Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 185
  • 793
  •   1
Отговори
# 510
Чудесен пост, Shu 34! Simple Smile
Аз вярвам, че има много добри хора, но някак не се акцентира на тях.
В тази връзка да ви споделя вече съм в 32г.с. и все още нищо не сме купили. Няколко приятели ми предложиха неща, част от които са доста значителни като пълен комплект количка с всичките и части + аксесоари, дървено кошче за спане, ваничка, помпа, нагревател, стерилизагор. Средата на другата седмица излизам болничен и започвам оглед на предложеното. Всичко, което сметна че ще ми свърши работа ще взема с благодарност в т.ч. и дрехи, които почти не са носени. Едва след това ще видя по списък какво остава и започвам покупките:)
С удоволствие след време,когато вещите не са ми нужни ще ги раздам без да се замислям.

Иначе утре съм на преглед след 3 седмична пауза и прекаран Ковид. Нямам търпение да разбера как е бебо и като рита толкова упорито успя ли да се обърне главично или още ще ме държи на тръни:)

Хубава седмица, момичета!

Аз искам да ви споделя нещо. Миналата седмица се намерихме с една дама,в друга тема,пак тук. Тя беше пуснала едно креватче,повивалник,както и ваничка,които подарява. Понеже имах нужда от ваничка...писах и...Оказа се обаче,че друго момиче вече ме беше изпреварило. Та въпросната дама ми сподели,че има още неща за подаряване. Едно от тях беше помпа,която ми каза,че ще изпрати.

Изпрати я. Изпрати помпа + всичко,което виждате на снимката. Аз останах.....просто без думи,в момента,в който отворих пакета от Еконт. Сами виждате....какво ми спести това момиче. Не съм и предполагала,че толкова добри хора съществуват все още!!!

Та.....призовавам всички, нека споделяме това,което не ни е нужно,с цел да радваме и помагаме на останалите! Защото тя можеше да продаде всичко (понеже ми сподели,че помпата е ползвана няколко пъти само), но както ми написа : "Знам колко много грижи има около едно новородено,искам да помогна на другите! Аз така или иначе съм купила всичко и няма да го използвам повече"....

Бъдете здрави,правете добро! Аз ще се постарая да предам нататък...в момента в който събера неща,които вече не са ми нужни,живот и здраве след няколко месеца! 💙🤗👩‍❤️‍💋‍👩
[/quote]

# 511
  • София
Ние бяхме на кръщене на 6ти май и беше ужасно с музиката. Бебето полудя, само ме риташе и се местеше, чак корема ме заболя, излизах навън на спокойствие да се кротне. Ама нямаше как, на племенници беше. Сега началото на юни съм на моминско и вече се чудя дали да не пропусна. Сватбата няма как ,но моминското ще видя дали да не си го спестя. Утре и аз най-накрая съм при моята АГ на преглед, след като над месец не го е виждала. Непременно ще питам за тези пропорции, които коментирате. До сега не ми е казвала такива работи.
Започвам и аз активно със събирането на багаж. Вчера си домъкнах два чувала с дрехи да ги сортирам и пера. Тези дни ще си взема и количката, ще перем и стола за кола. Стерилизартора си прибрах, остана електрическия шезлонг да си докарам, но май ще се възползвам от роднините като идварт на раждането, че мисля да приключвам с пътуванията извънградско.

# 512
Днес влизам в 8 месец и ми е вълнуващо и нереално колко бързо стигнахме до тук. Heart

За помпата още се чудя каква да взема. Миналия път бях с ръчна, макар че рядко съм я използвала. Сега се замислям за електрическа, но реално не знам дали ще ми трябва.

Аз никога не съм разчитала, че някой щял да ми подарява дрехи и т.н., та да не купувам количества. Споменавам го, понеже и в други теми се коментира, а хич не е задължително. Количка ми предложиха, но ще си бъдем с нашата от баткото. На нас ни пропаднаха плановете за пазаруването, така че нищо купено от списъка нямаме още. Сега търся бейбифон с камера, вана със стойка, помпа...Дрешки + за изписването искам на място да си харесаме и се надявам скоро да стане. От баткото имам много, но ще купим и нови.

