щом нямам диета се отпускам да изям един хубав десерт 😂 Обременяването се прави при съмнение за Гестационен диабет . Моят Аг не ми го назначи  , но му казах , че съм го правила и той ми каза , че точно е щял да ми каже да си пусна , защото карал всички негови пациентки да си направят изследването , НО щом всичко е наред при теб , радвай се ! Доста неприятна процедура е , мисля че всички мамита  ще потвърдят .

# 393
На мен моето АГ не ми назначи обременяване с глюкоза, понеже съм с инсулинова резистентност и каза, че е ясно, че след обременяването, ще са високи показателите и е излишно това натоварване. Няколко пъти ми е пускала изследвания за глюкоза и гликиран хемоглобин ( което показвал нивото на захарта в последните месеци ). Simple Smile

# 394
Благодаря Ви! АГ постоянно ми повтаря, че качвам много. Вече съм с 11 отгоре. Последния преглед ми каза, че корема ми е голям за тази седмица и направо да приключа с всякакви въглехидрати. Всъщност доста хора се чудят като ме видят. Всеки си мислел едва ли не, че ще раждам вече. ThinkingThinking За това очаквах да ми го назначи за проверка. Иначе за бебка нищо притеснително не каза. По принцип с ПКК и аз пускам глюкоза, която излиза в норма. Беше 3.80 последния път. (ако може да се водим от този резултат). Следващия преглед ми е чак на 25.05, когато ще съм в 31 г.с., та се чудех да чакам ли до тогава. И вече ако като показатели бебето си е добре, изобщо да не го мисля това натоварване. Извинете ме ако съм така филмирана, но все си мисля, че пропускам нещо. Имам чувството, че понякога ме претупват и се е налагало сама да предприемам някои изследвания, което в последствие се е оказало правилно. (като например Витамин Д, за който научих тук от темичката) Аз имам и задачата да меря кръвно всеки ден по едно и също време и да си записвам резултата. АГ казва, че вече в напреднала бременност трябва да се следи постоянно.

# 395
На мен ми направиха обременяването, защото съм с наднормено тегло. Иначе, нито бебето расте голямо и околоплодните не са ми много. Заложили са си го като стандарт.
Идеални ми се оказаха резултатите, даже бях малко учудена, тъй като си имам глюкомер вкъщи и си се следя сама. Сега за изследването реших да се меря паралелно и с глюкомера. Венозна кръв на гладно ми е 4ммол, а с глюкомер 4.8....   А се бях шашнала преди това, че глюкомера показва занижени стойности и си имам ГД.
А глюкозата, дето ми дадоха да пия, беше под формата на някакво портокалово сокче, услади ми се, можех и още да си пийна Joy

# 396
Rianne, съжалявам за това, през което си преминала и ти пожелавам от тук нататък да нямаш повече тревоги. Бързо да се възстановиш и от Ковида.

За раждането и аз съм се насочила към Шейново, защото моят АГ изражда там. Нямам лични наблюдения от самата билница, но прочетох последните 5 теми за раждането там, за да съм поне малко подготвена какво да очаквам и като цяло впечатленията, с които оставам след прочетеното, не са лоши. Предполагам си лежала в патологията и е напълно възможно да си срещнала такова отношение. Моето е такова за патологията в Св.София.
Това с пушенето е много неприятно и го има навсякъде за съжаление. Дано на другия етаж лекарите и самата обстановка са по-добри. Мисля, че има доста бъдещи мами, които ще раждат там, от групата във фейсбук оставам с такова впечатление, но не знам дали четат и пишат тук.

За козметика с баткото използвах Бюбхен. Не сме имали проблем, но и той, както и ние с мъжа ми не сме с чувствителна кожа. За подсичане Судокрем и съм много доволна от него. Душ гел използва и до днес на Baby love на ДМ. За бебчо не съм решила още какво ще купя.

Днес успях да мина през АГ по ЗК за болничния, разбрахме се и след 20 дни, че излизам в 45-дневния преди раждане. Толкова ми е нереално. После и през ендото ходих да й покажа изследванията.

