Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 181
  • 793
  •   1
Отговори
# 540
Знаете ли до коя седмица се пие Алеракт и постепенно ли се спира или изведнъж

# 541
  • София
Бях на преглед днес, всичко върви нормално, бебето расте пропорционално - 1,4 кг, води и плацента са ок. Пита ме с какво съм го хранила на Козлодуй, че е много добре Grinning Надупчиха ме за изследванията и си записах час за 7 юни за доплер. Следващия път и мм ще присъства и сме на седмото небе. Simple Smile))

# 542
Би трябвало до девети месец Алеракта, после магнезия обикновено го спират, За да не се спират контракции те.

Аз да ви се оплача днес ходих за тест за води - негативен слава Богу, и АГ ми подхвърли, че нямало да е раждане при мен заради всичките ми рискови фактори, демек за секцио, не я разпитах сега защо, щото бях извънредна и викам другата седмица, но съм меко казано стъписана и разочарована. Не знам някой от рисковите ми фактори - тромбофилията основно да е причина за секцио. Нямам високо кръвно, нямам проблеми с очи или друго, с наднормено тегло съм но не знам това да е причина, далеч съм от диабет...
Доста се вкиснах, защото мислех че поне за АГ съм сигурна, че искам да е тя, и не разбирам това желание за секцио...не знам дали аз не пропускам нещо. Направо ми се реве от мисълта тепърва да търся кой да ме изражда, ама ще я питам първо да видим какъв аргумент ще изкара.

Освен това ми намериха и уреаплазма, но коментарът за секциото беше преди да види резултата, и сега трябва да пия и антибиотици, дано поне се изчистя от тая гад.

# 543
  • Замък сред облаците
Гушка, от каквото съм чела вкл коментирала с хематолозите в началото (понеже към момента чакам да наближи 36 сеедмица и да видим как ще е тогава позицията на бебето) - реално секциото е предпоставка за повече проблеми с тромбофилията по отношение на кървене и потенциална тромбоза в последствие. Основният "риск", който намирам и който Лисичков също сподели от терапията при тромбофилия е да не може да ти сложат епидурална заради риск от хематом на гръбнака.

# 544
Мерси, АА, и аз така знам, и затова съм разочарована, че така с лека ръка предлага секцио. Ще видим как ще стане. Иначе бебчо днес беше седалищно, но още можел да се върти, а и съм едва 42 плюс 4. Освен това е вече 2 кг, отговаря според апарата на моята АГ на 33 плюс 2 и тя пак казва че е малък,  и аз се изнервих вече, щото имам чувството че нарочно ме шашка

# 545
  • Замък сред облаците
То това с мерките пак е въпрос на настройките на УЗ и как ги смята апарата, вече след 30гс знам че са много ориентировъчни и недействителни заради порастналото бебе, плътните и големи кости и т.н. Коя е тази докторка иначе? Има ли опит с “рисковите” бременности?

# 546
Аз май и преди съм споделяла,че родих нормално с тромбофилия и сложена наскоро инжекция, без епидурална по тази причина. И казваха,че ако по някаква причина се наложи секцио, ще трябва да е пълна упойка. Така се радвам,че се получи раждането нормално, надявам се и този път да успея.

# 547
То това с мерките пак е въпрос на настройките на УЗ и как ги смята апарата, вече след 30гс знам че са много ориентировъчни и недействителни заради порастналото бебе, плътните и големи кости и т.н. Коя е тази докторка иначе? Има ли опит с “рисковите” бременности?

Ами принципно така се води, и е доста взискателна, детайлно всичко обсъжда и затова и я харесах. Пратиха ме при нея хора точно, които са били с проблемна бременност, но сега вече почвам да се чудя. Техниката и е леко старичка. Името не ми с еиска да споменавам, щото някакси не ми се иска да се “чете” по форумите, колкото и тъпо да звучи.

# 548
  • Замък сред облаците
Аз просто си събирам впечатления и информация за всеки случай - ако искаш драсни ми на лично, щом не ти е удобно да публикуваш тук.

# 549
Аз също доста се притесних от мисълта за секцио, именно заради тромбофилията, само някакви филми са ми е главата. Но ако моя човек продължава да е омотан в пъпната връв, няма какво да направя. При проф. Лисичков ще ходя следващия месец, когато знам със сигурност за раждането и ми се иска да ми обясни нещата, за които се тревожа. Някой от вас всъщност знае ли кога се поставя инжекция НМХ след операцията? Със сигурност трябва да е преди раздвижването, нали (на мен именно тогава ми изглежда най-големият риск)?

# 550
  • Замък сред облаците
Каквото съм чела от споделеното във форума, около 7 часа след раждане се слага инжекцията, но ако е секцио не знам дали е същото. Иначе рискът не е свързан със или без раздвижването, което ти е до 24 часа, тромбите уж им трябват 48 часа да се образуват, въпросът е че всяка подобна намеса в организма изпраща сигнали за активация на крвосъсирването.

# 551
Ако не сте разбрали все още, аз да постна, че обявиха "луд петък" в Хиполенд. Grinning

# 552
А при мен  в 29г.с. е 1.2кг и ми се струва малко. Но АГ каза, че е добре за седмиците, според приложението също. Не разбрах за размера на главичката и крачето, чакам си третата фетална за повече информация. Но като ви слушам и леко ми минават едни притеснителни мисли, дано напредне, пак ще включа протеина, че малко го пренабрегвам последните дни Simple Smile
Супер за Хиполенд, много се надявах на 30, но и това е ОК. Време е да се ориентираме за количката вече.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 17:19 от Raffaella_

# 553
А при мен  в 29г.с. е 1.2кг и ми се струва малко. Но АГ каза, че е добре за седмиците, според приложението също. Не разбрах за размера на главичката и крачето, чакам си третата фетална за повече информация. Но като ви слушам и леко ми минават едни притеснителни мисли, дано напредне, пак ще включа протеина, че малко го пренабрегвам последните дни Simple Smile
Супер за Хиполенд, много се надявах на 30, но и това е ОК. Време е да се ориентираме за количката вече.
Извинявай,ако по-назад си споделила за протеина,но може ли пак да кажеш какъв пиеш?Стойностите на общият белтък са ми 60 при референтни от 63до84 и АГ ми каза да пия повече прясно мляко,но не знам дали това е достатъчно.

# 554
Включвам се  с малко информация относно преглед на очите, за да не се набутате като мен:

Прегледът е  препоръчателен/ да не кажа задължителен/ за всички,които искат да раждат естествено. Не е свързано с това дали имате малък или голям диоптър, гледат се очно налягане, състояние на ретината, очни дъна, те не зависят от това дали сте късогледи или далекогледи/ огледът се прави след разширяване на зениците/. Ако имате някакви въпроси за безопасността се консултирайте с АГ, двама лекари ми казаха че няма проблем, очната също.

Предварително ми бяха казали да отида след завършен 7ми лунарен месец, отивам днес в 31 седмица- рано било, трябвало поне след навършена 33та седмица, според АГ-тата най-добре да сте започнали 34-35 седмица. До тогава предполагам ще имате и яснота за видa на родоразрешение, така че ако ще е секцио и нямате други проблеми, може и да не се налага да ходите.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 19:02 от mexicana___

Общи условия

Активация на акаунт