За бейбифона да питам. То е ясно, че ще е с камера, от друг смисъл не виждам. Чета, че има такива камери, които се свързват с телефона. Даже сега гледам Моторола.  Дали е добра идея?

В събота сме на сватба, а на мен все така не ми се ходи. Рокля не съм излизала да търся, сетих се, че и обувки сигурно ще трябват. Бебето определено ще реагира на шума, но така или иначе не се спира.
Пак сме в някаква серия. Баткото снощи вдигна температура, явно на всички ни е паднал имунитета.

Почивните дни си направихме хубава разходка, даже имам мускулна треска от ходенето. Времето беше чудно.
Малчо не се спря тези дни. Днес така ми разтягаше корема, че ми избутваше пъпа навън. Хълцането и аз започнах да го усещам, даже и сега хълца. С баткого мисля по-рано го усетих.

Ето и едно коремче от Гергьовден, но преди да е погълнало цялата храна на света.

# 513
Аз май  не се очертава да взимам почти нищо, освен един стерилизатор на  Авент, който ми предлагат, но е без сушене. Смятате ли,  че ще ми свърши работа, сушенето важно ли е като функция?

За помпата май ще чакам след раждане, много се чудя ще ми трябва ли, електрическа ли, ръчна ли?

За бебефон, ако търсите с wifi камера моделите на Xiaomi са с много добро съотношение цена/качество.

# 514
  • Замък сред облаците
Аз реших да съм минималист, няма да купувам нищо извън най-необходимото, в крайна сметка нас са ни изгледали без всички модерни джаджи. Онзи ден ми стана неприятно как се прокламираше задължително да ваничката със стойка, ама стерилизатор трябвало, ама не знам какво си.... За хората, които имат и проблем с пространството (ние сме в двустаен - разбирайте спалня и хол, който се дублира с кухня едновременно) нямам къде да държа повечето джаджи, кошарата вече изяде 50% от пространството, което беше свободно в спалнята, останаха 3 пътечки под 50 см за минаване само.
Помолих близките ни, които изгарят от желание да вземат нещо за бебето, да се ориентират към дрешки в различни размери, но да си спестят всякакви аксесоари, които бих предпочела да избера сама, ако се окаже че имам нужда от тях.
Не ме разбирайте погрешно, не ви критикувам, но за мен самото наличие на допълнителен инструментариум у дома (дали ще е стерилизатор, специален робот за бебешка храна или др подобни неща) ми е изхабен ресурс на финанси, пространство и ангажимент за поддръжка, като прекрасно има подръчни заместители, които няма да изискват кой знае колко по-голямо или различно усилие.

# 515
AA, имаш право и те разбирам, винаги може да се мине без голяма част от тези неща. Стойката за вана, стерилизатор, помпа и т.н. голяма част от нещата са за удобство и разбира се, че може и без тях при липса на място, средства или нещо друго. Не е приятно когато някой казва "задължително", а друг няма тази възможност, не говоря за финансова, а всякаква. Но това "задължително" е пречупено през личната призма, за мен лично стойката е задължителна, защото съм гледала вече бебе без нея и знам какво беше, мен лично кръста ме боля и все още ме боли по други причини, та за мен е така. Но за някой друг няма да е чак такъв дискомфорт. Имам позната, която го къпеше на мивката, беше й много по-удобно. Така че се съгласявам, че може би не биваше да използвам думата "задължително" като стана въпрос за стойка.
Аз например няма да купувам помпа, шишета, биберони, термометър за вана, сгъваема кошара за игра и т.н. Сигурно има и още в този списък Simple Smile

# 516
На мен също ми подариха разни неща, и като цяло съм супер благодарна, макар и честно казано да ми е малко неудобно - не съм свикнала да получавам неща ей така, а и като си представя част от тези неща колко са стрували. Никого не съм питала, а всички с много голямо желание ни предлагат, който може, а имам познати, дето директно си питат - ще ни дадете ли дрешки примерно, което за мен не е много ок, защото хората може да искат да си ги пазят за второ детенце, или просто да са ги заделили за някой друг, като това не са задължително хора, които нямат възможност, тези които питат имам предвид.

Ако някъде се предлага нещо за подаряване от непознати не бих взела, защото има хора, които имат много по-малко възможност от нас, макар и ние да си правим сметката, защото всеки месец сме на ръбче или на минус и това няма да става по-добре с тая инфлация, но поне ще ми се смалят огромните разходи за лекарства и прегледи, които имах, скоро и се надявам, че с майчинските ще мога да покривам разходите за бебчо. Да сме живи и здрави.

Иначе е супер, че някои хора подаряват, но не съдя и тези, които ги продават, защото все пак наистина всеки  е с различни възможности, така че е доста индивидуално. За някои паричките от нещата, които е продал, може да са средства, с които да изкара месеца или да купи нещо друго за вече поотрасналите си деца.

# 517
  • гр.Пловдив
Големи разминавания се наблюдават в меренето теглото на бебетата- едни 0,500 кг повече или по-малко за нищо ги нямат,на мен ми го изкараха с разлика от 0,600 което си е притеснително ...аз така реално не мога да се ориентирам -зависило от апаратурата ...дрън -дрън..В сряда съм по касата на преглед,на 16 ,05 съм на частен и все различни стойности ми излагат No Mouth

# 518
  • Замък сред облаците
На ФМ докторката каза: следиш само на един и същи апарат покаателите, различните УЗ показват различни отклонения, в зависимост от настройките, от това колко е стар апаратът, колко шава бебето на прегледа и т.н.

# 519
  • София
Съгласна съм АА, че може без голяма част от нещата, но някои са страаааашно удобство... Специално уреда, за подгряване на водата, който я държи определени градуси който казва, че не му трябва най-вероятно не може да си го позволи. Толкова време ми е спестил, нощем особено ставай, топли вода, после разбий млякото, пък охлаждай в студена вода, че да го пие бебето. Отиваш носиш и то не я харесва, че още му е топла, айде пак канчето със студена вода. Честно, като ми го подариха се преродих. Нощното ми ставане беше глезотия направо.. ставах със затворени очи и правех млякото. Иначе дори не знаех, че има такъв уред преди да ми го подарят. Стерилизатора същата работа - ако бебето е на АМ ще е голям зор без него, ама голям. Като сме били по хотели за 2 дни не съм го взимала, е няма такова варене на котлона, и после пак чакай да изстине. Моя е най-обикновен, като се стерилизира отваряш капака и си изстиват. Така постоянно имам готови за ползване шишета. Даже не съм знаела, че има с функция сушене. Та, определено може без тези глезотийки и джаджи, но определено като ги имаш тези неща си мнооого по доволна мама. Едно време и пелени са прали на ръка, я питай сега майка ми дали иска да чуе за пелени и пране на опикани пелени с извинение. Та без всичко друго мога, но без тези две неща съм за никъде. Това при условие, че ако кърмите и не давате АМ изобщо не ви трябват такива уреди разбира се. Вана със стойка също имам, понеже мм къпе бебетата, както и баткото сега такава си избра. Ще го видя дали сега ще ползва стойката, честно казано в нея не виждам много смисъл. 

# 520
Аз бях взела стерилизатор и уреда за подгряване на шишета. Стерилизатор за 250лв ползвах за две биберони, защото той беше на кърма и вода отказваше, та хич не съм ползвала. А уреда май един път го пусках да го пробвам. Запазих ги, защото знам, че искаме второ и сега ще видя с бебето как ще е. Ако тръгне кърмата направо ги махам. Помпата по-ми е свършила работа, колкото в началото да ми тръгне кърмата и после няколко пъти като пропускаше хранене. Ваната със стойка, много удобна. Ние няма как да сложим вана в банята каквато и да е. Просто двама възрастни и една вана няма как да се поберем, та в кухнята я ползвахме. Повивалника го ползвах за рафчета, реално нито един път не е преобличан там. И сега се чудя дали да го вадя.

# 521
Има ужасно много неща на пазара и истината е, че докато на една мама нещо и е излишно, то за друга е ценност голяма. Аз без стойка не можех да си изкъпя детето, защото не можех да се навеждам много да клякам след секциото бая време. Та със сигурност ще са ни нужни дрехи, памперси, одеалца за всеки случай и кошница за кола (ако има семейството такава). Абсолютнонвсичко друго е според финанси, удобства, място и тн.

# 522
Всеки преценява от какво би имал нужда и се води по собствените си разбирания. Полезното за едни, въобще не означава, че ще е полезно и за други. Като четем колко нови и модерни неща могат да се купят сигурно на всеки му се иска, но колко от тях реално ще влязат в употреба е друг въпрос. При първо раждане е трудно да се прецени от какво ще имаш нужда, но когато вече си видял, е друго. Примерно за ваната със стойка за някой може да е излишна, но ние сме използвали с баткото и не бих си взела обикновена (и тук не държа да убеждавам никой в споделеното, просто се радвам, че сме намерили улеснение ).Особено, когато бебетата разберат колко забавно може да е във водата, абсурд да издържа наведена 20-30 мин. Бейбифон не сме имали, но сега искаме, защото докато бебето спи, ще искам да прекарвам времето с баткото и някакси трябва да имам виждане какво се случва при бебето. Примерно бънджита, специални кошчета за използваните памперси, проходилки.. и т.н. и сега нямам намерение да купувам. Ние сме в голям апартамент и пак се чудя къде да слагам всичко. Доста от нещата са създадени за удобство, но не може да имаме и всичко. С новородено времето е кът, а и ако се падне бебче, което иска да е постоянно гушкано, разнасяно, утешавано е трудно да свършим всичко, затова понякога и от удобствата трябва да се възползваме.

# 523

За такъв тип уред ли става въпрос за приготвяне на мляко?
Съгласна съм АА, че може без голяма част от нещата, но някои са страаааашно удобство... Специално уреда, за подгряване на водата, който я държи определени градуси който казва, че не му трябва най-вероятно не може да си го позволи. Толкова време ми е спестил, нощем особено ставай, топли вода, после разбий млякото, пък охлаждай в студена вода, че да го пие бебето. Отиваш носиш и то не я харесва, че още му е топла, айде пак канчето със студена вода. Честно, като ми го подариха се преродих. Нощното ми ставане беше глезотия направо.. ставах със затворени очи и правех млякото. Иначе дори не знаех, че има такъв уред преди да ми го подарят. Стерилизатора същата работа - ако бебето е на АМ ще е голям зор без него, ама голям. Като сме били по хотели за 2 дни не съм го взимала, е няма такова варене на котлона, и после пак чакай да изстине. Моя е най-обикновен, като се стерилизира отваряш капака и си изстиват. Така постоянно имам готови за ползване шишета. Даже не съм знаела, че има с функция сушене. Та, определено може без тези глезотийки и джаджи, но определено като ги имаш тези неща си мнооого по доволна мама. Едно време и пелени са прали на ръка, я питай сега майка ми дали иска да чуе за пелени и пране на опикани пелени с извинение. Та без всичко друго мога, но без тези две неща съм за никъде. Това при условие, че ако кърмите и не давате АМ изобщо не ви трябват такива уреди разбира се. Вана със стойка също имам, понеже мм къпе бебетата, както и баткото сега такава си избра. Ще го видя дали сега ще ползва стойката, честно казано в нея не виждам много смисъл. 

# 524
Аз мисля, че една електрическа кана примерно с регулиране на температурата на загряване на водата би свършила същата работа, а и е доста по-икономичен вариант.

За такъв тип уред ли става въпрос за приготвяне на мляко?

Общи условия

Активация на акаунт