Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 122
  • 793
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз съм секцио и не съм ходила на алерголог, преди секциото ми направиха тест за алергии към антибиотиците и толкова. Нито на очен са ме карали да ходя, а си имам диоптър.

# 571
M_lady, не сте ли склонни за втора употреба?
Последно като гледах имаше доста добри предложения.

# 572
Ами гледах ги, гледах и някак не мога да се пречупя да взема от непознат. Познати ще ми дадат шезлонги, дрехи, дори помпата за кърма, но от непознати в OLX ми е неприятно. Аз няма да ги взимам сега, ще изчакам първи юни, дано ги намалят поне 30% Simple Smile
M_lady, не сте ли склонни за втора употреба?
Последно като гледах имаше доста добри предложения.

# 573
Аз минавам да попитам има ли някакви капки за нос, които са позволени при бременност? Два дни бях с температура, а днес съм с ужасна хрема и главоболие. Не се търпи...

# 574
Здравей! Аз като се разболях, моята АГ ми препоръча Стеримар, обаче не останах много доволна - още повече ми се запуши носа...

Аз минавам да попитам има ли някакви капки за нос, които са позволени при бременност? Два дни бях с температура, а днес съм с ужасна хрема и главоболие. Не се търпи...

# 575
  • Замък сред облаците
Грип стоп спрей, иначе Стеримар, Маример, Тонимер - това са изотонични физиологични разтвори с морска вода.

# 576
Здравейте дами. Бях на преглед сутринта при моето АГ, всичко е наред с бебо отговаря си на седмици и плацентата била добре, само кг не ми хареса +10. Утре стават 32 седмици, каза от 34 нататък да ходя на тонове когато ми е удобно. Продължавам с магнезии 3х2 и нош па 3х1, защото вика "ти тичаш след малко дете и със сигурност имаш нужда" 😂.

Сега 3 дена и аз ще си извадя очите да гледам покупки, да видим какво ще го бъде и какво не.

# 577
Какво не му хареса на кг- малко ли са според него?
Здравейте дами. Бях на преглед сутринта при моето АГ, всичко е наред с бебо отговаря си на седмици и плацентата била добре, само кг не ми хареса +10. Утре стават 32 седмици, каза от 34 нататък да ходя на тонове когато ми е удобно. Продължавам с магнезии 3х2 и нош па 3х1, защото вика "ти тичаш след малко дете и със сигурност имаш нужда" 😂.

Сега 3 дена и аз ще си извадя очите да гледам покупки, да видим какво ще го бъде и какво не.

# 578
Момичета вярно ли е ,че секцио може да се извърши само по лекарска причина. Говорих днес с лекарката която искам да ме изражда( тъй като моят лекар не изражда) и казах,че искам да родя чрез секцио,а тя ми отговори,че по закон без причина не извършвали операция. От малък град съм и искам да си сверя часовника с вас.

# 579
  • София
По принцип е така, но тук в София и големите градове са свикнали и им е изгодно на някои лекари и се съгласяват. Ако държиш на секцио иди при очен да ти напише, че си с високо очно налягане и ето ти причина. А защо искаш да е секцио? Ако наистина нямаш проблем няма по-хубаво от нормалното раждане.
Капки за нос - Муконазал плюс спрей- върха са, гледам да не оставам без тях.
Моите изследвания днес излязоха и съм в шах малко. Изобщо не очаквах такива стойности. Първо, след прием на витамин Д на Смарт хит стойността ми е много малко мръднала - от 29 на 32 - това ок, хубаво- приемам го. Обаче после гледам Б12 след прием на спрея на Better you е паднало от 369 на 291.. еритроцити и хемоглобин също са паднали  - 119, до тук бива, нали нормално при бременност. И това което ме озадачи - желязо и ТЖСК над горна граница. WTF смисъл, как може? Изследвана ми е бета таласемия и нямаме с таткото. Коментара на АГ беше - всичко ти е наред, не се притеснявай - добре са. Аз ли мърдам нещо вече с акъла от прекалено многото информация или наистина са странни?

# 580
Diamante,

Официално не се прави секцио без медицински причини, но ако искаш, веднага ти измислят причина. Неслучайно за последните години около 50-60 % от всички раждания са със секцио. Жените имат право на избор все пак, това е твоето тяло и твоето дете. Вече лекарят може да прецени дали наистина няма рискове от самото секцио в конкретния случай.

# 581
  • Замък сред облаците
За витамините - особено б групата и Д, бебето дърпа най-яко последен триместър, аз не се учудвам.

# 582
Аз, честно казано, от вече минали през това жени чувам по-скоро негативни неща за секциото - и откъм болка и възстновяване, и затова съм наплашена от тази перспектива. Да не говорим, че мисълта за рязането ме кара да изтръпвам, но ако се наложи мисля да проуча какви са позитивите, поне да успея да се настроя психически, че иначе ще си причиня излишен стрес.

Да не говорим колко месеци правя йога и подготвителни за раждането упражнения и си представям как ще раждам, и имам много позитивно отношение към процеса.

# 583
След едно нормално ( на всичкото отгоре седалищно) раждане , аз съм твърдо За. Възстановяването е супер бързо , 2 часа след като ме настаниха в стаята бях в банята и си взимах душ. Мен толкова много ме беше страх от секциото , че затова сигурно бебето тръгна по-рано. И този път силно се надявам да мога да родя нормално. Не упреквам и не убеждавам никого, просто споделям опит Simple Smile

# 584
  • Замък сред облаците
Аз съм с нагласа за нормално раждане, ама има толкова много фактори, че не бързам да си правя сметка без кръчмар. Бебето в момента е застанало right occiput posterior, което не ми се струва оптимална позиция за раждане, искам да видя другата седмица как е на УЗ, дали не се е увил в пъпната връв, че седи само в тази поза вече месец. Водещо ми е той да се роди без риск, аз и в единия, и в другия случай все ще се оправя някак.

Общи условия

Активация на акаунт