Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 165
  • 793
  •   1
Отговори
# 555
mexicana__, благодаря за информацията. Аз съм запазила час за 31 май, тогава ще съм 33+3, та дано не ме върнат. Ако мога да попитам при кой офталмолог ходи, ако си в София?

Raffaella, моето бебче в 30 го измериха 1359гр.

# 556
KrisstiA,

При доктор Облашка, добра е и прецизна, ама много се чака за час/ тип записване 2 месеца по-рано, което реално ме накара да си запазя сега, но кел файда де.

И да след завършена 33 г.с. , ще е ок. Обясни ми че реално,сега  естрогените избухват и ако оказват някакво влияние, то вече може да се види след 33 седмица,затова чакат повече.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 18:56 от mexicana___

# 557
Аз също взех този уред в комплект заедно с 2 шишета на Авент, едното е 125мл, а другото 260мл за 98 лв. Че нали шанса да кърмя е нищожен заради идната терапия. Една приятелка с първото детенце имаше много кърма, но с второто нямаше и беше с АМ и каза, че този уред и е спасил адски много време.

Изпрала съм количката с 2та коша, кошницата за кола и чакам да купя дрехи и завивки, че да пера и тях 😅

https://www.hippoland.net/philips-avent-scf355-00-ured-za-zatopl … -s-b-rza-funkcija

Това е моят уред. Дори и мнение не мога да дам, защото не съм го ползвала, но реално затопля само шишето с вода, може да се ползва за храна ако ще се размразява или на почивка. Но за мен беше излишна покупка както вече казах.
Никой не ми каза, че мога да изчакам да се роди детето и тогава да видя дали ще го кърмя или не. Всичките ми приятелки са били на АМ и за тях тези неща са били много полезни, за това и горещо ми ги препоръчваха.

# 558
Аз също ще ходя скоро на очен. Имам си и диоптър /-2,25/. Ще бъда 35 седмица на прегледа. Живот и здраве като мине ще дам повече информация.  Simple Smile

Препоръчаха ми Очна клиника Ресбиомед - гр. София, ул. Алдомировска 144.

mexicana__, благодаря за информацията. Аз съм запазила час за 31 май, тогава ще съм 33+3, та дано не ме върнат. Ако мога да попитам при кой офталмолог ходи, ако си в София?

Raffaella, моето бебче в 30 го измериха 1359гр.

# 559
Здравейте Дами!
Извинявам се за дългия текст.
Относно покупките, аз поръчах няколко неща от Вис Виталис.
За  стерилозатор  поръчах от най-евтините и универсални, защото дори отсега не знам какви бутилки ще ползвам. Пробвах го, ок е. Пише,  че затопля и шишета и може да прави храна на пара.... Ще видим Simple Smile
Бебефинът беше доста намален

Изпробвах го и него напълно ок, има доста функции, вкл инфраред за тъмно, да говориш на бебето, да му пускаш песнички. Обхватът му е супер!

Още се чудя каква помпа за кърма да взема, да не стане така, че ще ми е излишна..ако нямам. Sad

Днес бях на 3-та фетална (~30 седмица). Като изключим голямото бебе ( 10-на дни напред), всичко друго изглежда наред.
 Гледаха го подробно,  този път и таткото успя да го види....частично, че се беше сложил ръка пред лицето. Голям срамежливко ще дойде Simple Smile Обърнат е главично, като дупето му е буквално под стомаха. Аз сякаш усетих това обръщане миналата седмица, такъв спазъм в стомаха, сякаш ми го смачка.
 Направо се препотих и после трябваше да пия Гавискон за киселини.
 Бях  довела таткото, за да види и фм колко е голям и той -1.92 м и с голЕма глава Simple Smile (както и аз)
Околоплодни води са ок, аз все се притеснявах, също и шийката. От 10 дни такова подреждане пада вкъщи, че правя много клекове на ден и исках да знам, че съм ок.
 Кръвотокът е ок, на мен ми беше казано, че мога да спра клексана, та от 4 седмици не го бия и специално го меря, заедно с коагулацията.

# 560
Здравейте!
Днес бях на преглед при АГ - 32+3г.с. съм, бебо е 2055гр. водите са ми в норма, шийката също, кръвотока чудесен, оле - обърнал се е главично за първи път.
Обаче плацентата не мърда, стои на 1.9 и АГ ми каза, че при това положение отиваме към секцио. Уж нямам нагласа и си казвам 8 месеца както дойде ще е, но признавам съм разочарована.
Трябва да направя тест при алерголог, ако можете да препоръчате за София ще съм благодарна.
От следващата седмица започвам и следине на тонове ежеседмично. Финалът наближава...

# 561
Лотос, ти как изпра количката и кошницата за кола - сама или ги даде на фирма. Аз търся отзиви за такава фирма за София.

Аз също взех този уред в комплект заедно с 2 шишета на Авент, едното е 125мл, а другото 260мл за 98 лв. Че нали шанса да кърмя е нищожен заради идната терапия. Една приятелка с първото детенце имаше много кърма, но с второто нямаше и беше с АМ и каза, че този уред и е спасил адски много време.

Изпрала съм количката с 2та коша, кошницата за кола и чакам да купя дрехи и завивки, че да пера и тях 😅

https://www.hippoland.net/philips-avent-scf355-00-ured-za-zatopl … -s-b-rza-funkcija

Това е моят уред. Дори и мнение не мога да дам, защото не съм го ползвала, но реално затопля само шишето с вода, може да се ползва за храна ако ще се размразява или на почивка. Но за мен беше излишна покупка както вече казах.
Никой не ми каза, че мога да изчакам да се роди детето и тогава да видя дали ще го кърмя или не. Всичките ми приятелки са били на АМ и за тях тези неща са били много полезни, за това и горещо ми ги препоръчваха.

# 562
Diamante, тук от групата научих за него - Прегнако се казва. Имаше и друг, по-достъпен като цена, обаче му забравих името. Ако се поразтърсиш по-назад съм сигурна, че ще го намериш.

# 563
Другият протеин е на Биогейм, мисля че АА го беше пила като сравним по качество и по-изгоден като цена.

Аз също пия Прегнако и съм доволна от вкуса, за растежа на бебето не знам дали е от него или просто си расте, разбира се това е около 1/5 от протеините, които приемам на ден.

# 564
А аз дори не следя протеините, които приемам с храната. Може би трябва. Просто се старая да има малко повече месо и яйца от преди, по-малко хляб, но не съм мерила и записвала. Ще взема няколко дни поне да ги следя, за някакъв ориентир.

# 565
Аз също ги смятам само грубо - долу горе всичко е близо 20 грама протеин на 100 грама месо, сирене, кашкавал, извара. Изварата я водят че по-добре се усвоява, но на мен ми се гади от нея вече.
Яйцата са 12 грама, малко по-малко на 100 грама

# 566

Частите, които успях да сваля бяха в пералнята с прах за пране и омекотител, а препарата от снимката ползвах за седалката 6+, коша за новородено и сенниците. Напръсках, изчаках малко и после разтърках, измих с вода и пак минах с прах и омекотител. Може да има и по-лесен вариант, но не го измислих 🤣
Скоро си бях направила петна с мазно на дрехите с един "полезен и диетичен дюнер" и този препарат изчисти всичко без затруднение. Откри го сестра ми, която ми спести доста лутане с кой препарат да махам петната. Скоро ще го пробвам и със засъхнала кръв, че чаршафа и възглавницата ми още са в кръв от двата ми кръвоизлива и не се изпират.
Допълвам, че съм объркала уреда за затопляне и е ето този (цената е от Айко) :

Лотос, ти как изпра количката и кошницата за кола - сама или ги даде на фирма. Аз търся отзиви за такава фирма за София.

# 567
  • София
Аз днес питах АГ има ли нужда да ходя на очен предвид, че нямам диоптър и тя каза, че нямало смисъл.
За алерголог ми каза, че трябва са се иде ако ще се прави секцио, а за естествено раждане не било нужно.
Включвам се  с малко информация относно преглед на очите, за да не се набутате като мен:

Прегледът е  препоръчателен/ да не кажа задължителен/ за всички,които искат да раждат естествено. Не е свързано с това дали имате малък или голям диоптър, гледат се очно налягане, състояние на ретината, очни дъна, те не зависят от това дали сте късогледи или далекогледи/ огледът се прави след разширяване на зениците/. Ако имате някакви въпроси за безопасността се консултирайте с АГ, двама лекари ми казаха че няма проблем, очната също.

Предварително ми бяха казали да отида след завършен 7ми лунарен месец, отивам днес в 31 седмица- рано било, трябвало поне след навършена 33та седмица, според АГ-тата най-добре да сте започнали 34-35 седмица. До тогава предполагам ще имате и яснота за видa на родоразрешение, така че ако ще е секцио и нямате други проблеми, може и да не се налага да ходите.

# 568
Ето още отстъпки, някой може и от там нещо да си хареса Blush

# 569
Ей, сън не ме лови. Бяхме решили да вземем количката и кошниците за кола на юнската намаление. Виждаше ми се толкова далече, а ето го след 2 седмици. Колко изчетох покрай тези 2 неща, наистина си трябва висше образование. Ето, на какво се спрях, пък да видим дали това ще остане до след 2 седмици.
Количка https://www.hippoland.net/mountain-buggy-kombinirana-kolichka-za … bena-kost-pt-0226
Адаптори към нея за кошниците за кола https://www.roshko.bg/mountain-buggy-adaptor-za-kolichka-duet-za … t-maxi-cosi-cybex
Кошниците се чудя между тези двете https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-aton-m-i-size-2021
и https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-aton-5-2020

Общи условия

Активация на акаунт