Моят Бебошан снощи изчака да легна и започна да ми разпъва корема. Голямо подскачане и ритане беше. Не знам върти ли се или просто се движи, но дълго не можах да заспя от гимнастиките. От сутринта със ставането реши, че ще е активен и само ме потупва. Blue Heart

Тези дни вадих и прибирах дрехи. Кръстът ми не е много доволен, но няма за кога. Забравила съм колко много дрешки имам от баткото и не знам дали има нужда да купувам, но сърце не трае и със сигурност ще се разпиша. Като ги видях колко са мънички и като го гледам колко е пораснал си поплаках. Heart Вчера извадих шезлонга, гимнастиката и стерилизатора. Почивните дни ще изпера и количката, за да я видя в какво състояние е.
В този ред на мисли съвет с какво да я изпера?
Купихте ли бейбифон и на коя марка сте се спрели? С баткото нямахме, но сега ми е от задължителните покупки.
Разглеждам и ваничките със стойка.
А към мамите с по-големи деца - искаме да сменим леглото на баткото, но не мога да избера. Искам да е по-голямо, защото не вирее на тясно човечето.

Момичета, защо спестявате имена на доктори? Нали целта е да събираме мнения, както добри, така и лоши, за да си имаме едно наум.

# 397
На мен са ми правили обременяване само с глюкозен сироп, който беше ужаааасееннн.. 😃

На мен ми направиха обременяването, защото съм с наднормено тегло. Иначе, нито бебето расте голямо и околоплодните не са ми много. Заложили са си го като стандарт.
Идеални ми се оказаха резултатите, даже бях малко учудена, тъй като си имам глюкомер вкъщи и си се следя сама. Сега за изследването реших да се меря паралелно и с глюкомера. Венозна кръв на гладно ми е 4ммол, а с глюкомер 4.8....   А се бях шашнала преди това, че глюкомера показва занижени стойности и си имам ГД.
А глюкозата, дето ми дадоха да пия, беше под формата на някакво портокалово сокче, услади ми се, можех и още да си пийна Joy

# 398
Някоя от вас ползвала ли е тази ваничка? Вкъщи ми е доста ограничено от място и не ми се иска да взимам някоя голяма вана, за тази четох добри отзиви, но все пак ако някоя от вас има мнение от първа ръка, ще е супер.

https://www.reia.bg/marki-brands/shnuggle/shnuggle-produkti-za-b … a-byalo-siva.html

# 399
Момичета, случвало ли ви се да има примерно 5-6 часа, в които не сте усещали движения? В 30 седмица съм. Вчера доста мърдаше надвечер. Дали има дълги интервали на сън?

# 400
В началото на бременността бях качила доста, след това по- малко качвам. Отдадох на това, след като видях ЧХГ 208 единици и си удължих болничния. На втората ЖК акушерката идва два пъти да ми мери корема, помисли , че е объркала при измерването 🤣 казват , че за кг и корем съм си добре , а и аз така се чувствам Heart Eyes

Забравих да спомена до миналия месец бях качила 17 кг

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 12:58 от Мацинка 33

# 401
Имам и още един въпрос- В какви дози приемате Ношпа в седмия месец. Аз от няколко седмици пия по 4-5 хапчета на ден. Много ли са?

# 402
Имам и още един въпрос- В какви дози приемате Ношпа в седмия месец. Аз от няколко седмици пия по 4-5 хапчета на ден. Много ли са?
Аз приемам 3*1 ни шпа и по толкова магнерот и още куп други
Същото така и алеракт прием, в него също има магнезий.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 12:59 от Мацинка 33

# 403
При мен също така се получава. Забелязала съм, че ако аз не се движа много през деня, бебо спи повече. Аз също се шашкам доста! 🤣

Момичета, случвало ли ви се да има примерно 5-6 часа, в които не сте усещали движения? В 30 седмица съм. Вчера доста мърдаше надвечер. Дали има дълги интервали на сън?

# 404
Аз имам периоди в които не го усещам по няколко часа в 30та седмица съм, говорих с АГ онзи ден, пуснаха ми тонове, оказа се че той си се движи съвсем нормално, но явно  рита навътре и не го усещам. При мен спи основно през деня и вечер става доста активен,особено след вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт