Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 177
  • 793
  •   1
Отговори
# 525
Не мога да повярвам Hushed
Тези хора знаят ли как се изкарват парите Disappointed
Скрит текст:

# 526
  • София
Оуу 300 лв не бих дала в никакъв случай. Нашето беше една кана с подгрев от Али експрес взимана, но баткото ми счупи нагревателя. Сега ще търся подобна кана пак може би по Али експрес. Тук в Бг не видях да има такива, които им настройваш темп и не изключват, а си държат една и съща. Иначе на сестра ми е такъв - https://agu-baby.bg/agucategory/hranene/bubbly.html
Ноооо много пари пак ми се вижда и ще търся нещо по-евтино. Не съм фен на нищо скъпарско…

# 527
  • Замък сред облаците
В еМАГ има варианти: https://www.emag.bg/search/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80% … AYAiAAEgKoWPD_BwE

Но да, като всеки вид продукт има такива дето само за марката и визията им се плаща повече, плюс краткия лайфсайкъл при бебешките неща, който е макс. 2 години в най-добрия случай.

# 528
Да уточня, че питах Десислава, която много горещо препоръча уред за затопляне не водата, защото ми стана интересно какъв е уреда. Аз с първото дете например не съм ползвала такъв. З кана, която се наглася на определени градуси не се бях сетила, сигурно ще взема такава, ако се наложи,защото изглежда практичен заместител на уреда от 300лв. Иначе по темата за "задължително" аз лично се придържа към минимално излишни покупки за първото дете, но някои "глезотии" за мен са абсолютно задължителни - като стерилизатор например, ако се ползва постоянното помпа и/или шишета.

# 529
Аз съм склонна нещо такова да взема.Мисля ,че ще свърши пак същата работа.
Има даже и по 30 лв някакви модели.

# 530
Някой ходил ли е вече на очен лекар през бременността и как стои въпросът с разширението на зениците? Знаете ли дали има противопоказания, на всички капки, които са ми слагали преди пише,че не се препоръчват по време на бременност, утре да не вземат да ме изненадат неприятно като отида на прегледа.

# 531
  • София
АА, точно за тези кани казах, че не мисля, че вършат някаква работа. Ще нагреят до 40 градуса (по спомен 40 градуса е горещо за пиене) и ще държат два часа и ще се изключат. Те са си за кипене и чай. Снощи се разтърсих и харесах тези - https://www.amazon.de/Rosenstein-S%C3%B6hne-Kettle-Temperature-S … s,179&sr=8-52
Поддържат от 20 градуса и си ги държат 24 часа.
И тази - https://www.amazon.de/Formula-Precise-Temperature-Protector-Inst … %2C179&sr=8-7

# 532
  • Замък сред облаците
Аз генерално не съм фен на такива пособия и категорично отказвам и за наше ползване да взимане. Съд, който държи вода и поддържа топло е идеален за развитието на бактерии, а в каните принципно в някакъв момент се натрупва котлен камък, айде за бебето повечето майка ще ползват мека изворна вода.

# 533
https://www.hippoland.net/philips-avent-scf355-00-ured-za-zatopl … -s-b-rza-funkcija

Това е моят уред. Дори и мнение не мога да дам, защото не съм го ползвала, но реално затопля само шишето с вода, може да се ползва за храна ако ще се размразява или на почивка. Но за мен беше излишна покупка както вече казах.
Никой не ми каза, че мога да изчакам да се роди детето и тогава да видя дали ще го кърмя или не. Всичките ми приятелки са били на АМ и за тях тези неща са били много полезни, за това и горещо ми ги препоръчваха.

# 534
Здравейте,

Аз да чукам на дърво нямам драми с бременността, направо много лека върви дотук - 31ва седмица, затова се отдадох на проучване и шопинг, то много объркваща работа е това. Споделям на бързо на какво се спрях ако това ще е полезно, а и приемам мнения и съвети също така: Количка - КикаБу 3 в 1 модел Мадрид, помпа - Спектра S2, мебели по поръчка от Никол Бейби (трансформираща се кошара от големия сайз и трикрилен гардероб), повивалник, пълно спално бельо и матрак също от там, кошара тип Next to me на Chicco - преговарям в олх за една, шишета взех стартовия комплект на Chicco големия, малко козметика от Chicco също, дестилатор ми подариха на Chicco, дрешки от тук оттам взимам, гледам да не прекалявам, какво още.... а да, видеофон Mappy взех на намаления от емаг. Май това е засега.

# 535
Здравейте мами. Писали сте, прочетох си едно хубаво. От големите неща нищо не съм вземала, явно всичко ще е на 1ви юни.
Аз яко подбира какво да вземам, кое ще ми трябва и кое не най-вече заради финансовата част, няма да го крия. Смятам че, ако се наложи винаги мога да отида до магазина да купя необходимото (яко не успея с кърменето примерно, а бебо е на АМ). Ами яд ме е колко е скъпо всичко тук. Аз имам стерилизатор от немай къде, просто защото с 1вото си купих страхотен комплект на Chicco natural feeling от UK, съдържаше стерилизатор, помпа, 6 шишета и биба. За цялото това нещо дадох около 100лв, беше супер намалено. Сега в момента гледам помпата в raya, с 20% процента ми излиза около 65лв, е вярвате ли ми, че дори не мога да се прежаля да ги дам, като знам преди за колко я купих. Страшно е скъпо всичко в БГ и не е от сега още от преди си е така, специално за бебешките стоки.

На tommee машината по-горе в George е 90£, до скоро имаше голямо намаление, мисля нещо от сорта на 60£ беше.

# 536
Аз още нищо не съм купувала с изключение на няколко бодита, че ми бяха много сладки. Мисля обаче от другата седмица да започнем по малко пазара: За количката, след доста търсене (първоначално се бяхме спрели на Cybex), остана Thule, защото милото иска да я използва и да тича с бебето, а те са си специализирани за това. Креватче, ще вземем дървено от Икеа и ще видим дали може направо то да се долепи до леглото ни. Засега не мисля, че бейбифон ще ми е нужен, пък и съм сигурна, че малко обсесивно ще го ползвам, ако имам. Стерилизатор няма да взимам, от последните лекции, които гледах на 1 наум, виждам, че консултантите по кърмене вече твърдят, че няма нужда от цялото това изваряване. Помпа ще взема обаче, защото ми се струва, че ще ми свърши работа, за да мога да делегирам от време навреме храненето.

Нямам търпение да дойде петък, когато съм на преглед. След цялото боледуване, седене в болница и нерви, ми се иска да видим най-после бебони, за да знам дали всичко е наред. В болницата само тонове все ми мериха и не се прежалиха и един ехограф да пуснат. Аз всъщност съм си записала час за трета фетална, обадих се да кажа, че ще съм точно 33.0 г.с. в деня, но казаха, че няма проблем.

# 537
АА, същото ми мина през ума и на мен за бактериите при поддържане на някаква температура. Ако бързо се стига до нея може би е удобно като се стане за нощно хранене, натискаш си копчето и след малко знаеш, че е готово и не е горещо. Не знам, кърменето е толкова по-мързеливо, но за жалост не винаги се получава. И преди съм казала, че два пъти ме спасиха консултанти на Ла лече лига, не знам има ли ги още, но без тях нямаше да успея да кърмя толкова много и сега ми е спокойно и някак вярвам, че пак ще се получи. Каквото такова, всякакви варианти са възможни разбира се.
И аз взех няколко сладурски ромпера и гащеризони, нищо друго. Дори не съм набелязала. Не мога да избера количка. Харесвам peg perego veloce, но се чудя и на cybex s twist нещо си, защото е много лека и направо лятна, но в същото време може да си сложиш кош за новородено и да въртиш седалката. Само тези пусти цветове на сайбекс изобщо не ме грабват, нито един. Как може да са толкова мрачни и да има два нюанса синьо, а нищо по-свежо и светло.

# 538
Аз вчера поръчах комплект за изписване, но от 7 части , не виждам смисъл от 101 , пък и в тази жега повечето така ще си стоят. Взех комплект шишета на Авент , козметика на Bubhen и май това е 😁 А и кошница за кола , защото ще ползваме количка 2 в 1. Остана да реша марка памперси и май това е. Имам всичко останало от каката.

# 539
  • Замък сред облаците
Мен на Cybex Balios-a ме грабна много river blue-то и държах да е тази, независимо от пола Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт