Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 193
  • 793
  •   1
Отговори
# 495
  • Замък сред облаците
Нормално е лилавото оцветяване там, има вени, които остават и просто се отделят при яденето. Нищо необичайно Simple Smile

# 496
За час и половина и динозавърско бутче ще опечеш. 40 - 50 мин са им предостатъчни. Бутът не е бяло месо. А лилаво се вижда когато е имало останала кръв.

Да ви кажа моята рецепта за печене на пилешко във фурна. Бутчета, крила или цяло пиле. Натривам със сол. Редя в тавата, слагам върху всяко месце парче масло. Нарязвам скилидки чесън и ги пускам между парчетата. Накрая чаша бира + чаша вода (тавата ми е голяма) и ги слагам на средно ниво във фурната на 200 - 220 градуса с вентилатор за 40 мин до час.

П.с. Мацинка 33, отиваш на брояча и като почне контрокцията цъкаш на часовника. Като свърши пак го натискаш и чакаш следващата и повтаряш упражнението.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 00:06 от fillme

# 497
Момичета хапнах си спокойно от рибката. Иначе и аз съм в голям филм при готвенето на месо. Grinning Всеки път го държа максимално много и пак се съмнявам готово ли е. Случвало се е и да пресуша от престараване.
Взех комплект за изписване от интернет сайта на Косара и съм много доволна от качеството. Чета мнения, че повечето неща са излишни вътре, но ми хареса и не се сдържах.
Да питам и за помпата за кърма.. След като ще е с мен в болницата, предварително я стерилизирам вкъщи ли? А после как да я запазя? Thinking

# 498
Хей хей хей мамчетаааа,аз съм кукуряк благодарение на нашето куче,немска овчарка,която лаеше пред прозореца ми и се събудих😤 ние започнахме боядисване и освежаване из вкъщи,юни смятам да изпера всичко и ще съм спокойна вече👌🌸👶🍼😊😊😊❤️

# 499
И аз кукуригам цяла нощ след 4 пъти ставане, друга мисъл ме е налегнала- мислите ли да съхранявате стволови клетки, ако да, къде? Все още проучвам има ли реално приложение и дали е по-добре съхранението да е в България или чужбина?

# 500
И аз кукуригам цяла нощ след 4 пъти ставане, друга мисъл ме е налегнала- мислите ли да съхранявате стволови клетки, ако да, къде? Все още проучвам има ли реално приложение и дали е по-добре съхранението да е в България или чужбина?

В друга тема съм писала.
Ние се спряхме на Cells4Life, макар цената да е два пъти по-висока от други банки.
Имам много отзиви и за FUTURE HEALTH  - те са едни от първите и са добър избор, не по-лош от Cells4Life, просто те предлагат съхранението на по-малко видове клетки. В   Cells4Life избрахме пълен пакет, който включва:

Цената е 15 300 лева, срок на съхранение 30г.

Ако изборът който правите има и финансова страна, то цените в другата банка FUTURE HEALTH са по-ниски с по-малък пакет. Разбира се Cells4Life също предлагат по-малки пакети и може да разгледате. Логично колкото по-малко неща получавате толкова по-евтино е, съответно колкото по-кратък е срока за съхранение, толкова по-ниска цена. И двете банки съхраняват основно в Англия, като Cells4Life имат опция и за Швейцария.

Ако има дами правили пренатален тест в Cell genetics ползвате отстъпка, не е голяма, но все пак някаква.

Също така колкото по-рано като период на бременността сключите договор това също се отразява на цената. Мисля крайния срок е 30г.с. за ползване на някаква отстъпка в цената.

Твърде изпеченото и поизгореното месо е не по-малко вредно от суровото. Не прекалявайте Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 09:37 от Sonya_Dimitrova

# 501
Момичета, излезна ми реклама, че в този сайт всички помпи са с 20% отстъпка -> https://rayatoys.com/bebeshki-stoki/prigotvi-se-za-maichinstvo/p … slsBUQvkjxy4azt8M

# 502

Аз искам да ви споделя нещо. Миналата седмица се намерихме с една дама,в друга тема,пак тук. Тя беше пуснала едно креватче,повивалник,както и ваничка,които подарява. Понеже имах нужда от ваничка...писах и...Оказа се обаче,че друго момиче вече ме беше изпреварило. Та въпросната дама ми сподели,че има още неща за подаряване. Едно от тях беше помпа,която ми каза,че ще изпрати.

Изпрати я. Изпрати помпа + всичко,което виждате на снимката. Аз останах.....просто без думи,в момента,в който отворих пакета от Еконт. Сами виждате....какво ми спести това момиче. Не съм и предполагала,че толкова добри хора съществуват все още!!!

Та.....призовавам всички, нека споделяме това,което не ни е нужно,с цел да радваме и помагаме на останалите! Защото тя можеше да продаде всичко (понеже ми сподели,че помпата е ползвана няколко пъти само), но както ми написа : "Знам колко много грижи има около едно новородено,искам да помогна на другите! Аз така или иначе съм купила всичко и няма да го използвам повече"....

Бъдете здрави,правете добро! Аз ще се постарая да предам нататък...в момента в който събера неща,които вече не са ми нужни,живот и здраве след няколко месеца! 💙🤗👩‍❤️‍💋‍👩

# 503
Аз ям сурово месо... като си правим скара, моята пържоли първа е готова. Сега ям изпечено месо, ако въобще ям де. Но пилешко и аз първо кипвам и после във фурната. За 2 часа си го изпекла и още как Wink
Понеже имам син на година и половина всичко си имам. Прехвърлим нещата на една приятелка и сега тя ми ги връща. Обаче сега ще имам момиче и тя нещо се е амбицирала Joyот нейните приятелки ми събира дрехи за момиче и съм заеината, май само комплект за изписване ще взема. Наистина е страхотно когато някой ти даде, не ми се беше случвало до сега Joy

# 504
Момичета, днес бях на фетална морфология при проф. Марков. Притесни ме това, че коремчето и крайниците са с около 10 дни по-мънички. Като цяло бебка си отговаря на термина, но главата “компенсирала”, т.к. тя е по-голяма. Според проф. разликата е в някакви граници все пак и с просто око няма как да се забележи дори, понеже става въпрос за някакви мм. Каза също, че сега няма как да си навакса тази разлика, а това ще се случи вече до 2 месеца след като се роди. Аз все пак доста се притесних, на някоя друга казвали ли са й подобно нещо?

# 505
  • Замък сред облаците
Аз питах др Атанасова от МЦ Марковс, и назад бях писала. Мерките на УЗ са средностатистически международни, а абсолютно всеки един народ има специфики на развитието (примерно скандинавците са високи и слаби, с дълги крайници и овални глави), при българския бебетата са с големи и широки глави и къси крачета при раждане и това е абсолютно в нормата. Даже ми разказа докторката, че има 3 деца и 4-годишният ѝ син има по-голяма обиколка на главата от 15-годишната ѝ дъщеря и не му стават шапките ѝ Grinning и това е напълно ОК.

# 506
Моята АГ ми обяснява от месеци, че главата му била голяма а бедрото късо - висок ли бил бащата и прочие. Е не е висок, но и аз не виждам нищо нередно в голямата глава - и двамата с ММ сме големоглави Simple Smile) коремчето също било малко по-назад, но за мен важното е да расте и да не стават фрапантни разликите, засега темпото се запазва, дай Боже така да си остане. Не може всички бебета да са еднакви, и наистина наваксват си след раждането Simple Smile важното е да се родят с развити органи и здравички.

# 507
Момичета, знаете ли дали е опасно за бебето да сме на шум? Канени сме на бал, обаче щяло да има диджей и ще е шумно, дали няма да му стане нещо на бебето?

# 508
  • Замък сред облаците
Нищо му няма, то е изолирано от амниотичната течност. Повече се пази от вируси на бала.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 14:10 от АА

# 509
Не мисля че ще му стане нещо от шума т.к. е еднократно, но все пак не стой на тон колоните,защото на теб самата ще ти стане неприятно. Зависи дали ти понася, аз лично не издържам на висок шум.

Относно коремчето и на моето изостава от около месец, нараства като цяло глава, крайници, корем, но коремчето все е малко за този срок, затова се тъпча с каквото мога. Идеята ми е поне да качва тегло.  В началото много се тормозих и го мислих какво не съм направила, следящия ме АГ въобще не се впечатли и каза,че много бебенца не са пропорционални до раждане, важното е да качват тегло.

Мен ме тряскат хормоните и от всички се психирам, но реших,че само вредя на детето и сега правя каквото мога и се надявам всичко да е наред. В крайна сметка важното е и детето да расте в спокойна обстановка иначе то все ще има за нещо да се притесняваме.

Относно вирусите- напоследък виждам някаква  масова вълна от шарка при малките деца, наистина почти всичките ми приятелки с малки деца, дечицата я карат, основно варицела. По принцип  децата  сега ги имунизират за рубеола, но позната имаше случай в блока на детенце,което не е ваксирано явно и беше разнесло, та се пазете, ако изрично не си знаете статуса относно преболедуване/ ваксинация.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 14:18 от mexicana___

Общи условия

Активация на акаунт